Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Regelmatig hoor ik om me heen dat het tijd wordt voor de lente, tijd voor positieve energie. En dat is natuurlijk ook zo. Maar graag zou ik u als lezer iets willen vertellen over een Helmondse stichting waar ik ook positieve energie van krijg.

Vrienden van het Elkerliek is een stichting die zich inspant om het verblijf van patiënten, familie en bezoekers in het Elkerliek ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Dat gebeurt door het ondersteunen van projecten die niet binnen de reguliere ziekenhuisfinanciering vallen. Een aantal medewerkers, inwoners en bedrijven van het gastvrije Helmond doen gezamenlijk, onder de naam Vrienden van het Elkerliek, hun uiterste best om voor een ieder een verblijf in het Elkerliek Ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Een verblijf in het ziekenhuis kan ons namelijk allemaal overkomen ‘ het kan zomaar uw ziekenhuis worden”.
De Vrienden van het Elkerliek maken het verblijf voor patiënten, hun familie en bezoekers in het Elkerliek aangenamer. Een aangenaam verblijf zorgt voor minder stress, voor rust en voor een sneller herstel. Natuurlijk zorgt het ziekenhuis voor een vertrouwde en veilige omgeving, dat is de basis. De Vrienden van het Elkerliek maken echter méér mogelijk. Denk hierbij aan spelmateriaal voor kinderen in het ziekenhuis, aan comfortabele dagbehandelingstoelen voor patiënten met kanker of aan het sfeervoller maken van wachtruimtes. Extra’s die niet uit het zorgbudget gerealiseerd kunnen worden. Maar die door de Vrienden, en dit zijn medewerkers van het ziekenhuis, inwoners en bedrijven van het gastvrije Helmond, wel mogelijk worden gemaakt.
Dat noem ik nog eens positief!

Tessa Brederode
Afdelingsmanager Poliklinieken
Elkerliek Ziekenhuis

5 reacties:

Wat een managertaaltje en hoog popie-jopie getoeter.
Zorg eerst eens voor VOLDOENDE goede verpleegkundig(n)e en dito specialisten in dit ElkerZIEK koffiehuis.
Nu mogen deze vrijwilliegers de sfeer verbeteren die eerst danig is verZiekt in ElkerLiek.

Beantwoorden

@berrie op zondag 31 maart 2013 om 11:39:

Denk aan je ademhaling.

Beantwoorden

goed dat zoiets bestaat!

Beantwoorden

Goed dat zoiets bestaat,tis verdomme pure armoe dat burgers dit doen omdat de graaiende bestuurders de zorg compleet uitkleden

Beantwoorden

@Berrie
Hoe zielig (ziekelijk) kunnen sommige mensen toch zijn !!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *