Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

U kunt zich voorstellen dat wij van Helder Helmond – o.a. herkenbaar aan onze oranje uitstraling – vanaf 1 juni, het ingaan van de zogenaamde meteorologische zomer (wát een moeilijk woord!), tot op heden een heerlijk oranje-gevoel hebben gehad! En dat zal ook wel het geval zijn bij de bewoners van de Helmondse Oranjelaan! En waarschijnlijk hebben ze er in de hele Oranjebuurt van genoten! En ook bij voetbalvereniging Oranje-Zwart moet toch minstens de helft dat oranje-gevoel hebben, al was het maar vanwege de fusieplannen. Sowieso van 14 juni tot 11 juli vanwege onze oranje jongens (helaas deze keer géén Helmonders) achter de bal aanrennend tot in de finale aan toe! Hadden jullie je huis en tuin ook o.a. versierd met oranje vlaggetjes maar ook afrikaantjes? En natuurlijk ook vanwege de al bijna twee maanden durende zomer met vanaf zonsopgang een oranje zonnetje tot aan zonsondergang wanneer die oranje bol weer achter de horizon verdwijnt. Al dan niet genietend van (o)ranja of een oranje-bitter, een sinaasappel, wortelstamp of een oranje-paprika-salade kom je deze tijd wel door! Of niet soms? Het lijkt wel of álles oranje kleurt. Je kunt natuurlijk je leven gewoon door een oranje bril blijven bezien. Wij (van Helder Helmond) houden van oranje. Maar ook de landelijke politiek kleurt oranje. Sinds 9 juni, de dag van de laatste Tweede Kamerverkiezingen, is onze koningin Beatrix van Oranje al meerdere malen de aanstuurster geweest van meerdere kabinets-informateurs. Nadat over rechts VVD, PVV en CDA (blauw-wit-groen) maar ook paars-plus (VVD, PvdA, D66 en GL) vooralsnog mislukten, is wederom over rechts in beeld. Máár ook een oranje-coalitie van VVD, CDA en PvdA al dan niet aangevuld met D66 en/of GL, berust nog tot de mogelijkheden! Het houdt maar niet op met dat oranje-gevoel! En gaat u nog met vakantie? Dan is de kans groot dat een oranje tentdoek tevoorschijn komt. En blijft u thuis? Dan is de kans even zo groot dat er wordt verpozen onder een oranje luifel, wellicht op een van die gezellige Helmondse terrassen. Inderdaad de hele wereld lijkt wel oranje te kleuren.
Voor u denkt dat ik aan een (oranje) zonnesteek lijd, wil ik u allen toch een prettige (oranje) vakantie toewensen. Tot ziens, tot mails, tot oranje…………

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

2 reacties:

Na zoveel overdaad aan oranje wens ik jou ook een fijne vakantie.
Mocht je nog zonder vervoer zitten?
Geen nood.
Hier is de oplossing >>> http://tiny.cc/klikopdezeoranjelink

Beantwoorden

Als je oranjegevoel associeert aan links denken en afrikaantjes in de tuin dan wordt het ernstig tijd om op vakantie te gaan.Laat het rechtse deel van onze politici nu maar eens bewijzen dat ze meer kunnen dan kwaken alleen en die afrikaantjes,die kunnen in oranje kratten weer terug naar afrika want het wk is voorbij

Beantwoorden
een beschaamd burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *