Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

In een rijtjeshuis aan de Jan Stevensstraat werd gisteravond een zwaargewonde man gevonden door een bekende van hem. Vanwege de ernst van de verwondingen werd vrijwel meteen om 18.32 uur een traumahelikopter opgeroepen, maar de gewonde werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het hoe en waarom van dit alles wordt door de politie onderzocht. Met rood-witte linten werd gisteren de straat in de Binnenstad afgezet, rechercheurs in witte pakken deden uitgebreid onderzoek. Vanochtend ging het onderzoek verder. Het is nu wachten op meer informatie van de politie of …
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 14 foto’s.

In de reacties hieronder staan zoals altijd de updates.

12 reacties:

Update 1:
In verband met het onderzoek in de woning, meldde de politie:

Beantwoorden

Werd al meteen gezegd dat het een steekpartij was. Vreselijk, sterkte voor die man!

Beantwoorden

Update 2:
Harrie Fotografie ging vanochtend terug naar de Jan Stevensstraat en maakte deze foto’s:

Beantwoorden

Best raar…..

Beantwoorden

Update 3:
Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar aldus een woordvoerder van de politie. Hij bevestigde desgevraagd onze berichtgeving hierboven dat de eerste melding van dit incident rond 18.32 uur werd gedaan. En dus niet (zoals bij de collega’s wordt geschreven) rond half 8 ‘s avonds.

Beantwoorden

@Hilde Van De Sande op maandag 22 februari 2016 om 11:42:

Heb je daar toevallig niet gewoont , Hilde ?

Beantwoorden

Update 4:
De 22-jarige Helmonder die zwaargewond werd gevonden in de Jan Stevensstraat, ligt met 16 steekwonden en een zware hersenbeschadiging in het ziekenhuis. Een familielid meldt dat de jongen in kritieke toestand op de intensive care ligt. “Hij is aan het vechten voor zijn leven”, meldde zijn oom vanmiddag aan Omroep Brabant. Lieke meldde hierboven al dat het om een steekpartij zou gaan.
“De operatie is goed gegaan, maar het is echt niet zo dat hij buiten levensgevaar is. Het kan nog alle kanten op”, zegt de oom. Hij zegt te weten wat er is gebeurd maar daar in het belang van het onderzoek nog niets over te kunnen zeggen.

Beantwoorden

Update 5:

Beantwoorden

Update 6:
Man uit Oirschot aangehouden voor dit ernstige geweldsincident
Op zondagavond 21 februari trof de politie na een melding van een familielid een zwaar gewonde man aan in een woning in de Jan Stevensstraat. Zie ook de informatie en foto’s hierboven. Een intensief politieonderzoek leidde uiteindelijk naar het vermoeden van een geweldsmisdrijf, waarvoor vanochtend een 26-jarige verdachte uit Oirschot werd aangehouden.
Die zondagavond reageerde de politie samen met de ambulancedienst op de melding dat familie de 22-jarige man met ernstig hoofdletsel had aangetroffen in zijn woning. Hij werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis vervoerd en voor zijn leven werd gevreesd. De afdeling forensische opsporing van de politie deed in samenwerking met medewerkers van het NFI sporenonderzoek in de woning. De recherche in Helmond startte tegelijkertijd een onderzoek waarin zoveel mogelijk getuigen en mensen in de leefomgeving van het slachtoffer werden gehoord.
De combinatie van de vele verklaringen en de uitkomsten van het sporenonderzoek leidden uiteindelijk naar de verdenking van de vandaag aangehouden verdachte. Alhoewel zijn identiteit al enige tijd bekend was, kon hij pas vandaag worden getraceerd. Hij was duidelijk op de vlucht aldus de politie. Hij werd op een verblijfadres in Kerkrade opgepakt. Inmiddels zit de man in een Eindhovense politiecel. Hij wordt verdacht van poging doodslag cq diefstal met geweld.
Het onderzoek naar de exacte omstandigheden waaronder de Helmonder in februari zwaar gewond raakte, gaat ook na deze aanhouding onverminderd voort. De aangehouden verdachte zal de komende dagen uitgebreid over zijn vermoedelijke rol worden gehoord.
Het slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij is inmiddels buiten levensgevaar maar zijn toestand is nog altijd zorgwekkend

Beantwoorden

Update 7:
De in maart aangehouden man (inmiddels 27) uit Oirschot staat woensdag voor de rechter in Den Bosch. De zaak wordt dan inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van poging doodslag.

Beantwoorden

Update 8:
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vandaag 8 jaar celstraf plus TBS met dwangverpleging voor de 27-jarige Timmie H. uit Oirschot. Zij verdenken hem van poging doodslag op de destijds 22-jarige Helmonder in de Jan Stevensstraat. In een drug-gerelateerde onenigheid zou hij het slachtoffer 16 keer met een mes gestoken hebben en vervolgens met een hamer op het hoofd geslagen hebben. Het slachtoffer is er nog steeds slecht aan toe, zo liet Het OM weten. Over 2 weken doet de rechter in Den Bosch uitspraak.

Beantwoorden

Update 9:
6 Jaar celstraf plus tbs voor poging doodslag en diefstal
De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 27-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging. Timmie H. uit Oirschot stak een andere man neer, sloeg hem met een hamer en kwam later terug om het slachtoffer te beroven.
De verdachte kreeg in de nacht van 21 februari 2016 ruzie met een man in diens woning aan de Jan Stevensstraat in de Binnenstad. Hij stak daarbij meerdere keren met een mes in de nek en hals van het slachtoffer. Ook sloeg hij de man een aantal keer met een hamer tegen het hoofd. Vervolgens verliet de verdachte de woning in de veronderstelling dat het slachtoffer was overleden. Op een later tijdstip kwam hij terug, constateerde dat de man nog leefde en trok met geweld een ketting van zijn hals. Ook beroofde hij hem van andere sieraden.
De rechtbank vindt het steken en slaan van het slachtoffer al van buitengewone ernst. Daarnaast vindt de rechtbank het bijzonder stuitend dat de verdachte terugging naar de woning en het slachtoffer beroofde in plaats van hulp in te roepen. De verdachte deed hem onherstelbaar fysiek en psychisch leed aan. Het slachtoffer lag zo’n 14 uur zwaargewond en hulpeloos in zijn woning voordat hij werd ontdekt. Wat het slachtoffer in die tijd moet hebben doorgemaakt, valt haast niet voor te stellen. Het slachtoffer hield aan de aanval bovendien blijvende littekens over in zijn hals en schedel. Ook liep hij ernstig hersenletsel op. Hij kampt onder meer met beperkingen in spraak, lezen, schrijven en het geheugen en zal levenslang hulpbehoevend blijven.
De verdachte was de betreffende nacht onder invloed van alcohol en verdovende middelen, terwijl hij de negatieve werking hiervan op zijn gedrag kende. Daarnaast weegt de rechtbank in zijn nadeel mee dat hij in 2007 en 2013 voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Anderzijds neemt de rechtbank het advies van deskundigen over dat er bij de man sprake is van een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. Hij wordt daarom als verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd.
Al met al legt de rechtbank een lagere celstraf op dan de officier van justitie die 8 jaar eiste. De rechtbank vindt daarbij onder meer van belang dat verdachte ook tot tbs wordt veroordeeld en dat de duur van de tbs naar verwachting aanzienlijk zal zijn. Daarnaast heeft de rechtbank ook beslist dat verdachte nog het gehele restant, 487 dagen, aan celstraf moet uitzitten van de voorwaardelijke invrijheidstelling van de in 2013 opgelegde straf. Dit omdat hij de huidige delicten in de proeftijd van die zaak pleegde. De verdachte moet het slachtoffer dat hij stak en sloeg bovendien een schadevergoeding betalen van 58.455 euro.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *