Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

15reacties

Een blik uit het raam doet de afgelopen week anders vermoeden, maar de zomer is toch echt volop bezig. En de politici mogen dan met reces. Na de zomer, of beter gezegd, als de zon weer wel gaat schijnen, gaan we verder met de laatste loodjes in de huidige bestuursperiode. Dan gaan we weer fysiek vergaderen en kunnen we weer collega’s in de ogen kijken tijdens debatten. Maar eerst een zomerstop, even niks doen.

De voorbije weken heeft CDA Helmond vooral opgehaald in diverse bijeenkomsten in verschillende wijken: Zijn er zaken die niet goed gaan, dingen die extra aandacht vragen, of waar het CDA bij kan helpen? Het levert interessante gesprekken op en voor ons ideeën voor het verkiezingsprogramma. En die wijkbijeenkomsten gaan na de zomer weer verder. Zo komen we nog in de Annawijk/ Suytkade (15-9), Helmond-Noord en Dierdonk (22-9), Helmond-Oost (29-9) en de binnenstad (6-10). Iedereen is welkom op deze bijeenkomsten. Een overzicht staat ook op onze website en we kondigen ze ook altijd nog aan met een bericht in De Loop.

En als je dan nog niet weet wanneer we in de buurt zijn, misschien zie je de nieuwe CDA-auto wel voorbij rijden. Of je bezoekt ons op het partijbureau aan de Mierloseweg 244. Allerlei mogelijkheden om met ons in gesprek te gaan. Want ‘Samen moet het lukken, samen voor de stad’.

Wat na de zomer in elk geval op de raadsagenda komt, is de slimme wijk Brainport Smart District en gaan we het hebben over het multifunctioneel centrum in Stiphout. Ook gaat Groenlinks-wethouder Harijgens nog een poging doen om inwoners van Stiphout te overtuigen van een (zij het kleiner) zonnepark. En wij zullen uiteraard blijven pleiten voor zon op dak.

Over zon gesproken, eerst zomerstop dus. Ik weet sinds deze week wat ik kan gaan doen, mocht ik me nou gaan vervelen tijdens de vakantie. Een CDA-collega uit Deurne heeft me op ideeën gebracht. Eens kijken wat mijn vrouw ervan vindt als er binnenkort ineens een kermisattractie in de tuin wordt opgebouwd.

Marcel Heesakkers,
burgerraadslid CDA

15 reacties:

Ik weet niet hoor, maar volgens mij hebben de inwoners van Stiphout duidelijk hun standpunt gemaakt.
Hoe ver wil je doordrammen.

Fijne vakantie, en geniet van je kermisattractie in je tuin 🙂

Beantwoorden

Jammer dat Brouwhuis en Rijpelberg samen waren, en net te vroeg geweest om echt samen te komen. Twee heel verschillende wijken met andere problemen.

Beantwoorden

Wat een dom gedram over dat zonnepark. De vergunningsaanvraag is ingetrokken en daarmee is een zonnepark ook niet meer relevant. Er zijn genoeg zaken die meer prioriteit hebben.

Beantwoorden

Kunnen we niet een biomassa centrale bouwen. Kunnen we gelijk de Bakelse bossen en de Warande kappen en opstoken. Hebben we gelijk ook ruimte om woningen te bouwen.

Beantwoorden

Toevallig passeerde de CDA-karavaan bij mij in de straat. In de 1e auto zat Jan Peter aan het stuur. Bijrijder was Marcel.

Beantwoorden

Goed dat CDA Helmond het oor bij de kiezers te luisteren legt. Democratie houdt zoveel meer in dan eens per vier jaar een vakje rood kleuren.

Groenlinks heeft kennelijk een gehoorapparaat nodig. Ik ben niet uitgesproken voor of tegen dat zonnepark, maar het is geen taak van de gemeente om in de bres te springen voor een bedrijf dat niet kan of wil meewerken aan democratische besluitvorming.

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 2 augustus 2021 om 22:20:

CDA is en blijft een dwarrelpartij. Dries heeft onlangs nog zijn lidmaatschap opgezegd. Nauwelijks denkbaar. De plaatseliijke politiek volg is nauwelijks nog,
In het KVP-huis moet je aanzien hebben. Anders redt het niet lang,Jan Peter is een vertersbaas maar verloor de strijd toch. Pootje gehaakt.

Beantwoorden

Dries is een hatelijke hartgrondige antisemiet. Blij dat hij nu volledig uit beeld is.
CDA is klaar, de rijke elitaire achterban heeft definitief haar hand overspreeld met Omtzigt functie elders.
Ja, ook lokaal teert CDA op oud geld en machtsspelletjes.
Voor CDA wordt het nooit meer zomer.
Jammer voor de enkele enthousiaste integere lokale CDA mensen.

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 2 augustus 2021 om 22:20:

Er wordt niet gesproken over een nieuwe aanvraag van dezelfde partij, maar over onder welke voorwaarden een zonnepark er überhaupt kan komen en welke omvang dan wenselijk is.

De mening van omwonenden is belangrijk, maar niet de enige maatstaf voor of ontwikkelingen wel of niet kunnen plaatsvinden. Het is altijd een afweging van belangen. Het kan dus zomaar zo zijn dat als er objectieve kaders worden vastgesteld waar een zonneweide aan moet voldoen een kleiner project misschien wel op die plek kan, zelfs als de buurt het liever niet ziet. Overigens is de kans groot dat in die hoek uiteindelijk een uitbreiding komt van de Automotive Campus als die uit zijn jasje groeit. Veel andere mogelijkheden voor uitbreiding zijn er daar immers niet.

Hetzelfde is er in principe aan de hand met de MFC in Stiphout. Er is veel sentiment omdat een aantal Stiphoutenaren het gevoel hebben dat het dorpse karakter verdwijnt en deels is dat sentiment ook terecht. Maar als je als gemeente het dorpsgezicht wil beschermen moet je een beeldkwaliteitsplan opstellen. Dat is nooit gebeurd, met als gevolg dat een ondernemer probeert te doen wat binnen de regels gewoon kan. Veel onrust dus, maar als gemeente en ook als gemeenteraad moet je zwaarwegende redenen hebben om zulke plannen af te wijzen.

In dit geval is het café al gesloopt en komt zo’n beeldkwaliteitsplan dus te laat. Het kan wel een trigger zijn om eens goed te gaan praten over wat er nou nodig is om de eigenheid van Stiphout te behouden en breder, hoe we ervoor zorgen dat elke wijk voldoende faciliteiten heeft om beter te functioneren als gemeenschap. De wijk als dorp als het ware.

Beantwoorden

“Eens kijken wat mijn vrouw ervan vindt als er binnenkort ineens een kermisattractie in de tuin wordt opgebouwd.”

Ik hoop dat deze zin blijk geeft van enige zelfreflectie als CDA’er zijnde.
Binnen de lokale en provinciale CDA-afdelingen blinkt men uit in warrige denkbeelden en begrijpt men niet dat politici de eersten zouden moeten zijn om het goede voorbeeld te laten zien. Dat is dus iets anders dan de grenzen opzoeken van wat kan en mag, in plaats van laten zien dat je de afgesproken regels kunt opvolgen en ook actief onderschrijft. Dat laat precies zien waar het bij met name het CDA aan schort.

@ Andre: Dries van Acht was puur cabaret, net als Jan Peter Balkenende.
Waar vinden ze die zuinige, wereldvreemde politici met zo’n strak, nat mondje binnen het CDA toch?

Ik raad je trouwens wel aan om een paar lesjes geschiedenis te gaan volgen. Dries is er pas veel te laat achter gekomen, maar zijn steun aan de Palestijnse zaak is volkomen terecht. Wat Israël allemaal uitvreet met hun kolonistenpolitiek en landjepik in met name de Gazastrook is crimineel en illegaal. Dat is ook terecht internationaal veroordeeld. Niet dat de Palestijnen aan die uitspraak wat hebben. De westelijke steun aan Israël is zeer bedenkelijk in deze. Palestijnen worden uit hun rechtmatige woonplaats verdreven, omdat Israëliërs er willen gaan wonen. De belofte van een Palestijnse staat wordt aan de kant geschoven en Israël kan ouderwets kolonistenpolitiek blijven bedrijven. Uit pure wanhoop en frustratie blijven Palestijnen reageren op Israëlische pesterijen, waardoor dit conflict blijft bestaan.
Tegenwoordig wordt (terechte) kritiek op Israël maar even gemakzuchtig direct antisemitisme genoemd. Kritiek op moslims afdoen als racisme of discriminatie wordt wél direct stevig veroordeeld. Hypocriet en niet terecht.

Ik raad je aan om https://www.eajg.nl/ te lezen voor de nodige nuance.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 3 augustus 2021 om 11:32:

Dank voor je reactie. Het was mij ontgaan dat de discussie nu losgekoppeld is van welke ondernemer ook. Dat maakt het een heel ander verhaal.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 3 augustus 2021 om 11:32:

Nederlanders vinden wat anders blijkbaar;

>> 70% Nederlanders vindt Nederland een ‘kutland’, maar Rutte wil daar niet op reageren: ‘Ik heb vakantie’.

Johan Derksen bestempelde Nederland in De Oranjezomer als een ‘kutland’. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders (70 procent) het daarmee eens is. Premier Rutte noemde Nederland eerder een ‘gaaf land’. De meeste mensen zijn het dus niet met hem eens.

Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens confronteerde Rutte gisteren tijdens het persmoment met de uitkomsten van het onderzoek. “Excuses voor het taalgebruik, maar ik vroeg me af: heeft u de hashtag kutland meegekregen de afgelopen dagen?” Rutte: “Sorry, nee, andere vraag.”
Ik heb ook vakantie.

Hagens: “Er is afgelopen vrijdag een panelonderzoek gedaan door Hart van Nederland. Zeventig procent van de Nederlanders vindt dat Nederland, sorry weer voor het taalgebruik, een kutland is geworden.”

Opnieuw weigerde Rutte de vraag te beantwoorden: “Sorry, ik ga nu geen andere vragen dan over corona beantwoorden. Ik heb ook vakantie en over dat soort dingen praten we weer als iedereen terug is van vakantie. Ik beperk me nu echt even tot corona. U zult het even moeten doen met mijn antwoord.”

Klimaat stond onderaan het lijstje van zorgen!
“Hopelijk komt dat interview na het reces,” twittert Hagens. “Het onderzoek ging verder dan de term kutland. Nederlanders zijn met name bezorgd over veiligheid en immigratie. Het klimaat, een onderwerp waar in Den Haag veel over wordt gesproken, stond onderaan het lijstje van zorgen bij Nederlanders.”

Zo kennen we Rutte weer: onwelgevallige vragen ontwijken.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 3 augustus 2021 om 13:23:

Ook hier weer gevoel versus ratio. De grootste uitgaven van het rijk zijn sociale zekerheid (bijna 100 miljard), zorg (ongeveer 85 miljard) en onderwijs (40 miljard). Aan economische zaken en klimaat wordt maar 6,5 miljard uitgegeven, aan immigratie misschien een miljard of twee (opvang + controle asielzoekers ongeveer een half miljard).

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 3 augustus 2021 om 16:29:

Goed dat je wat zaken feitelijk in perspectief plaatst.
Gevoel versus ratio maakt het voor veel mensen moeilijk, ook voor mezelf, merk ik. Dat ongefundeerd janken over immigratie en overbevolking maakt je doodmoe. Er is ook geen kruit tegen gewassen, want als een clubje het gevoel heeft dat ‘iets gewoon zo is’, maar geen feitelijke onderbouwing heeft, is er geen inhoudelijk gesprek mogelijk. Maar wel massaal naar Antalya en Marmaris op vakantie gaan.

Ratio? Nee mijn gevoel: Daar komt nog bij dat die paar ondervraagde lui die Nederland een kutland vinden (Goh, als voorbeeld Johan Derksen, pfff…) waarschijnlijk ook nog strontverwend zijn en die paar Corona aanpassingen hun eerste tegenslag in hun leven is. Die liever schelden op De Buitenlander, maar zelf wel ondanks alle waarschuwingen en besmettingen ongevaccineerd op vakantie naar het buitenland moeten en dan kwaad worden als ze daar verplicht een test moeten doen. Zelf hard willen roepen (vrijheid!), maar zich zelf aan wat regels houden ten behoeve van de ander: ho maar.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 3 augustus 2021 om 09:36:

Vroeger was er een uitweg richting Luxemburg en Zwitserland. De CDA-karavaan is op zoek neer nieuwe locaties.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *