Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond“De beste wensen en een helder 2013!” Dat wenste ik de afgelopen dagen iedereen die ik in Helmond tegenkwam. Ook proost op Henriëtte en Jolanda en Tiny en Theo want dat heb ik ze zojuist beloofd. Want een nieuw jaar is altijd weer een mooie gelegenheid om elkaar de handen te schudden en elkaar iets goeds te wensen. Klokslag 24.00 uur uur 31 december 2012 is meteen ook 00.00 uur 1 januari 2013. En al dan niet met knallende champagneflessen of ander al dan niet alcohol houdende bubbeltjes-wijn hebben velen het nieuwe jaar ingeluid. Maar ook met veel vuurwerk-geknal. Ik had het idee dat ik nog nooit zoveel fraai vuurwerk heb zien én horen afsteken. Het leverde echter voor Helmond ook een onkostenpost van bijna 50-duizend Euro op. Voor hen die geen cent te makken hebben hadden we daar ook een mooi feestje voor kunnen bouwen….. Maar wat gaat 2013 voor Helmond brengen? Overigens spreken we van ‘twintig13’en niet van ‘tweeduizend13’ maar dat terzijde. Binnenkort wordt de Stadsvisie 2030 vastgesteld. Zal ook in de Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming-kerk aan de Wilhelminalaan het tijdelijke Helmondse theater worden geopend. Zal aan het eind van dit jaar de culturele hotspot Cacaofabriek met o.a. poppodium Lakei en het Filmhuis worden opgeleverd. Weten we of we als Helmond samen met de andere B5-gemeenten de titel Culturele Hoofdstad 2018 zullen hebben binnengehaald!? Gaan alle Helmondse politieke partijen zich langzaamaan ook weer richten op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Maar moeten we ook de buikriem nog meer gaan aanhalen dan we al hebben moeten doen. De commissie ‘Financiën’ heeft daarom besloten om in mei niet op werkbezoek naar zustergemeente Zielona Gora (Zjellona Goera) in Polen te gaan. “Waren we maar niet zo knap en hadden we maar geld”, stelde onze raadsnestor Jan Roefs dan ook terecht in zijn nieuwjaarsrede over ons mooie Helmond. Want we zitten nog steeds in zwaar weer. De (woning)bouw wil nog niet echt uit het slop geraken. Alhoewel er af en toe gelukkig kleine succesjes zijn. Zou er verder inderdaad binnen afzienbare tijd witte rook zijn voor een nieuw stadion bij Berkendonk? Maar de bal daarvoor ligt wèl bij Helmond Sport en de hunnen. De gemeente kan daarvoor nimmer de zwarte Piet krijgen. En gaat XperienceWorld op het Obragas-terrein er wel echt komen? Komt het lek boven van het gewraakte artikel in het ED van 27 oktober van oud-burgemeester Jacobs? Of was dat simpelweg uit de school klappen van hem zelf? En zo hebt u misschien ook nog wel een goed idee of suggestie?! “De beste wensen en een helder 2013!”

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

7 reacties:

Staat veel te gebeuren dit jaar. Complimenten dat jullie zo’n reisje naar Polen afzeggen!! Dat kan nu echt niet in deze tijd. Want dat lijkt iets te veel op een snoepreisje.

Beantwoorden

Jammer dat heel Helmond niet even de tijd neemt even aan Helder Helmond te denken.

Helaas doet Mirjam-PvdA en De weblog van Helmond aan het ouderwetse mee.

Oude kaas is ook lekker.

Beantwoorden

Beste dames en heren reageerders,….. het Zielona Gora verhaal? All for the looks! Wacht even met complimenten geven tot onze geachte raadsleden weer moeten stemmen over de verhoging van hun raadsvergoeding.

Beantwoorden

@Frans op donderdag 10 januari 2013 om 12:07:

Niemand hapt.

Het belangrijkste politieke plaatselijke nieuws van een heel vorig jaar werd in de eerste twee weken van dit jaar samengevat. Het was niet meer dan dat.

Ik neem het de redactie van De weblog van Helmond niet kwalijk. Nieuws is nieuws. Maar overdrijven is des politieks.

Beantwoorden

De beste wensen?

Eens kijken hoe helder alles weer wordt in 2013 als bovenop alle lasten die steeds ondraaglijker worden, deze gemeente het wéér nodig vindt alle gemeentelijke lasten op de burgers te moeten afvuren. Als er minder kapitaalvernietiging had plaats gevonden, dan zou er zelfs geld terug moeten vloeien naar onze burgers. Of beter, verlaging van genoemde lasten. Dat is pas helder en……wenselijk voor 2013.

Beantwoorden

Kapitaalsvernietiging ontstaat onder de Balkenende-norm. Daarboven geldt het als norm.

Beantwoorden

De beloning voor de bestuursvoorzitter van woningstichting Woonpartners Helmond, grootte ca. 7.000 overwegend sociale huurwoningen, bedraagt ca. 190.000.00 per jaar.

Wie kan uitleggen waarom de beloning zo mager is?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *