Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.802 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Wat worden de thema’s van de verkiezingen? Ik lees veel over burgerparticipatie, goed luisteren en samenwerken. Dat hebben wij de afgelopen periode zeker gedaan. Neem jeugdvriendelijke stad. De agenda hiervan is opgesteld door de Helmondse jeugd. En samenwerking? Zeker! Met 68 partners hebben we het Preventieakkoord getekend om te werken aan een langer en gezonder leven. En samenwerken? Natuurlijk! In Brouwhuis werken we samen met inwoners aan de stankoverlast en in de Rijpelberg hebben we een burgermeetnet opgezet voor de overlast van allesbranders.
Samenwerking, goed luisteren en burgerparticipatie zijn makkelijke woorden op papier, maar in de politieke arena werkt het anders. We gaan straks met 14 partijen de verkiezingen in. En die partijen denken vaak fundamenteel anders over waar het geld naar toe moet. Dat lijkt op samen aan de keukentafel een compromis vinden voor de familievakantie. De een wil bergen beklimmen, de ander naar zee en een derde naar het museum. Dan zit er maar één ding op: het belang van het gezin voorop stellen en niet de wensen van de afzonderlijke gezinsleden.
Het algemeen belang voorop; dat geldt ook voor onze stad. We moeten meer samenwerken vanuit het algemene belang en niet vanuit de individuele wensen van partijen. Iedere partij claimt dat ze goed luistert naar inwoners. Maar laten we wel wezen; we zitten allemaal in onze eigen politieke bubbel. Niks mis mee, maar ga niet hard roepen dat je het gelijk aan je kant hebt vanuit je eigen bubbel. Ben realist en durf te erkennen dat je denkt vanuit een politiek kader. Echt luisteren betekent dat politieke kader soms loslaten voor het algemene belang van Helmond.
Neem Brainport Smart District. Vanuit hun politieke bubbel zijn er partijen die willen behouden wat er is. Grondgebonden dure ééngezinswoningen met een voor- en achtertuin. Maar is dat wat iedereen wil? Nee, er zijn ook mensen die behoefte hebben aan andere, bijvoorbeeld collectieve woonvormen. En de behoefte aan betaalbaar wonen is in deze totaal overspannen woningmarkt ook heel groot. Die mensen komen straks aan hun trekken in de nieuwste woonwijk van Helmond: Brainport Smart District.
Een initiatief van GroenLinks. En ja, wij denken dat deze wijk goed is voor het algemene belang van Helmond, want diversiteit leidt tot een sterker team. Naast prachtige wijken als Dierdonk en Brandevoort is het tijd voor een nieuwe loot aan de stam van opvallende woonwijken in Helmond. Niet meer van hetzelfde, maar meer diversiteit voor de toekomst van Helmond.

Désirée Meulenbroek
Raadslid GroenLinks

5 reacties:

Mooi verhaaltje, maar ik lees het als propaganda en dat mag natuurlijk mits alle andere partijen ook een artikel mogen plaatsen.

Beantwoorden

Diversiteit een sterker team?
We zien het bij schaatsen. Geen eenheid, geen team.
Praatjes vullen geen graatjes.
Met extreemlinks GroenLinks gaat Nederland naar zijn mallemoer.
Geen woningen want stikstof, geen eten want boeren zijn fascisten,geen energie want windmolens die vogels doodslaan.
Wi zitten met benzine van meer dan 2 euro, geen betaalbare woningen, dure zorg dankzij GroenLinks.

Beantwoorden

Agh als Groen Links verliest gaat ze toch gewoon weer naar het CDA of probeert het in een andere gemeente Land van Cuijk misschien 🤣

Beantwoorden

Het maatschappelijk bewustzijn van Groen Links is ver te zoeken , waarvoor o.a. verwezen wordt naar een voorbeeld van het elkaar de bal toespelen, zoals herplaatsing voor 7 maanden van de “werkloze Groen Links wethouder” uit Bergen op Zoom Harijgers naar Helmond op voorspraak van Groen Links “er Paul Smeulders, met een wachtgeldrisico ten laste van de gemeenschapsgelden van Helmond van + €200000,- !!!

Kortom maart 2022 wordt een spannende maand met hopelijk daarna in Helmond ruimte voor concreet – hands on politiek beleid.

Beantwoorden

GroenLinks blijkt helemaal niet samen te werken. Het leeft van grootschalige en peperdure ideeën, waarvoor de belastingbetaler de pineut is. Klaver mislukte landelijk door weer niet mee te doen, in Helmond is gl ook niet verbindend en blijft graag op elitaire afstand. Voor Helmond zijn er sterke ideeen voor het behoud van de weinige flora en fauna, maar levert (zelfs in de binnenstad) snel flora en fauna in voor woningbouw. Voor de vele hard werkende oost-Europese gastarbeiders doet men vrijwel niets, voor al generaties gevestigde grote culturele minderheden trekt men de portemonnee met ons belastinggeld nog altijd graag open. Ik hou van mensen die hun woorden door daden waar maken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *