Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

Helmond is de helderste stad van Nederland. Er ligt geen hondepoep meer op straat. En op de Markt is geen kwakkie kauwgum meer te ontdekken. Iedereen groet mekaar en we maken zelfs allemaal een praatje met elkaar. Je hoort zelfs kinderen gezellig Helmonds spreken. Wandelend door een prachtige Heistraat met haar fraaie winkelplein begeef ik me naar het centrum. Het is zaterdagmiddag rond de klok van enen en de weekmarkt is zojuist afgelopen. Muziek- en theatergroepjes bevolken langzaamaan de winkelstraten. Een lachende draaiorgelman completeert deze zo voor Helmond zo karakteristieke zaterdag die alom bekend is, niet alleen in de regio maar tot zelfs ver buiten de Brabantse grenzen. Aan het kanaal lachen de historische vaartuigen je tegemoet. Of het nu de museumboten zijn of de sfeervolle restaurantschepen met terras op de kade. Het schone water van 'de knaal' zoals de Helmonders hun vermaarde stadsgracht liefkozend noemen, weerspiegelt de blauwe lucht op deze zonnige dag. Op het aan het water grenzende evenemententerrein staat het podium al weer klaar voor een spetterende zaterdagavond-happening. En morgen, zondag, zal een van de wekelijkse activiteiten hier weer plaatsvinden, het jaarlijkse figurantenfestival. Vorige week was er nog de maandelijkse boeken- en curiosa markt en volgende week staat er weer een jongerenspektakel op de rol.
Het is voor het vijfde jaar op rij dat Helmond geen werkloosheid kent. De ooit nog leegstaande kantoorgebouwen aan de rand van het centrum worden bevolkt door studenten en startende jongeren maar ook door senioren. Deze mix is een waarborg voor een bruisende stad. Een stad die alom bekend staat vanwege haar grootse Speelhuisboulevard waar het inmiddels op de Werelderfgoed prijkende Speelhuis, een mondiale publiekstrekker is. De dit jaar 100 jaar geworden Har Sanders, schilder van Nederlands grootste muurschildering, heeft er sinds kort zelfs een naar hem genoemd Rijksmuseum in gehuisvest. De grote zaal van het voorheen theater is inmiddels het podium van de lokale politiek waar zoals te doen gebruikelijk goed wordt geluisterd naar haar betrokken burgers. Het is dat de naam Helmond inmiddels een naam heeft van internationale allure maar er is even overwogen om deze te veranderen in Hemel-mond! En deze zevende hemel staat voor het zoveelste jaar op de laatste plaats voor wat betreft criminaliteit. Helmond kent ook geen leegstand meer, noch in woningbouw noch in kantoren. In alle wijken is sinds jaar en dag een goede verdeling tussen betaalbare koop- en huurwoningen. En de jaarlijkse zeskamp tussen wijken gehouden in het Berkendonk-stadion is onlangs voor de derde maal op rij gewonnen door Rijpelberg…………………………..
…….triiiiiiiiiiiiiiiing…….. en toen liep mijn wekker af en was het weer juli 2009.
U allen een prettige vakantie gewenst en droom maar lekker verder.

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

6 reacties:

Erg grappig!

Beantwoorden

@Ha Michael,
ik vind het wel een droom die de moeite van het verwezenlijken waard is. Kleine moeite voor echte politici, zakenlui en andere bobo’s, groot plezier voor stad en ommelanden …

Beantwoorden

Het speelde de hele tijd door mijn hoofd, waar doet me deze column toch aan denken? Nu heb ik het, aan het prachtige lied What A Wonderful World van Louis Armstrong:
I see trees of green
Red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself
What a wonderful world
I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed days the dark sacred nights
And I think to myself
What a wonderful world
The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands
Saying how do you do
They’re really saying I love you
I hear babies crying I watch them grow
They’ll learn much more than I’ll ever know
And I think to myself
What a wonderful world
Alleen, jij geeft er een net iets andere draai aan. 😉

Beantwoorden

Wij, alle inwoners van Helmond, kunnen alvast een start maken met elkaar groeten, met het schoonhouden van de stad, rekening houden met elkaar en met elkaars wensen, onze kinderen leren wat normen en waarden zijn en mensen accepteren en respecteren.
Als we daar eens mee beginnen. Misschien kunnen wij Helmonders onze politici en zakenlui zo ook stimuleren om met hun kennis, invloed en geldelijke steun van Helmond een droomstad te maken.
We zullen het allemaal samen moeten doen.

Beantwoorden

mouwen omhoog en aan de slag met zijn allen!!!!!

Beantwoorden

Mooi verhaal, maar . . . laten we het wel echt Helmonds houden: niet “ne skonne stad” maar “un skôn stad”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *