Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

5reacties

Aan mij de eer voor de eerste politieke column van 2022. En dan is terugblikken en vooruitkijken wel op zijn plaats. Terugblikkend wil ik namens GroenLinks alle mensen in Helmond met een winkel, horecazaak, in de evenementenbranche of een cultureel beroep een hart onder de riem steken. Wat is 2021 weer een zwaar jaar voor jullie geweest! En dat geldt ook voor iedereen die in het Elkerliek ziekenhuis werkt of in een Helmonds verzorgingshuis.

Vooruitkijkend wens ik voor ons allemaal een normaler jaar. Een jaar waarin wetenschappers, de WHO en de politieke wereld een lange termijn visie formuleren. De vaccins beschermen, maar dat geldt niet voor iedereen en mogelijk ook niet voor altijd. We hebben er kortom een nare ziekte bij, waartegen we ons net zo min volledig kunnen beschermen, als tegen al die andere nare ziektes, waar we al jaren mee leven.

Ik hoop dat we in 2022 weer mogen genieten van elkaar, van concerten en festivals, van de Kasteeltuinconcerten, van uiteten op de markt, naar de film in de Cacaofabriek en naar een theatervoorstelling in het Speelhuis en het Annatheater. Verder hoop ik dat de Helmondse opkomst bij de verkiezingen op 16 maart hoger is dan in 2018. We hebben maar liefst 13 partijen die meedoen. Er valt genoeg te kiezen.

En dat geldt ook voor GroenLinks. We hebben het maximale aantal van 50 kandidaten op de lijst. Ze wonen in alle wijken van Helmond en vertegenwoordigen een divers gezelschap van jong tot oud. Daar zitten veel mensen tussen, zoals Tommy Niessen, Jeanette Hendriks en Sanea Yahia, die zich zichtbaar voor Helmond inzetten. Zo heeft Sanea Yahia samen met andere jonge mensen We Care opgezet. Deze hulporganisatie heeft op 1 januari de Helmondse Stimuleringsprijs 2022 ontvangen.

Met zoveel keuze op onze lijst, zou dit ook wel eens een van mijn laatste columns kunnen zijn. En dat is prima. Alle vertrouwen in de fractie van GroenLinks. Die blijft zich inzetten om Helmond groener, eerlijker, kind- en jeugdvriendelijker, veiliger, gezonder en gezelliger te maken. Samen met onderwijs, gezondheidszorg en ondernemers. En dat hebben we de afgelopen raadsperiode zonder gedoe en ruzie met 7 raadsleden gedaan. En of de fractie na maart nu 3 of 8 raadsleden telt: als GroenLinks blijven we ons inzetten voor de stad. Dat is geen wens, maar een gegeven.

Désirée Meulenbroek
Raadslid GroenLinks

5 reacties:

Ondanks deze mooie wensen…………….geen reaguurders.

Beantwoorden

@Marko op maandag 3 januari 2022 om 17:49:

Is ook niets zeggend

Beantwoorden

@Karel op dinsdag 4 januari 2022 om 14:00:

Ook uw reactie is geregistreerd.

Beantwoorden

Doe de vriendelijke groeten aan Mevr Maas.

Beantwoorden

“Die blijft zich inzetten om Helmond groener, eerlijker, kind- en jeugdvriendelijker, veiliger, gezonder en gezelliger te maken”.

Ik wacht in spanning af of uw partij mevrouw Maas ter verantwoording roept voor haar vertoonde gedrag. Het zou de geloofwaardigheid in uw partij ten voordele zijn !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *