Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.214 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Wil je vanaf woensdag 1 juni in Helmond trouwen, dan kun je goedkoper en zelf beslissen waar je dat huwelijk wilt voltrekken. Zo’n ‘eigen’ locatie gaat je dan 500 euro kosten, op dit moment betaal je 924 euro. Dat besluit werd dinsdag genomen. Die trouwlocatie moet op Helmonds grondgebied liggen en de eigenaar moet uiteraard akkoord zijn. De plek mag niet religieus zijn omdat burgerlijk en kerkelijk huwelijk gescheiden horen te zijn.
Daarnaast zijn er nu 11 locaties benoemd tot ‘huis van de gemeente’ waarvoor bruidsparen 353 euro blijven betalen. Dat zijn het Kasteel, het Speelhuis, de Raadzaal, de bibliotheek, de Cacaofabriek, de Warande, de Steenoven, hotel West Ende, zalencomplex De Koning, zalencentrum De Traverse en de Kasteelpoort. Naar verwachting van de gemeente zal 80 % van de huwelijken daar plaatsvinden.
Die huizen van de gemeente zijn nu nog een pilot. Slaat dat aan dan komen er meer. Het Kasteel wil na de heropening in juni met “Kasteel te huur” hun  verhuurmogelijkheden uitbreiden om extra inkomsten te generen. Het aanbieden van arrangementen rondom de huwelijksceremonie wordt dan 1 van mogelijkheden.
Wie op zaterdag officieel getrouwd wil worden, betaalt 150 euro extra. Daarnaast blijven de mogelijkheden bestaan om maandagochtend gratis of met korting te trouwen in de Stadswinkel. Ook is het in speciale gevallen mogelijk te trouwen in het ziekenhuis. In het digitaal loket van de gemeente staat meer informatie over de locaties en de kosten.

3 reacties:

Haha, zo worden we nog beroemd.

Beantwoorden
Meggy van Laarhoven

@Meggy van Laarhoven op donderdag 31 maart 2016 om 19:02:

Haha ofnie Meggy van Laarhoven

Beantwoorden

Ja goedkoop maar hoort het niet gewoon romantisch te zijn ;)? Lijkt mij wel bij een bruiloft, ik zou echt niet letten op de prijs in ieder geval!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *