Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Column Michael Rieter Helder Helmond

Als fractievoorzitter van Helder Helmond roep ik iedereen op om aanstaande donderdag 4 juni te gaan stemmen! Die dag zijn er voor Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarom? Stemmen is een recht en dat moet je met beide handen grijpen! Wie niet stemt moet zijn mond houden. En dat doet nou net niemand. We willen allemaal meepraten over het wel en wee van de mensen. Dus ook stemmen dan. Voor mij is stemmen misschien wel het hoogste goed van de democratie. Als lijsttrekker heb ik altijd mensen aangesproken om te gaan stemmen waarbij het mij niet uitmaakt waarop ze gaan stemmen, als ze maar gaan stemmen. Want als je je bedenkt dat er in onze wereld nog héél véél landen zijn waar mensen of niet mogen of kunnen stemmen. Of waarbij de verkiezingen een schijnvertoning zijn…..
Dát is nu juist een van die kenmerken van het vrije westen. Behalve de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging en ga zo maar door, vormen ook vrije verkiezingen een zeer belangrijk voorrecht!
En nou hoor ik u al zeggen. Voor de 2e kamer wil ik nog wel naar de stembus gaan. En voor de gemeenteraad neem ik ook nog de moeite. En zelfs voor de provincie wil ik nog wel een poging wagen. Maar voor Europa? Nee! Natuurlijk erger ik me ook aan de miljoenen verslindende maandelijkse verhuizingen van de Europese Unie vanuit Brussel voor één week naar het Franse Straatsburg. En natuurlijk heb ik gelezen over de gemakzucht van declareren. En weet ik ook hoe klokkenluider van Buitenen – afgelopen periode helaas een wat onzichtbaar transparant Europarlementslid – als ambtenaar de Europese Commissie wist laten vallen. Maar toch heeft de Europese samenwerking ook veel goeds gebracht. Ik durf zelfs te stellen dat zonder Europese Unie de huidige kredietcrisis voor Europa nog veel meer nadelige gevolgen zou hebben gehad. En dat terwijl ik vind dat men er nog veel meer aan kan doen!
Ik meng mij niet in de discussie of Brussel iets minder zou mogen worden of dat we ons juist helemaal aan Europa zouden moeten overgeven. Een keur van deze keer 17 partijen, waarvan 9 die ook in Den Haag zitten plus 8 'nieuwe' euro-bewegingen, maken de keuze misschien niet gemakkelijk. Maar gebruik daar dan de Europese stemwijzer eens voor die je kunt vinden via www.stemwijzer.nl.
Misschien schrik je net als ik wel op welke partij je dan uitkomt. Maar dat wil niet zeggen dat je daar op moet gaan stemmen. Laat ook je hart spreken. Maar maak gebruik van je stemrecht. U zult nu wel denken moet een lokaal politicus zich nou zo druk maken over de Europese verkiezingen? Nee, maar wél over uw stemrecht!
Laat uw stem horen en neem aanstaande donderdag de moeite uw stem uit te brengen! Succes!

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *