Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

Kort na middernacht vond er een woningoverval plaats aan het Hollandhof in de Rijpelberg. Daar drongen 2 daders een woning binnen en bedreigden de aanwezige persoon met een langwerpig voorwerp. Het is nog niet bekend of er iets werd buit gemaakt. Er raakte niemand gewond, zo liet de om 00.47 uur gealarmeerde politie weten. Zij zijn op zoek naar de voortvluchtige daders. Het duo was volledig donker gekleed, zij droegen zwarte bivakmutsen en zwarte handschoenen. Allebei hebben ze “een jonge mannelijke stem” zo liet de politiewoordvoering een uurtje later al weten.
Het signalement van dader 1: circa 1,75 meter lang, slank en een mannelijk postuur. Persoon 2 is kleiner en heeft een slank postuur. Heb jij iets iets gezien, gehoord of weet je meer? Dan vraagt de politie te bellen naar 0900-8844.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Jezus, het zal je maar gebeuren!!
Sterkte voor de bewoner.

Beantwoorden

Update 1:
In het kader van het onderzoek maakte de politie (nog?) niet bekend of er iets buit gemaakt werd. Er is onder meer in de woning een onderzoek gestart en ook een auto van de bewoner werd onderzocht.
In de woning werd een tijdje later een man aangehouden die naar het politiebureau is gebracht. Volgens de Officier van Dienst staat zijn aanhouding los van de woningoverval. Maar waarom hij is aangehouden wilde deze leidinggevende niet zeggen.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande 2 foto’s.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 21 oktober 2022 om 04:23:

Vreselijk natuurlijk, maar die vent die ze daar opgepakt hebben is de zoon. Dat is, ik zal het maar netjes zeggen, een bekende van de politie. 🙁 Misschien dat er daarom zo veel politie was vannacht.
Ik werd te laat wakker en heb verder geen juice. Maar wel grappig, ik keek net naar het nieuws op Omroep Brabant en realiseerde me toen ineens dat ik vannacht jullie Harrie voor het eerst heb gezien. Een heel rustige en wat oudere man en absoluut geen opgewonden jong standje 🙂 Ik had eerlijk gezegd een heel andere voorstelling van zo iemand. Vooroordelen. 🙁

Beantwoorden

Update 2:
Daders nog voortvluchtig, aanhouding bewoner blijkt druggerelateerd
Bij de woningoverval vannacht werd de bedreigde bewoonster omver geduwd. De 2 daders hadden zich kort daarvoor toegang tot de woning verschaft. De overvallers gingen er met een buit vandoor. De forensische opsporing doet (sporen)onderzoek in en rond de woning. De recherche heeft de zaak in behandeling en doet verder onderzoek.
Een andere bewoner van het pand is vannacht aangehouden (zie update 1). De politie laat vanochtend weten dat gebeurde op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Of hij de zoon van de bedreigde bewoonster is (zoals Anoniempje hierboven meldde) wilde de politiewoordvoerder desgevraagd niet bevestigen. Hetzelfde geldt in feite ook voor de buit: in het kader van het lopende onderzoek wordt niet bekend gemaakt wat er buitgemaakt werd.
Heb jij rondom het tijdstip van de woningoverval iets verdachts gezien? Heb je camerabeelden of weet jij anderszins meer? Dan komt de politie graag met jou in contact. Ze vragen je dan te bellen naar 0900 8844 of dit tipformulier in te vullen. Via dat formulier kun je ook foto’s en/of filmpjes meesturen. Anoniem melding doen kan ook: Meld Misdaad Anoniem of bel 0800 7000.

Beantwoorden

Maak de deur niet open als je geen bezoek verwacht.. zeker zo laat niet. Sterkte voor de bewoners

Beantwoorden

Hebben ze de voorraad van zoonlief meegenomen?

Toch prachtig hoe deze mensen altijd werkgelegenheid voor zichzelf creëren.

Beantwoorden

53 Anoniempje Nou ik weet zeker dat het geen bekende was van de politie, ik denk dat jij je mond eerst is moet spoelen voordat je iets zegt .

Beantwoorden

Update 3:
De 2 woningovervallers zijn nog voortvluchtig. De verdovende middelen van de ‘s nachts aangehouden bewoner (zie update 2 hierboven) zijn inmiddels gevonden en veiliggesteld. Dat werd vanavond (met daarbij de onderstaande foto) door de politie bekend gemaakt.

Beantwoorden

Zo, die zal heel bekend zijn bij politie.
Een boefje.

Beantwoorden

Rond 23:48 zijn de overvallers al in de Hollandhof. Verkennen? Ze kwamen vanaf de weg door de, Rijpel richting blokhut. Daarna terug gekomen en de zijstraat in tussen nummer 42. Voor die tijd kunnen ze daar op camera beelden staan bij de weg door de rijpel, groningenhof, drenthehof.Kijk je camera alsjeblieft na. Rond 00:14 en later moeten ze rennend te zien zien zijn. Richting Jan van Vlissingehof en verder.
Deze foto’s maakte ik vrijdag 21 oktober rond 02:43 uur:

Beantwoorden

Dit huis is vandaag om 14:00 ,op last van de gemeente, voor 4 maanden gesloten.

Beantwoorden

Update 4:
Burgemeester heeft deze drugswoning vandaag gesloten voor 4 maanden
Vanmiddag sloot burgemeester Elly Blanksma deze woning aan de Hollandhof voor 4 maanden. In het pand trof de politie 5.545 tabletten amfetamine, 10.144 tabletten amfetamine met MDMA/XTC en 652,1 gram hennep aan. Naast de vondst van deze hard- en softdrugs bleken er ook voorwerpen te zijn die duidden op een professionele drugshandel.
Nadat burgemeester Blanksma liet weten van plan te zijn de woning voor 4 maanden te gaan sluiten, vocht de bewoonster dat voorgenomen besluit begin december tevergeefs aan bij de rechter in Den Bosch. Haar advocaat wilde dat alleen de aangrenzende schuur (waar duizenden pillen werden aangetroffen) gesloten zou worden. Zowel de gemeente als woningcorporatie Woonpartners lieten toen weten dat geen goed idee te vinden en naar nu blijkt, de rechter dus ook niet.
De bewoonster woonde er sinds 2006 en veroorzaakte “nooit trubbel of zo” volgens een buurtgenoot. De woning was voor de jaarwisseling al leeggeruimd. Vandaag ging de bewoonster met een medewerker van Woonpartners langs en vanmiddag werden de betreffende stickers op de ruit en voordeur geplakt en de sloten vervangen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *