Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Een woning aan de Honoriusstraat in de Binnenstad is vanavond in brand gevlogen nadat de bliksem was ingeslagen. Daarbij zou een bewoner lichtgewond geraakt zijn. 
De brandweer rukte om 22.53 uur uit en om 23.00 uur werd de brand opgeschaald. De woningbrand bleek in de nok uitslaand en het vuur ging naar de eerste verdieping. Om 00.19 uur liet de brandweer weten dat hun officier van dienst het sein brand meester had geven. Er wordt nu nageblust, de Stichting Salvage is gevraagd ter plaatse te komen. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

7 reacties:

Ik was aan het filmen en zag die flits straal omlaag gaan en doen die knal en toen de brand ging echt hard

Beantwoorden

Update 1:
Er waren 2 mensen in de hoekwoning aanwezig toen de bliksem insloeg. Zij werden met de hulp van buren uit de woning worden gehaald. De woning liep forse schade op door de brand. Daarnaast ontstond ook waterschade door de bluswerkzaamheden van de brandweer.
Harrie Fotografie maakte onder de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
De brandweer is zojuist om 02.14 uur uitgerukt om op de Honoriusstraat nog of weer na te blussen, zo lezen we in de P2000-meldingen.

Beantwoorden

Nog nooit zoveel bliksemschichten in zo’n korte tijd gezien als gisteravond. Het bleef maar flitsen.
Heftig hoor! Hoop het nooit mee te maken. Sterkte voor de betrokkenen.

Beantwoorden

ik zat rechtop in mijn bed van de knal en ik woon in de Wethouder Ebbenlaan.

Beantwoorden

Update 3:
Als je de weblog via de desktop-versie volgt, zie je hieronder het filmpje dat Harrie voor Omroep Brabant maakte. Voor wie het filmpje niet ziet, kijkt hier.

Beantwoorden

Verschrikkelijk! En mijn vriend gisteravond bij het onweren maar zeggen, wees toch niet zo bang die slaat echt nergens in.
Sterkte voor die mensen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *