Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Column Michael Rieter Helder HelmondAls raadslid van Helder Helmond ben ik vooral volksvertegenwoordiger. En in mijn geval voor alle Helmonders. En niet alleen ‘voor’ maar ook ‘van’ en vooral ‘met’. Natuurlijk zal ik als lijsttrekker mij ontzettend sterk maken dat veel Helmonders op Helder Helmond zullen gaan stemmen. Máár ik vind het in de eerste plaats van het grootste belang dat mensen in ieder geval gáán stemmen. Er zijn genoeg landen waar helemaal niet gestemd mag worden! En dàt recht willen wij ons als Helmonders toch graag behouden! Helder Helmond vindt dat iedere stem telt. Wie stemt mag op z’n Hellemonds gezegd ‘maauwen!’.
Als raadslid ben ik ook kaderstellend (samen met de andere raadsleden bepalen wat burgemeester en wethouders moeten doen voor Helmond) maar ook controlerend (doet het college wel wat de raad wil?). Maar vooral zijn raadsleden dus volksvertegenwoordigend. Voor Helder Helmond betekent dat je met name moet luisteren! Luisteren naar de Helmonders. Dat betekent niet dat we als raad alles moeten doen wat de Helmonders zeggen; maar ze wèl proberen te begrijpen! Oftewel datgene wat er gezegd wordt serieus nemen, en meenemen bij de bepaling van ons defintieve besluit. En mocht dat wat afwijken van wat de Helmonder zou willen dan moeten we dat goed kunnen uitleggen waarom wij het accent anders hebben gelegd. En Helder Helmond is ervan overtuigd dat je de Helmondse kiezer serieus kunt nemen als je ook datgene wat je belooft, ook probeert uit te voeren. En dan niet door compromissen te sluiten maar omdat bijvoorbeeld een meerderheid van partijen dat ook in hun programma hebben staan. Daar kan dan toch geen college om heen! Kiezers neem je ook serieus wanneer je daadwerkelijk integer handelt. De helaas de laatste tijd naar voren gekomen graai-cultuur doet daar geen goed aan. Heeft u nog iets waarnaar wij moeten luisteren?
Met heldere groeten,

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

4 reacties:

@Michael Rieter
Als ik eerlijk ben vind ik dit niet jouw beste column. Iedere partij vindt dat, ik kan me niet voorstellen dat een SP, CDA of VVD of zelfs het nieuwe SDOH er iets over te mauwen zal hebben. Helder Helmond de nieuwe middenpartij van Helmond?

Beantwoorden

ik hoorde onlangs iets over besteding van gemeentegelden door ‘Haw ut Helmonds’. dat zou ook besteed zijn aan etentjes en consumpties door de leden van die club.

als dat zo is dan past toch ook niet in integer handelen of snap ik het niet ?

Beantwoorden

Lokalo’s schijnen het goed te gaan doen volgens de opiniepeilers. De kiezer die (nog altijd) denkt in termen van links rechts en midden weet echter meestal nooit waar die partijen staan in dit spectrum. De Column van Rieter is hiervan opnieuw het bewijs. Iedereen moet gaan stemmen; de raad is kaderstellend en controlerend; raadsleden moeten naar de kiezer luisteren; en iets bereiken doe je door integer te handelen. Niks opzienbarends of het zou het opmerkelijk gegeven moeten zijn dat HH het sluiten van compromissen als middel om iets te bereiken onverbloemd afwijst.

Daarom maar wat door het verkiezingsprogramma gebladerd. Ook daar blijkt niet duidelijk waar de partij binnen het politieke spectrum te situeren valt. Afgezien van standpunten m.b.t. scheefwonen (dat niet wordt afgewezen!) en de WOZ waardebepaling (iedereen mag zelf de waarde vaststellen!) veel bekende, ook door anderen aangedragen standaardoplossingen voor lokale standaardthema’s.

Ter plaatsbepaling bieden de thema’s participatiemaatschappij, multiculturele samenleving en Peelregio 6.1. meer houvast . Het omarmen van zelfredzaamheid (de burger die het zelf maar moet uitzoeken), het definiëren van integratie als aanpassing i.p.v. wederzijdse aanpassing en het beklemtonen van het “eigen (Helmondse) volk eerst” principe binnen de toekomstige Peelsamenwerking wijst in een richting die ook bij enkele landelijk partijen erg herkenbaar is. Voeg daarbij de lofzang op de eigen culturele identiteit en duidelijk is dat HH een speler is die stijf aan de rechterkant van het politieke spectrum het meest tot zijn recht komt.

Op zich niks mis mee. Maar misschien wel zinvol ook dit gegeven eens bij het stemmen op lokalo’s (in dit geval HH) te betrekken. Qua principiële uitgangspunten is het bij deze partij in ieder geval overduidelijk niet allemaal onversneden Helmonds wat de klok slaat.

Beantwoorden

Valt op. Je maakt een blog,krijgt vragen en commentaar en dan zwijg je.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *