Buiten is het -0 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Column Michael Rieter Helder HelmondHelder Helmond is trots op de culturele eigenheid van Helmond en de Helmonders. Wél baart de onderlinge communicatie ons grote zorgen. Als we de taal niet spreken kunnen we elkaar niet verstaan of begrijpen. In 2030 is Helmond nog steeds Helmond! En mèt ’n Hellemonder die het hart op de tong heeft!

Automotive en food bieden toekomstperspectief voor Helmond. Samen met de techniek die we als Helmond in onze genen hebben zitten (textiel en metaal) moet Helmond een dependance van de TUe krijgen: een ‘ambachts’-universiteit. Daarmee binden we jongeren aan Helmond: dé kracht van de toekomst!. In 2030 is er sprake van een ‘Hellemond valley’ (vergelijkbaar met Silicon Valley in Californië). En gaat alle digitale communicatie via glasvezel.

Plan Akkers en de Traverse zijn voorbeelden van duurzame projecten. Vanaf nu moeten alle bouwplannen inclusief duurzaamheid zijn: maak constant gebruik van zonne-en wind-energie. In 2030 rijden in automotive-city Helmond álle auto’s electrisch. En verder houden we energie over die we kunnen exporteren!

Oók de kinderen van nú die b.v. in Dierdonk en Brandevoort wonen zouden in Helmond moeten willen blijven. Helder Helmond heeft grote zorgen voor wat de multiculturele samenleving wordt genoemd. In 2030 is Helmond wél een echte samenleving waar we mét en vóór elkaar wonen, leven, werken en recreëren. We zijn ondanks de toenemende vergrijzing een relatief jonge stad doordat we de jongeren van nu aan ons hebben weten te binden.

Helder Helmond maakt zich zorgen over het feit dat de Helmonder zich relatief onveilig voelt in Helmond. Een betere handhaving, liefst zónder camera’s, zou in 2030 Helmond het predikaat: ‘schoonste én veiligste stad van Nederland” moeten opleveren.

Automobiliteit moet niet leidend zijn. Helder Helmond is trots op onze geweldige gratis fietsenstallingen. Zorgen baren ons dan ook de huidige staat van vele fietspaden. In 2030 moet Helmond al járen dé fietsstad van Nederland zijn! Vwb de ruimte zijn we trots op al veel van onze nieuwe maar ook geherstructureerde wijken waar groene delen geen luxe zijn maar ‘gewoon’. In 2030 moet dat gelden voor héél Helmond en zijn we de fijnste stad van Nederland om in te wonen.

De overheid staat volgens Helder Helmond nog véél te ver af van haar bewoners. Geen woorden maar daden! Dat voetbaldevies is ook het motto voor ons. Het gemeentebestuur máár ook hogere overheden zouden veel meer voor, door en mét mensen moeten werken. In 2030 zal Helmond daardoor de stad zijn bij verkiezingen met het hóógste opkomstpercentage van Nederland!

Ons Speelhuis was misschien wel het meest onderscheidende gebouw maar helaas níét ons aller trots! Daar móét een vergelijkbaar gebouw voor terugkomen. We zijn trots op ons wekelijks terugkerende evenement de weekmarkt, de kasteeltuinconcerten en ons kasteel (o.a. van Sinterklaas). In 2030 is Helmond dé sint-stad van Nederland én Vlaanderen! Hebben we onze eigen ‘Eiffeltoren’ én is Helmond Sport landskampioen.

Tot slot wil Helder Helmond nadrukkelijk aandacht vragen voor de zorg. Weliswaar heeft Helder Helmond de wens dat we een relatief jonge stad zullen zijn máár de groep oudere inwoners zal ook héél groot zijn. Die verdienen een goede zorg! Daarbij dient de zorg (weliswaar betaalbaar) leidend te zijn en niet het budget. Zowel maatwerk als goede collectieve diensten zijn daarvoor een waarborg in 2030.

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

4 reacties:

Pfff, wat een verhaal. Maar zoals bekend: de meeste dromen zijn bedrog dus ik zie niet zo veel in dit fantasieverhaal. Enige vorm van realiteit is dat de genoemde evenementen nog altijd succesvol worden georganiseerd. Dat zou best wel een kunnen.

Beantwoorden

Beste Michael Rieter, u spannende monoloog komt bij mij over als, pas in 2030 zal/hoeft dat te zijn. Maar goede fietspaden, goede zorg, een grotere veiligheid voor ons burgers, een overheid die met ons meedenkt en niet over onze hoofden heen beslist, een goede vervanging van het Speelhuis (en niet tevreden zijn met een verbouwde kerk), het zijn allemaal zaken die nu al aangepakt kunnen/dienen te worden. En dan is het helemaal niet erg als Helmond eens niet overal de beste in is. Visie is mooi, maar de uitwerking moet nu beginnen, niet in 2030. En dat mis ik in uw verhaal. Jammer.

Beantwoorden

Slap verhaal,zonde van de tijd

Beantwoorden

Ik houd wel van optimisten, het streven om die voorzieningen te bereiken is al lovenswaardig!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *