Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

Als een dief in de nacht weet dit college – en dan met name welzijns-wethouder de Leeuw! – wederom mensen op de kast te jagen! Na het 'bommetje' gooien met het leerlingenvervoer begin januari zónder enige vorm van overleg, doet ze het nu dikjes (en dus niet dunnetjes!) over met de wijkaccommodaties! Want ná de nodige ON-nodige onrust bij ouders die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer, haalde ze daar de angel weer uit. Alhoewel een toegezegde info-avond nog tot eind juni, begin juli op zich heeft moeten laten wachten. Het zij zo….. Nu zijn de mensen amper of nog net niet op vakantie of er wordt doodleuk gemeld dat een aantal wijkhuizen en álle jongerencentra! hun deuren – overigens pas over anderhalf jaar; dus waar maken we ons druk over! – moeten sluiten! Even doodleuk wordt gemeld dat dit slechts voorgenomen besluit van B&W nog door de raad moet worden goedgekeurd. Aanvankelijk gepland voor 6 september maar door tussenkomst van de SP inmiddels verdaagd naar 4 oktober. Wat voor Helder Helmond misschien nog wel het meest frappantst is, is dat dat gebeurd zónder enige vorm van overleg met noch de bestuurders of beheerders noch de vrijwillige gebruikers! Dat gaat nog gebeuren…. En als belangrijkste motief hanteert dit college dat ze gaat bezuinigen op stenen en nadrukkelijk niet op mensen! Het is bijna hetzelfde als woningcorporaties besluiten om geen huizen meer te verhuren en mensen zelfs uit hun huizen gaat zetten met als argument dat men zich meer met de mensen wil bezighouden…….. Kunt u het nog volgen?
Een gezonde discussie opstarten waarbij de inzet is om efficiënter om te gaan mét en meer gebruik te maken ván onze wijkaccommodaties heeft (nog) niet plaatsgevonden. Ja, het stond als zodanig 'genoemd' in 2009 in een notitie. Het regime van dit college om in 2014 structureel 13 miljoen (opgeteld 39 miljoen) te bezuinigen is nu feitelijk het enige motief! Met 'mensen ipv stenen' als sociale verzachtende omstandigheid.
Helder Helmond zei al bij de voorjaarsnota 2011 cq vaststelling van de piketpalen voor de begroting van 2012 dat dit college wel een cursus communiceren kan gebruiken! Nou, dit ondoordacht besluit om zoveel wijkhuizen en álle jongerencentra te sluiten, toont dat wederom aan! Vooralsnog kan het er bij Helder Helmond niet in – zeker zónder enige vorm van overleg en communicatie – dat na het bommetje van januari nu deze bom wordt gelegd! Wáár is de tijd dat de raad kaderstellend randvoorwaarden kan en mag, zelfs moet!, maken voor beleid! Nu moeten we (raad) weer broddelwerk beoordelen en stelt het college waarschijnlijk doodleuk: ja maar u als raad moet het besluit nemen!b
Wat Helder Helmond betreft is de grens bereikt! Weliswaar is wederom een leuk compromis bereikt dat besluitvorming is uitgesteld en men eerst nog wil kunnen overleggen. Máár van een goed-betaald college mogen we toch eisen dat men weldoordacht met voorstellen komt!
Nog een prettige vakantie!

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

6 reacties:

Eerlijk gezegd, hoor ik al jaren alleen maar onzin vanuit het Helmondse college…

Beantwoorden

Het college (lees burgemeester en wethouders) communiceert en licht andere partijen vaak pas in wanneer de zaken al gedaan zijn. Wat Michael hierboven schetst verbaast mij dan ook geenzins. Ik ben ook voorstander van breder gedragen besluiten. Helaas is de praktijk vaak anders. Er valt nog veel te leren voor het college. Misschien moet het college maar weer eens college gaan volgen.

Beantwoorden

“Wat voor Helder Helmond misschien nog wel het meest frappantst is, is dat dat gebeurd zónder enige vorm van overleg met noch de bestuurders of beheerders noch de vrijwillige gebruikers!”

meest frappantst… ik weet wel wie er een cursus schriftelijke communicatie nodig heeft…

Beantwoorden

Wedden dat straks de “Jeanne d’Arc” van het CDA wel weer in de pen klimt om de zo noodzakelijke duidelijkheid te verschaffen.

Beantwoorden

En inderdaad, de “janne d,Arc” van het CDA dit in de persoon van Angelique enz. enz. houdt het beschermende college schild ook vandaag weer fier omhoog. Inmiddels zitten ook in dit schild de nodige beschadigingen zodat op termijn (kort), dit onvoldoende bescherming kan bieden. Heiligverklaring voor bewezen diensten op termijn, dit in de vorm van een mogelijk wethouderschap over een aantal jaren wordt twijfelachtig.

Beantwoorden

Mensen het makkelijkste is natuurlijk om de schuld bij een ander te leggen. Als inwoner van Helmond neem ik aan dat naar voren komt als een donderslag bij heldere hemel.
Als dit wel zo is vraag ik me af bij wie de oorzaak van i

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *