Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.085 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanochtend is er in de Binnenstad brand ontstaan op een zolder van een woning aan de Jan Stevensstraat. Om 07.48 uur rukten de hulpdiensten daarvoor uit.
De mensen zijn uit de woning, zo laat de brandweer weten. Zij hebben de brand inmiddels opgeschaald naar een ‘middelbrand’. Eenmaal ter plaatse begon korte tijd later ook de zolder van de buren te branden. De brandweer is nu het dak aan het slopen om de brand beter te kunnen blussen.
112nieuwsonline maakte de onderstaande foto’s.

In een reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Update 1:
De brand in de Jan Stevensstraat is geblust, zo laat de brandweer weten.
De bewoner van de woning waar de brand uitbrak is aangehouden. Op de zolder werd namelijk een hennepkwekerij aangetroffen.

Beantwoorden

En gaan we bewoner nu laten betalen voor ALLE kosten, heeft zichzelf al genoeg verrijkt en hem voorlopig ook geen andere woning geven. Aso’s

Beantwoorden

volksbelang zal de huur wel weer omhoog gooien

Beantwoorden

Update 2:
De politie hield de man rond 8.10 uur aan bij zijn woning. Tijdens het blussen werd de hennepkwekerij ontdekt op de zolder van zijn woning. De Helmonder is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
De politie laat ook weten dat (voor wie dat nog niet wist) criminele organisaties enorme winsten maken met de illegale teelt van hennep. “Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin.” Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van 3 jaar.
112nieuwsonline maakte vanochtend ook nog de onderstaande foto van de hoogwerker.

Beantwoorden

Update 3:
De elektriciteit in de betreffende woning bleek illegaal te zijn afgenomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Dat liet de politie zojuist weten. Zij gaven de onderstaande foto’s vrij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *