Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Column Michael Rieter Helder HelmondMijn vakantie in ‘sable du chat’ zit er weer op. Ik ben weer terug in mijn geliefde Helmond. Maar ze hebben het daar ook geweten! Want dagelijks fietste ik met dochterlief met mijn HelmondSport-pet op naar en van het strand. Het strand van Cadzand – ‘kat-zand’ = zand van de kat en volgens mij in het Frans sable du chat – wel te verstaan. En als kattenmepper dé ideale plek om als Helmonder te verkeren. Want je hoefde deze zomer niet ver van huis om zomerse en zelfs tropische temperaturen te hebben. Ik kwam daar fietsend vanaf de jaarlijkse jaarmarkt in Groede collega-raadslid Berry Smits zelfs tegen met zijn vrouw Greetje. En verder heb ik de Helmondse eer hoog gehouden tijdens de jaarlijkse internationale – er deden namelijk naast Nederlanders ook Duitsers en Belgen mee – vloerbol-kampioenschappen. Deze werden voor de zesde maal gehouden op onze camping De Wielewaal. En na een spannende wedstrijd was het uw columnist die in de barrage uiteindelijk wist te winnen en daarmee kampioen 2013 werd. Uiteraard mét HelmondSport-pet op! En dat al voor de tweede maal, na 2009, nadat zoonlief in 2008 de eerste editie op zijn naam wist te schrijven. Vloerbollen is overigens een oude volkssport die gespeeld wordt op een houten ondergrond van 4 bij 4 meter. Met behulp van een halve houten bol die met een tactische worp steeds kleiner makende rondes maakt, moet je een aantal kegels wél maar ook niet om’gooien’. Terug in Helmond snel de ED’s van de afgelopen weken gelezen én uiteraard onze weblog! En dan merk je dat de Helmondse politiek ook geniet van een wel of niet welverdiende vakantie. Want behalve dat o.a. de kraanbaan van Slits is gezandstraald, Froome de Ronde van Stiphout heeft gewonnen, er bootjes in de knaal komen, het Edah-museum wil verhuizen en Helmond meedingt naar Fietsstad 2014, is er niet zo veel gebeurd. Dan alleen dat (CDA)burgemeester Blanksma één coffeeshop wel voldoende vindt! En dat terwijl een ruime meerderheid van de raad – minus het CDA! – voorstander is van minimaal twee coffeeshops. Maar er zullen nog wel (veel?) meer onderwerpen volgen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 in aantocht zullen de Helmondse politieke partijen hun messen gaan slijpen. Wordt de hete zomer gevolgd door een hete herfst? En wat zijn dan de zaken waarvan de Helmonder vindt dat de Helmondse politiek zich druk over zou moeten maken? Roept u maar!

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

11 reacties:

Beste Michael, omdat er niets in he ED staat wil niet zeggen dat er niets gebeurd of speelt.
Juist een raadslid zou dit moeten weten en zich het oor ten luister moeten leggen zowel bij de politiek alsook bij de burgers.
Het ligt voor het oprapen.
Liefde voor je stad is mooi, maar maakt liefde ook niet soms een beetje blind?

Beantwoorden

Grouwte Spoel

Beantwoorden

Michael
Ik ben ook voor meerdere koffieshops, maar heb ook wel eens gehoord van voortschrijdend inzicht.
Mevr. Blanksma heeft gelijk als zij van mening is dat eerst de aanlevering aan de achterkant geregeld dient te worden.
Je kunt ondernemers niet de dupe laten worden van slechte of halve regelgeving.
En… beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, een advies voor zij die mede verantwoordelijk zijn van het welzijn van onze stad!

Beantwoorden

dag mevrouw Leny,

Voortschrijdend inzicht jazeker dat kan. Maar is het niet zo dat onze burgemeester ten tijde van de invoering van de wietpas prominent 2de Kamerlid was van de regeringspartij CDA ? En is het ook niet zo dat juist deze partij tot nu toe er alles aan doet om mogelijke legalisatie tegen te gaan ? Mevrouw Blanksma zat derhalve op de eerste rij toen het beleid aangepast kon worden, een gemiste kans of weloverwogen politiek ? Laten we met elkaar de politieke moed hebben, zeker landelijk om dit thema nu eens goed af te handelen.

Beantwoorden

@maarten janssen op zaterdag 10 augustus 2013 om 14:20:

Een weinig relevante opmerking, immers Mevr. Blanksma zit niet meer in de 2e kamer.
Zo verkondigd de hr. Pechtholt ook een geheel andere filosofie als dewelke in de gemeentepolitiek waarneembaar is.

Beantwoorden

@eric.betgem op zaterdag 10 augustus 2013 om 15:01:

hoi Eric,
Jouw opmerking klopt natuurlijk maar onze burgemeester was erbij toen de 2de Kamer de wietpas invoerde en ze had dus een inspanning kunnen verrichten om ‘de voordeur’ te regelen. En ja ik ben dus best benieuwd welke ‘andere filosofie’ D66 in casu Alexander Pechtold verkondigd anders dan dat we helder, open en eerlijk moeten zijn.

Beantwoorden

@maarten janssen op zaterdag 10 augustus 2013 om 20:00:

Zo heb ik Pechtholt al 3 x een mail gestuurd die totaal onbeantwoord blijft..

Beantwoorden

@Leny

Zolang die achterdeur niet geregeld is heeft de gemeente de keuze uit twee kwaden:

1) Een of meerdere coffeeshops met een illegale achterdeur
2) Straathandel

Volgens mij is optie 2 een stuk schadelijker dan optie 1. Als de burgemeester zegt dat zij geen of minder coffeeshops wil totdat de achterdeur geregeld is, dan kiest zij dus voor optie 2. Dat lijkt me voor de stad geen goede zet en een zeer slecht argument.

Beantwoorden

@eric op zondag 11 augustus 2013 om 07:50:

hoi Eric,

Beloven kan ik niets maar wellicht is het een idee dat ook D66 Helmond kennis neemt van jouw mails aan Alexander Pechtold; mijn mailadres is [email protected].

groeten.

Beantwoorden

@maarten janssen op maandag 12 augustus 2013 om 14:37: Zal ik eerst eens de tientallen mails sturen die ik aan onze transparante burgemeester heb gestuurd en waar ik geen eens antwoord op krijg?

Of ga eens een gesprek aan met Hr Stienen,.

Beantwoorden

@maarten janssen op maandag 12 augustus 2013 om 14:37:

Ik heb u de mail via Hotmail verstuurd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *