Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

Zo'n kleine tien jaar geleden opperde oud-wethouder Hans Witteveen van de VVD om van de Heistraat een oosterse Kasbah te maken. Het kostte hem uiteindelijk zijn kop. Steekt nu wethouder Seyit Yeyden van de PvdA met zijn voorstel om van de Molenstraat een Medina te maken zijn kop ook in de strop?
Even terug naar het begin. Een aantal jaren geleden besloot de gemeente Helmond tot een zogenaamde kwaliteitsimpuls van haar centrum. Inmiddels hebben de Markt, Veestraat, Ameidestraat en Kerkstraat een ware metamorphose ondergaan. En dat gebeurde allemaal onder regie van het illustere duo bestaande uit de toenmalige centrummanager Thieu de Wit en vastgoedeigenaar Jan Verspaget. Ze verkregen er zelfs de titel Helmonder van het jaar voor. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de plannen voor de Noord- en Zuid-Koninginnewal later dit jaar.
Maar ook de zogenaamde aanloopstraten komen nog aan de beurt. Samen met streetmanager oud-centrummanager Thieu de Wit heeft wethouder Seyit Yeyden nu de Molenstraat voor 2010 in beeld. En dat moet een zogenaamde oosterse Medina worden. Van oudsher een bochtige smalle Arabische straat vol handelswaar. Het kleine brede rechte stukje Molenstraat wordt de Helmondse Medina. Uniek voor Nederland, stellen beide heren. En dan mogen er ook wel andere regels gelden. Openingstijden tot 22.00 uur (tien uur 's avonds) moeten minstens tot de mogelijkheden behoren. En waarschijnlijk zal de naar het zich laat aanzien voor een groot deel ook autovrij gewenste straat straks wel vol handelswaar mogen gaan staan. Ik hoor u al zeggen: dat is toch meten met twee maten! De Nederlandse winkelier moet zich houden aan de strakke winkeltijden tot 18.00 uur met één koopavond tot 21.00 uur. En in het strakke regiem van de kwaliteitsimpuls van het centrum mag er niets meer worden uitgestald voor je eigen winkel! Hoe anders is dat dus straks in de Molenstraat. Misschien kan ik gauw de Turkse of Marokkaanse nationaliteit aannemen want dan kan ik ook ruimer ondernemen!

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

6 reacties:

Ik snap niet dat ze niet voor de Heistraat kozen voor die Arabische straat. Daar zitten er al genoeg. En Albert Heijn XL is toch gewoon elke dag (behalve zondag) tot 22 uur open, dus daar zou het probleem niet moeten zitten.

Beantwoorden

De boel gewoon normaal(nederlands) laten, en het geld wat men daarmee bespaard uitgeven aan belangrijkere dingen.
Kunnen ze nog meer flauwekul verzinnen om geld te verbrassen daar.

Beantwoorden

Een column om over na te denken, maar daar zijn ze voor. Ik denk zelf dat de molenstraat hiermee een speciale plek krijgt in de stad. Hierbij moeten we niet denken aan allemaal Kebab en Couscous zaken. Het lijkt mij ook niet meer dan normaal dat er ook “gewone” nederlandse ondernemers zullen vestigen. Denk hierbij aan winkels zoals de wereld winkel.

Ik zou er voor willen pleiten om het aantal Kebab en andere soort gelijke horeca zaken te beperken.

Ik kijk er naar uit hoe het eruit komt te zien.

En Michael: Op het moment dat het mogelijk is om mensen te nomineren voor de Marokkaanse Nationaliteit en dan zal ik mijn best voor je doen.

groet,
Mohammed Chahim

Beantwoorden

Ik weet niet of het nut heeft om er tegen in opstand te komen, want als Verspaget zich ook bemoeid met de Molenstraat heeft in mijn ogen de gemeenteraad toch niets te vertellen, want Verspaget maakt dan wel weer de dienst uit.

Beantwoorden

Hans Witteveen is NIET op de Heistraat gevallen, dat is stemmingmakerij!
Wat je schrijft over de winkelsluitingstijden is geheel terecht!
Je moet niet met twee maten meten, verder denk ik dat zo’n Medina een aanwinst is voor de stad.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Medina in Helmond.

Een aanwinst voor de stad!!!!! Dan word het eens tijd om naar een voorbeeld in de heistraat te gaan kijken wat de gemeente al jaren niet opgelost krijgt.
En nu nog een ander eiland te maken dat is toch vragen om problemen daar.
En als jullie dan goede bedoelingen hebben waarom dan niet in de heistraat daar is toch al geen Hollander meer te vinden.
En daar worden al miljoenen over de schuting gegooit.
Maar daar hebben bepaalde mensen zeker geen belang bij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *