Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.545 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Bij het oude centrumplan gebied hoorden ook de Citysporthal en Gaviolizaal en omgeving.
In eerdere dromen waren dit o.a. locaties voor mediamarkt en/of V&D en zelfs een weg! Inmiddels zijn dat nachtmerries gebleken. Bij het nieuwe, nu centrumperspectief genaamd, mogen de inwoners zelfs meedenken. Daarbij blijft voor Helder Helmond wel het zoekgebied hetzelfde! Met name de voormalige sporthal, met zijn atoomvrije ondergrondse parkeergarage, is prima om te bouwen tot een multifunctioneel gebouw.
Het kan o.a. de plek worden waar b.v. concerten voor meer dan 1000 mensen worden gehouden. Maar ook beurzen en/of tentoonstellingen. Of wat U ook maar zelf wilt. Dus kan dit nooit zonder raadsbesluit verkwanseld worden voor woningbouw!
In dat kielzog kan de huidige Gaviolizaal verkocht worden aan een particuliere partij die er zelf een bestemming aan kan geven, b.v. een draaiorgelmuseum?
Dus geen sloop meer maar herbestemming. We hebben in Helmond voldoende braakliggend bouwterrein.
En voor Helder Helmond is het nog maar de nadrukkelijke vraag of er een permanent havenpark moet komen.
Helmond heeft immers geen mooier park dan het park rondom ons monumentale trots en blikvanger Het Kasteel!
Liever ziet Helder Helmond een multifunctioneel plein op het huidige havenpark, met een of meerdere ranke torenhoge (misschien wel 15 tot 20 verdiepingen) al dan niet luxe appartementen.
En verbind het kasteelpark met een goed verlichte wandel promenade/vlonders langs het Vlisco 1911 gebouw (wellicht aan te kopen voor industrieel erfgoed museum) naar de Cacaofabriek.
Met misschien zelfs een “fly-over” over spoor en Engelseweg.
Voor Helder Helmond geen dromen maar realistische ideeën.
Met mijn “verstrand” op nul en blik op de oneindige zee, zet ik mijn vakantie voort.

Met Heldere vakantie groeten,
Michael Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

10 reacties:

Waarom ?
Dromen zijn bedrog maar als je er in gelooft blijven ze er en bedriegen niet.
Wel moet je er met velen samen van dromen en geloven in; Samen maakt immers sterk.

Ik woon nog niet zo lang in Helmond maar toch al zo bijna een 20 jaren en zie niks meer dan alles continu op de schop gaan.
Struikelde regelmatig over van alles aan veranderingen, omdat ik omhoog bleef kijken naar de nog in tact zijnde gevelpanden, omdat men het schijnbaar steeds nodig vindt om op ooghoogte of nog lager Helmond te veranderen.

Waarom Helmond waarom ben jij jezelf zo aan het slopen?

Beantwoorden

@Rita op maandag 1 augustus 2016 om 23:52:

Vraag ik me ook af. Alles wat enigszins mooi is, wordt gesloopt voor ad hoc plannen. Er blijft weinig aantrekkelijke over.

Beantwoorden

Nooit geweten dat we een atoomvrije kelder hebben, ik ben dan ook erg benieuwd wat er als alternatief is gebruikt voor de bouw er van. Ik kan namelijk niets bedenken dat niet uit atomen bestaat.

Beantwoorden

Ik begon positief te lezen maar haakte toch gaandeweg af. Dat we niet zomaar alles moeten slopen, is een goede insteek; ondanks dat herbestemmen niet mee zal vallen.

Bij de hoge woontorens met luxe appartementen loopt het toch stuk. Dat neigt weer naar bouwen voor leegstand. De stad zou beter gebaat zijn bij betaalbare eengezinswoningen. Meer onverkoopbare/onverhuurbare appartementen bouwen lijkt me geen goed idee. Het is ook een kleine drama geweest om de gebouwen op Suytkade gevuld te krijgen.

Daarmee ben ik meteen bij de letterlijke en figuurlijke brug zoals geschetst richting de Cacaofabriek. Deze bodemloze put heeft wel genoeg gekost. Laten we daar niet nog meer aan spenderen. De genoemde fly-over is echt een brug te ver. De eerder in het stuk genoemde concertzaal zou zelfs een concurrent worden. Laten we de ideeën bundelen en aanpassen: Cacaofebriek sluiten, afbreken en op het Havenplein herbouwen.

Beantwoorden

@professor A. Toom op dinsdag 2 augustus 2016 om 08:23:

Ja ik was daar ook al benieuwd naar, wellicht krijgen we NA de vakantie een HELDER antwoord

Beantwoorden

Ja verstand op nul.

Droom maar lekker verder.

Beantwoorden

Nu het Edah museum niet meer in het pas afgebrande fabrieksgebouw komt,
Is het niet een goed idee om het in het oude bibliotheek gebouw te verhuizen?
Lekker op de markt !
Of staat het lege rijtje daar aan de markt al op de nominatie om gesloopt te worden?
Inclusief het negentiende- eeuwse mooie lege pand richting Binderseind, wat al jaren dichtgetimmert is.

Beantwoorden

@slimmer op dinsdag 2 augustus 2016 om 12:06:

We zijn nu 7 weken verder maar nog steeds geen HELDER antwoord, volgens mij ligt hij nog steeds te dromen of hij heeft daar aan het strand een zonnesteek
opgelopen.
Maar het zal wel weer een hoop oeverloos politiek gezwam zijn van deze ondoorzichtige partij.

Beantwoorden

@ikke2
Heel goed dat je mij helpt herinneren. Het antwoord is niet oeverloos en heel helder. Ik dacht even dat ik met ‘atoomvrij’ me had verschreven, maar nee hoor! Want DE zoekmachine google, die ik heel vaak gebruik als ik iets niet snap, geeft namelijk een heel helder antwoord zonder enige vorm van oeverloos gezwam. Als je ‘atoomvrij’ schrijft kom je meteen uit bij atoomvrije bunker. Succes

Beantwoorden

@Michael Rieter op zondag 11 september 2016 om 11:09:

Het ging mij niet alleen om die zogenaamde atoomvrije bunker maar meer om de
rest van je luchtkastelen.

Maar ja je moet wat verzinnen om aandacht te krijgen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *