Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.226 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Aan de Duizeldonksestraat op het industrieterrein werd vanochtend een overval gepleegd op een woning. Kort voor 9 uur drongen er 3 daders het huis binnen. De bewoonster en een kennis van de bewoonster werden door 3 mannen overmeesterd en bedreigd. Ze verlieten het pand met een nog onbekende buit. Het is niet duidelijk hoe de mannen vervolgens zijn gevlucht.
De vrouwen raakten niet gewond, zij worden opgevangen en door de recherche gehoord. De technische recherche is ter plaatse begonnen met een uitgebreid onderzoek in de woning. De overval vond plaats op een industrieterrein waar veel bedrijven zijn gevestigd. De politie heeft dan ook goede hoop dat de daders te zien zijn op camerabeelden. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan.
1 Van de overvallers heeft een smal postuur, de 2 anderen hebben een fors postuur. Van het trio droeg er 1 opvallende blauwe Adidas-schoenen. Uitdrukkelijk roept de politie op zelf geen actie te ondernemen als je de overvallers ziet. Iedereen met informatie wordt opgeroepen te bellen met de politie op 0900-8844. Ook kan het betreffende tipformulier worden ingevuld. Heb je informatie, maar blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

11 reacties:

Pim Verkoelen maakte ook de onderstaande foto’s:

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 1:
Reconstructie woningoverval in Opsporing Verzocht
Volgende week dinsdag 18 juli om 20.30 uur besteedt het TV-programma Opsporing Verzocht op NPO 1 aandacht aan deze overval op de bewoonster en haar huishoudelijke hulp. In de ochtend van dinsdag 28 maart dit jaar overvielen 3 mannen deze vrouwen, 2 van de daders kwamen op de fiets en 1 te voet. Vandaag maakte Opsporing Verzocht een reconstructie ten behoeve van deze uitzending, zie de foto hieronder. Die overval was precies 1 week voor deze woningoverval op een 84-jarige bewoner in Brouwhuis.
Heb je nu al tips, dan vraagt de politie je de tiplijn te bellen via 0800-6070 of anoniem via M. 0800-7000. Je kunt ook met het servicenummer van de politie bellen via 0900-8844.

Beantwoorden

Update 2:
Veel extra informatie over deze nog niet opgeloste woningoverval
Op dinsdag 28 maart 2017 overvielen 3 mannen een 69-jarige vrouw in haar vrijstaande woning aan de rand van het industrieterrein. Ze bonden haar vast en gingen aan de haal met de inhoud van haar kluis.
Zij woont daar met haar man maar die is al naar zijn werk wanneer rond 9 uur ’s ochtends 3 onbekende mannen bij het huis aankomen. Wel is de huishoudelijke hulp van het echtpaar aanwezig. De 3 overvallers sluipen het huis binnen en treffen in de keuken de bewoonster. Voordat ze van de schrik bekomen is, hebben de daders haar al aan een stoel vastgebonden. Wanneer ze de huishoudelijke hulp ontwaren, wordt zij er aan de haren bijgetrokken en ook vastgebonden.
Dan blijkt dat de daders opvallend goed geïnformeerd zijn: ze gaan rechtstreeks naar de goed verstopte kluis van de bewoners. Op een andere plek in huis hebben ze al even snel ook de bijbehorende sleutel te pakken. Minuten nadat ze aankwamen, zijn de daders er met de inhoud van de kluis vandoor.
De overvallers zijn, zowel op de heen- als op de terugweg, op het industrieterrein gefilmd (zie de eerste video onderaan). Wat opvalt is dat terwijl 1 van hen loopt, de andere 2 op de fiets zijn. Met het nu vrijgegeven feit dat 1 van de 2 fietsen een kinderstoeltje achterop heeft, hoopt de politie dat iemand dat op een idee brengt over de betreffende dader.
2 Daders zijn fors gebouwd en worden tussen 20 en 30 jaar oud geschat. In elk geval 1 van hen heeft blauwe ogen. De derde dader is een stuk tengerder, vermoedelijk ouder dan 40 jaar, is blank en heeft een getekend gezicht. Wie informatie heeft over 1 of meer van de 3 daders, hen herkent op de bewakingsbeelden of heeft horen praten over de overval, wordt opgeroepen de politie te bellen op 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.
Onderdeel van de buit was een gouden tientje met daarop een afbeelding van koning Willem III. Ook is er een herkenbare aansteker meegenomen van het merk Dupont uit Parijs. Wie heeft het hieronder getoonde gouden tientje of de Dupont-aansteker gezien sinds 28 maart? Wellicht zijn die ergens te koop aangeboden? zo vraagt de politie.
Niet alleen is het aannemelijk dat de daders uit de omgeving of zelfs Helmond komen, het is ook mogelijk dat zij meerdere overvallen hebben gepleegd. Zo werd op dinsdag 4 april een huis overvallen aan de Maaslaan, hemelsbreed zo’n anderhalve kilometer van de Duizeldonksestraat. Ook daar slopen de daders naar binnen terwijl er een bewoner thuis was en ook daar kwamen ze specifiek voor de aanwezige kluis.
Bij de overval aan de Maaslaan hadden de daders mogelijk de beschikking over een auto. Een getuige heeft daar 3 mannen zien rennen naar een grijze Volkswagen Passat met panoramadak; dat zouden dezelfde daders kúnnen zijn zo stelt de politie.

Het hele item dat vanavond bij Opsporing Verzocht werd getoond:

Beantwoorden

Update 3:
Helmonder (35) van bed gelicht
Vanochtend is een 35-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond op verdenking van betrokkenheid bij 2 woningovervallen.
Het gaat om bovenstaande woningoverval in de Duizeldonksestraat op 28 maart en een diefstal in een woning aan De Kamp in het Limburgese Well. De politie sluit niet uit dat deze man betrokken is bij meerdere woningovervallen. Onlangs werd er uitgebreid aandacht besteedt aan een reeks overvallen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Dankzij deze aandacht kreeg het onderzoeksteam waardevolle informatie binnen die vervolgens leidde tot deze aanhouding. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Beantwoorden

Update 4:
Tot 11 jaar cel geëist voor gewelddadige Helmondse woningovervallers
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft vanmiddag voor de rechtbank in Den Bosch gevangenisstraffen van 7,5 tot 11 jaar geëist tegen de 3 mannen die verdacht worden van 4 gewelddadige woningovervallen. Tegen de 36-jarige Angelo L. uit Helmond wordt 11 jaar gevangenisstraf geëist. De 43-jarige Jos H. uit Vught moet als het aan de officier ligt 9 jaar de gevangenis in en de 58-jarige Jozef L. uit Helmond hoorde 7,5 jaar jaar tegen zich eisen.

  • Op 28 maart 2017 rond 08.45 uur dringen 3 mannen met bivakmutsen de woning binnen van de 69-jarige op de Duizeldonksestraat op het Helmonds industrieterrein, zie ook de informatie en het beeldmateriaal hierboven. Zij eisen haar telefoon. Als ze die niet direct kan vinden, moet ze op een stoel gaan zitten onder bedreiging van een schroevendraaier en een koevoet. Dan wordt de hulp in de huishouding die buiten bezig was, naar binnen getrokken, die wordt ook meteen gedwongen op een stoel te gaan zitten en beide vrouwen worden met tie-wrap stevig vastgebonden. De mannen nemen de portemonnees mee van de vrouwen en ook de inhoud van de kluis. Daarin zat het spaargeld van ruim 20 duizend euro.
  • Op 21 mei 2017 wordt de dan 83-jarige man die alleen woont aan de Hendrik Venemanstraat in Son en Breugel overvallen in zijn slaap. De overvaller is door het slaapkamerraam naar binnen gekomen en eist geld en slaat hem tegen het hoofd. De man moet meelopen en in het huis kostbare spullen aanwijzen. Het 83-jarige slachtoffer handelt in antieke spullen. Als de man niet snel genoeg antwoord geeft, wordt hij geschopt en geslagen. De overvaller neemt een kleine radio mee en wat kleingeld.
  • In de nacht van 25 op 26 juni 2017 wordt een ouder echtpaar dat in een afgelegen boerderij in Well woont, opgeschrikt door een man die aan hun bed staat. De man roept “politie, politie” en zegt dat ze moeten blijven liggen omdat er is ingebroken en ze sporen veilig moeten stellen. De man wil even later de code van hun pinpas weten omdat de pas geblokkeerd moet worden, en of de autosleutels van hun auto zijn. Hij sommeert het echtpaar nog in bed te blijven liggen. Een kwartier later weet het echtpaar, dit is geen echte politie. Hun huis blijkt overhoop gehaald te zijn, er is een raam uit het kozijn en cash geld is meegenomen, ook is de telefoonkabel doorgeknipt zodat het echtpaar niet om hulp kan bellen. Later blijkt er een bedrag van 1.250,00 euro te zijn gepind.
  • Midden in de nacht van 5 op 6 augustus 2017 wordt een 74-jarige alleenstaande bewoner van een boerderij in Deurne overvallen. Hij wordt wakker omdat die mannen in zijn bed boven op hem gaan zitten. Hij wordt geslagen op zijn hoofd en er wordt een mes op zijn keel gezet en een pistool op zijn hoofd gedrukt. Ze roepen: “Ik steek je kapot.” Uiteindelijk nemen ze een geldbedrag van  6.000,00 euro mee, een horloge en een bankpas. Zelfs een klok van 100 jaar oud wordt meegenomen. Gelukkig voor het slachtoffer wordt deze later in Deurne teruggevonden. De woning is verder compleet overhoop gehaald.
    De overbuurman van het slachtoffer van de overval in Deurne komt net thuis als hij 2 personen in de tuin van het slachtoffer ziet lopen op weg naar een klaarstaande auto. De buurman gaat erachteraan en kan een persoon nog te pakken krijgen, maar als hij door de anderen wordt bedreigd laat hij hem gaan. Rondom het huis en langs de vluchtroute worden spullen gevonden. Sieraden, een telefoon en een bril. Verderop langs de route vinden zij een pinpas en de oude klok. De telefoon blijkt van de 43-jarige verdachte uit Vught. Ook blijkt uit de telefoongegevens dat 58-jarige verdachte uit Helmond om de tijd van de overval naar deze telefoon heeft gebeld.

Technisch en forensisch onderzoek op de plaatsen delict leidt ertoe dat in Well een sigarettenpeuk met een DNA erop wordt gevonden, dat blijkt te matchen met het DNA van de 36-jarige verdachte. Een regenpijp bij het huis in Son en Breugel bevat ook een DNA-spoor, waarvan de 43-jarige verdachte uit Vught de donor blijkt te zijn. Het net rond de verdachten sluit zich onder meer doordat de politie hen over de tap hoort praten over de overvallen.
De 36-jarige man en de 58-jarige man uit Helmond, worden ook verdacht van oplichting van tienduizenden euro’s. De 36-jarige man wordt verder ook verdacht van brandstichting van een schuur, diefstal van vogels en verduistering van een steiger.
“Het zijn misselijkmakende misdrijven en lafhartig om oudere mensen te overvallen in de nacht in hun huis, de plek waar je je het meest veilig voelt. Dit vraagt om een lange gevangenisstraf,” besluit de officier zijn betoog.
De rechtbank doet over 4 weken uitspraak.

Beantwoorden

11 jaar nooit meer loslaten zulke.

Beantwoorden

Tuig, nooit meer loslaten

Beantwoorden

Je krijgt wat je verdiend al vind ik het nog veel te weinig levenslang erop

Beantwoorden

Gelukkig een forse straf.

Beantwoorden

Update 5:
Tot 10 jaar celstraf voor gewelddadige Helmondse woningovervallers
Het trio kreeg van de rechter 7, 8 en 10 jaar celstraf voor de gewelddadige woningovervallen in Helmond, Deurne, Son en Breugel en Well. De rechtbank rekent het hen zwaar aan dat ze geweld tegen oudere, kwetsbare mensen gebruikten.
Behalve deze celstraffen kreeg Angelo L. ook nog 6 maanden cel voor het stelen van vogels, 3 maanden voor het weghalen van een ladderlift én 6 maanden voor oplichting via Marktplaats. Vanwege dat laatste feit moet Joseph L. ook 6 maanden extra achter de tralies.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *