Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.546 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

HELMOND – Ik dacht bij mezelf: ‘weet je wat!’. Helmond is toch Sinterklaasstad. Want de goedheiligman is in ons kasteel aant genieten. Nee!, niet alleen, maar met heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel zwarte pieten! Hier geen rare kleuren en ook geen aparte franje. Alhoewel een piet met een kop van oranje? Nee de pieten blijven in Helmond gewoon zwart. Over een paar jaar zijn we daardoor misschien wel heel apart. Vandaag is onze kindervriend ook nog eens jarig. Dan strooit hij met kadoos en niet bepaald heel karig. Hebben jullie ook wat gehad in je schoen? Zoniet dan kan ik daar niets aan doen. Zie ginds kwam de stoomboot uit Laarbeek weer aan. Eindelijk is dat na vele jaren wachten toch maar ff gedaan!
Maar Helmond zelf speelt ook graag voor sinterklaas. Dat kan makkelijk want ze is van de stad een beetje de baas. Dit jaar werden we allemaal verrast. Met een kadootje uit eigen kast. Met de WMO-gelden werd slim gespeeld. Het voelt echter alsof je van hulpbehoevenden steelt! Door geld weer terug te schuiven naar de algemene middelen. Hoeft het college nu niet verder te beknibbelen. Maar kan als een echte sinterklaas aan de slag. En wie betaalt dit vier-en-een-half miljoen kostende gelag? Het is de gewone Helmonder. Die krijgt daarmee op zijn donder. Met dit verhaal ging ik naar de sint toe. En hij gaf mij voor het college een hele grote roe. Of ik die maar ff wilde gaan geven. Want zo hebben heel veel Helmonders toch geen leven. Maar ook de mensen met een eigen huis. Kregen een OZB-‘kadootje’ niet bepaald pluis. Nu is het de laatste dag. Dat ik nog iets zeggen mag. Want de sint gaat morgen weer vertrekken. En zou ik wel eens wat willen lekken. Kan de sint de Gaviolizaal en het EDAH-museum gaan verblijden? Dat er een mooie nieuwe lokatie gaat komen, voor beide? Dankjewel sinterklaas. En ook die zwarte pieterbaas.

Michael Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

13 reacties:

Zo is dat traditie vast houden is ons cultuur zo niet dan opzouten

Beantwoorden

Knap gedaan!

Beantwoorden

Helder Helmond heeft blijkbaar niets anders te doen. Michael kan dichten zonder zijn kont te lichten. Houdt verder geen rekening met maatschappelijke ontwikkelingen rondom de discussie rondom Zwarte Piet. Zeer zwak gedichtje.

Beantwoorden

@johan op dinsdag 6 december 2016 om 02:24:

Speel je Helder Helmond nu nog de zwarte piet toe? 😉
Ik vind het juist wel leuk en knap, zo’n hele column op rijm!

Beantwoorden

@johan op dinsdag 6 december 2016 om 02:24:

Is ie toch nog ergens goed in.

Beantwoorden

Jammer maar volgens mij beste mensen snappen jullie de hele clou niet van dit verhaal/column. Als je goed geïnformeerd bent de afgelopen weken in de media haal je er toch wel wat maatschappelijke items uit.

En nee wij doen zeker niet mee met de maatschappelijke discussie rondom het zwarte pietenverhaal. Het is iets waar we zelf mee groot gebracht zijn…waarom dan deze discussie die geheel uit zijn verband getrokken wordt. Er zijn andere maatschappelijke zorgen die ons treffen, en dat lees je in deze column ook.

Beantwoorden

@Jolanda op dinsdag 6 december 2016 om 20:59:

Misschien een idee dhr Rieter zelf eens te laten reageren?

Beantwoorden

Hij is goed leuk gedaan !

Beantwoorden

@Klaas Jan op woensdag 7 december 2016 om 17:18:

Of hoe je mocht heten, ik denk dat deze aanvulling niet past van wat ik ervan vind.
De heer Rieter maakt zelf wel uit of hij reageert of niet lijkt mij.

Beantwoorden

@Klaas Jan op woensdag 7 december 2016 om 17:18:

Michael Rieter reageert nooit, gebruikt de weblog alleen maar om populair te
willen doen.

Met wat er zoal van hem op de weblog staat (waar ie van droomt – luchtkastelen die hij wil bouwen) kan ik hem niet echt zien als een serieus raadslid.

Beantwoorden

@Jolanda op zondag 11 december 2016 om 14:03:

Nou nou.

Beantwoorden

@Jolanda op zondag 11 december 2016 om 14:03:

Een typisch Helder Helmond antwoord.Weglopen voor inhoudelijke discussie.Tikje arrogant ook.

Beantwoorden

@Klaas Jan op maandag 12 december 2016 om 10:48:

Zo HELDER is Helder Helmond nou ook weer niet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *