Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Op de plek waar nu de Rabobank in Stiphout zit, komen 4 groepswoningen voor mensen met dementieklachten. Waar nu (om de hoek) nog het wijkgebouw van Zorgboog in de Van der Weidenstraat staat, verrijzen straks koopwoningen met tuin. Volgens de planning begint Adriaans Bouwgroep in 2015 met de bouw.
Bij de sluiting van het Rabobankkantoor in Stiphout was het al aangekondigd: de Rabobank en de Zorgboog willen een maatschappelijke invulling geven aan de plek op de hoek van de Dorpsstraat en de Van der Weidenstraat in Stiphout. “Coöperatief bankieren is veel meer dan financiële diensten leveren. Coöperatie is gericht op wederkerigheid. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen wij iets moois terugdoen. In dit geval een bijdrage leveren aan het sociaal en economische leven van de Stiphoutse samenleving,” aldus Theo van den Berkmortel, directeur Bedrijfsmanagement van de Rabobank.
De 4 groepswoningen voor psychogeriatrische zorg voor dementerenden zullen in totaal plaats bieden aan 28 cliënten. Een pinautomaat van de Rabobank blijft aanwezig. Voorlopig nog op dezelfde plaats en in de toekomst in ieder geval op het huidige terrein.
Aan de Van der Weidenstraat in Stiphout, de locatie van het huidige Wijkgebouw van de Zorgboog, komt een aantal grondgebonden koopwoningen. De gemeente staat positief tegenover deze ontwikkelingen en zal het bestemmingsplan nog gaan wijzigen om de bebouwing mogelijk te maken.
Op het voormalige Rabobankkantoor in Stiphout (zie ook deze Naw en Vruuger) werden gisteren de overeenkomsten ondertekend waardoor met de feitelijke ontwikkeling gestart kan worden. Op de foto (van links tot rechts) de ondertekenaars, zijnde wethouder Frans Stienen, Theo van den Berkmortel (Rabobank Helmond), Willy Giesbers (Adriaans Bouwgroep), Ton Borghs (de Zorgboog) en Raymond Adriaans (Adriaans Bouwgroep).

1 reactie:

Logisch dat ze zo vrolijk op foto staan, zij hoeven niet met z’n zevenen in een woning, maar vangen er wel voor en de buurt mag het oplossen zeker?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *