Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.548 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Als columnist moet je niet op eieren willen lopen. Je moet het lef hebben om ‘n eitje stuk te slaan. Dan maak je overigens wel de lekkerste omeletten. Weliswaar luidt het gezegde ‘spreken is zilver maar zwijgen is goud’, maar als columnist moet je juist niet zwijgen! Als ik dit schrijf is het Pasen, en wel te verstaan Eerste Paasdag. En als jullie dit lezen is het al weer Tweede Paasdag. Een feest met een diepere betekenis maar tegenwoordig toch ook het feest van hard gekookte eieren en chocolade eitjes. Ik heb alleen geen gouden ei gezien. U wel? En dat brengt me bij het feit dat Helmond voor goud wil gaan.
Eerst was er in 1993 de stedebouwkundige Khandahar (of zoiets) in beeld om het door knaal en luchtbrug in 4 kwarten verdeelde stadshart aaneen te laten smeden. In 1999 gevolgd door BVR (Buro Van Riek) dat Helmond in zijn kracht moest gaan zetten. Aanvullend gevolgd door de Spanjaard Juan Busquets die er een fraai plan van moest maken. Inmiddels ruim 20 jaar verder is er nog steeds niet veel gebeurd in het centrum, dan ontzettend veel slopen. Máár we mogen meedenken met ideeën voor een nieuw centrum perspectief. En ook daarvoor hoef je niet over eieren te lopen. De wildste suggesties zijn welkom. Er hoeft niet naar geld gekeken te worden. Als er maar hèt gouden ei uit naar voren komt waarmee we Helmond in de vaart der volkeren kunnen laten meegaan. De knaal is niet voor niks een van de belangrijke lijnen waaraan of waarmee of waarin het toekomstige Helmond gestalte kan gaan krijgen. Gaat Helmonds stadshart een gouden toekomst tegemoet? Maar Helmond heeft nog meer gouden kansen. We hebben voor het eerst een kermis die tien, hopelijk gouden, dagen gaat beleven. Wordt binnenkort voor de tweede maal het drakenbootfestival gehouden in de knaal. Een gouden greep! En mogen we op veel meer zaken als inwoner van Helmond meedenken. Maar het is ook niet alles goud dat er blinkt! Daalt wel gelukkig de werkloosheid een beetje maar hebben we nog steeds het hoogste werkloosheidspercentage. Staan er nog steeds veel te veel winkels leeg in ons centrum. Is ondanks een verbetering van de veiligheid, het onveiligheidsgevoel toch nog te hoog. Bungelt Helmond Sport bijna onderdaan in het rechterrijtje. En is Helmond inmiddels Peel 1.1 geworden.

Michael Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

7 reacties:

@Michael Rieter:
Van harte gefeliciteerd met jouw 50ste column op De weblog van Helmond.
Als kleine blijk van grote dank een dik verdiende ‘Vind ik leuk’ van de weblog voor deze met goud omlijste column.

Beantwoorden

@Michael Rieter,

Chapeau, weer een leuke Column. Proficiat met deze alweer 50ste, ik hoop dat er nog vele mooie zullen volgend in de komende tijd. Ook van mijn een
“Vind ik leuk” omlijsting dat goud verdiend.

Beantwoorden

“[…] het door knaal en luchtbrug in 4 kwarten verdeelde stadshart […]”

Die Helmondse essentie is recent weergegeven in een topografisch Helmond logo.

Beantwoorden

Dit is pas mijn 2de weblog die ik lees van de 49 die er al geweest zijn. Dat heeft zo z’n redenen. Ik ben geen geboren en getogen Helmonder. Wil er wel alles over weten de stad waar ik woon. Dus kocht boeken over Helmond vooral van vroeger tot nu. De Helmonders skreven hun eigen geskiedenis. Over Piet tod en ook het boek over het ontstaan van Brandevoort. Sorry als ik het dialect niet goed schrijf, ikheb geen zin om op te staan en naar de boekenkast te lopen.
Verder was, en ben ik nu nog niet heel bedreven met de PC, maar deze blog van Michael Rieter geeft mij zo toch meer kijk van wat er gaande is en was in Helmond. Ik woon hier met veel plezier, en blijf deze weblog zeker volgen.
Coby Pieper

Beantwoorden

Michael, gefeliciteerd met je 50e column!

Beantwoorden

@Sandra Stijkel op vrijdag 1 april 2016 om 09:01:

Inderdaad Sandra, gefeliciteerd met je 50ste column Michael. Altijd waardering voor iemand die steeds weer de draad oppakt voor anderen.

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *