Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.547 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

Helmond Sport blijft op De Braak; een nieuw stadion op Berkendonk gaat niet door. Het zou ‘n 1 april-grap kunnen zijn…. Maar ook echt!
Helder Helmond was altijd voor onderzoek naar mogelijkheden voor een nieuw stadion op Berkendonk. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar het was niet zo dat wij koste wat kost dat vonden! Integendeel zelfs. Ook andere lokaties, inclusief blijven op De Braak, waren en zijn voor ons opties. Maar Berkendonk mocht wat ons betreft. In die oksel van twee drukke wegen waar nu de restanten van de zandwinningsbergen liggen mocht van ons – een weliswaar bij voorkeur groen ingebed – multifunctioneel stadion komen. Maar wel in principe zonder bijdrage van de gemeente. Èn het moest niet botsen met andere plannen. En daar zit nu juist thans het probleem. Naar het schijnt wil men voor de exploitatie 16-duizend vierkante meter winkels – o.a. worden Jumbo en Action genoemd – realiseren. En dan kan ik mij voorstellen dat de gemeente na vele jaren de stekker uit de onderhandelingen zou willen trekken. Want al zo’n 8 jaar ligt het Centrumplan stil waar we ongeveer evenveel winkels zouden willen hebben. En allebei samen gaat niet, lijkt mij. Ik ben dan ook met name benieuwd hoe wethouder Tielemans dat denkt op te lossen. Want hij is eerst en vooral verantwoordelijk voor het vlottrekken van het Centrumplan. En ik kan mij niet voorstellen dat hij met winkels bij stadion Berkendonk wil gaan concurreren. Niet dat Helder Helmond het huidige Centrumplan omarmt. Integendeel zelfs. Wat ons betreft mag het plan heel goed tegen het licht worden gehouden. Vooralsnog lijkt het of we zowel voor wat betreft winkels als voor wat betreft erboven gelegen appartementen, zullen bouwen voor de leegstand. En dat willen we toch ook niet want er staat nog voldoende leeg. En waarschijnlijk zal de behoefte aan nog meer winkels de komende jaren, mede door webwinkels, alleen maar afnemen. Biedt dát dan misschien tòch mogelijkheden voor winkels bij stadion Berkendonk? Of blijven we tòch op De Braak?

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

21 reacties:

“En waarschijnlijk zal de behoefte aan nog meer winkels de komende jaren, mede door webwinkels, alleen maar afnemen. Biedt dát dan misschien tòch mogelijkheden voor winkels bij stadion Berkendonk?”

Hallo!! De raad heeft na heel lang soebatten al besloten dat Berkendonk het gaat worden!!! Er nu wéér op terugkomen is ronduit lachwekkend.

Valt me erg van je tegen, Michael. Onduidelijk, geen visie en al helemaal geen gedurfd standpunt.

Beantwoorden

Volgens mij is de mega Jumbo in Breda nog niet zo’n succes, omdat mensen zich daar “verloren” voelen. Het kan zijn dat dit weer bij trekt, maar om het winkeloppervlak hiermee te vullen, maar om er dan ook nog een stadionplan aan te hangen….

Ben ook benieuwd waar B&W volgende week mee komt.

Beantwoorden

Goeie 1-aprilgrap !!! Het is toch allang duidelijk dat de gemeente Helmond Sport naar Berkendonk wil hebben, zodat ze het terrein van De Braak duur kunnen verkopen aan een of andere projectontwikkelaar……………… En och, een voetbalstadion op Berkendonk, bos kappen bij Brouwhuis voor zware industrie…………. wat maakt het uit ???? Voor de meeste raadsleden is het toch allemaal ‘aan de andere kant van het kanaal’…………..

Beantwoorden

@Henry op maandag 1 april 2013 om 11:39:

Met 2 kanalen zit je al gauw “aan de andere kant” 😉

Overigens denk ik niet dat projectontwikkelaars op dit moment zitten te springen om de grond van de Braak duur te kopen.

Beantwoorden

@ Heja de Muws op maandag 1 april 2013 0m 11.05:

Dit is een column oftewel ludiek spelen met woorden rondom meestal actuele onderwerpen bedoeld om mensen te prikkelen. En dus geen partij-standpunt. Overigens is er geen besluit genomen door de raad dat er een stadion gaat worden gebouwd op Berkendonk máár dat die grond in principe beschikbaar is voor de bouw van een nieuw stadion mits Helmond Sport met een goed plan komt. En in die zin ligt de bal al héééééél lang bij Helmond Sport en niet bij de gemeente. En voor mij is het nu meer dan logisch dat de gemeente zich moet gaan beraden of het realiseren van zoveel winkels wel wenselijk is ten opzichte van het Centrumplan.

Beantwoorden

Heja de Muws, hetgeen de raad bepaald heeft is dat HS tot medio vorig jaar een haalbaarheids onderzoek kon indienen en anders ging de stekker eruit. Die periode is al lang voorbij. En resultaten van enig onderzoek is volgens mij nog niets bekend.
Michael: ik ben het eens met je zorg voor de winkels. Mocht deze “mall” er komen dan is dit de doodsteek voor WC Brouwhorst, de EMTE in de Rijpelberg en waarschijnlijk ook voor AH Dierdonk, AH-XL, wc de Bus en zoals jij opmerkt voor vele winkels in de stad. Jumbo claimt een verzorgingsgebied van 50 km.
Jij kent ook de grondaankoop door de gemeente van de Braak en de voorwaarden. Jij kent ook de financiële ondersteuning van de laatste jaren aan Helmond Sport. Is deze al terug betaald? Ik krijg de indruk dat Helmond Sport meer geld krijgt toegeschoven dan de stichting Stadspromotie. Wie promoot nu echt de stad, ik denk de laatste stichting.
En nog even op de winkels, laten we het voorbeeld van Tilburg volgen en niet kiezen voor een mall maar behoud en ondersteuning van onze middenstand. Dichtbij huis en dat is ook goed voor de sociale cohesie in een wijk en/of stad.
Tenslotte wilt de oude centrummanager Peter Tielemans al zijn oude plannen voor het centrum overboord gooien ten gunste van een club met 1000 bezoekers. Gelukkig zijn er volgens jaar verkiezingen.

Beantwoorden

Een tijd terug heb ik daar gewandeld, een paar keer, een oase van rust en schoonheid!
Kunnen we de natuur op en om Berkendonk nou niet gewoon met rust laten? :'(

Beantwoorden

Er lijken belangrijker items.

Beantwoorden

Wethouder Tielemans gaat hier helemaal niets meer oplossen.We zitten hier namelijk niet te wachten op een 2e Jos van Rey. Komende tijd zal uitwijzen dat er veel zaken mis zijn gegaan, waarbij ook de Raad heeft gefaalt. Ze zijn namelijk controlerend en horen zich ook zo te gedragen..Kijk naar je stad en schaam je. Brianport of the world????? Het hele centrum is een bouwput. Zeer onaantrekkelijk en dat allemaal onder het regiem van Tielemans? Hoe lang nog???

Beantwoorden

@Miranda

Rust? Natuur? Je weet zeker dat je het over het deel van Berkendonk waar het stadion moet komen hebt? Als ik daar naartoe ga, zie ik gele grond, akkers en bouwwerkzaamheden bij het voormalige MOB-complex.

O ja, een 2e Jos van Rey? Dat zijn nogal aantijgingen, die me niet erg gepast lijken.

Zet hem op, Peter.

Beantwoorden

Een heel korte samenvatting van onderstaande brief:
B&W vindt het voorstel voor het Berkendonk-stadion onhaalbaar.
Nadat B&W in oktober 2012 had ingestemd met het globale plan voor Berkendonk, ontstonden er bij de uitwerking daarna bedenkingen. De onzekere invulling van de 16.000 m2 retail en commerciële ruimte, het feit dat een deel van het plan nog niet is uitgewerkt en de toekomstvisie van Helmond Sport blijkt onvoldoende sterk. Ook is de vraag of de grote supermarkt niet te veel concurrentie voor de wijkcentra zal opleveren en blijkt de garantie voor de financiering van het plan onzeker. Vandaar de afwijzing.

De volledige stand van zaken van het Berkendonk-stadion van Helmond Sport in een raadsinformatiebrief (pdf) van het college van burgemeester en wethouders. Dit verschijnt als voorbereidende informatie voor het interpellatiedebat van de gemeenteraad volgende week dinsdag. De PvdA en de SP hadden dat aangevraagd.

Beantwoorden

Ik draag Helmond Sport een warm hart toe, maar als ik het zo even snel lees heeft B&W wel goede punten om geen Berkendonk te willen.
De Braak blijft leven. 🙂

Beantwoorden

Laat HS lekker op de Braak blijven voetballen daar waar de roots liggen. De gemeente Helmond speelt nu alsof HS alles steeds uitstelt maar zulke beslissingen kun je niet overlaten aan het bestuur van HS. Dergelijke dure bouwwerken kun je niet overlaten aan goedwillende amateurbestuurders van een vereniging waarbij wisselingen van de macht vaak ook een andere richting met zich meebrengen nee zulke beslissingen zijn voor de overheid die er juist is om continuiteit te waarborgen en het belastinggeld verantwoord besteed

Beantwoorden

Helmond Sport en Willy vd Kerkhof hebben dus gewoon erg slecht hun huiswerk gedaan. Dom dom dom. Hoewel je van Willy zoiets ook niet mag verwachten. Beslist een goed bedoelende man, maar het wiel heeft hij (of zijn broer) niet uitgevonden.

Beantwoorden

Martin van hees snapt er natuurlijk weer helemaal niks van. Toeschouwersaantal groeit per jaar meer en meer en vooral nu promotie erg dichtbij is. Als je geen fatsoenlijk antwoord kan geven omdat je of niks aan voetbal aan vindt of een andere club supportert blijf dan aub van deze site weg. Anders mag je me wel ff bellen dan leg ik je het nog beter uit.

Stuur gerust een mailtje als je me niet begrijpt: [email protected]

Beantwoorden

Het ED maakt het wel erg spectaculair in hun stukje vanavond.
Even mijn reactie hier omdat het bij het ED niet meer anoniem mag.
Dit is hun artikel:

Complete verwarring rond nieuw stadion
Geplaatst op
03 april 2013
Laatste update
03 april, 18:05
. Foto Google Maps Fotograaf: googlemaps
HELMOND – De verwarring over de bouw van een nieuw stadion voor Helmond Sport is compleet. HELMOND – Gisteren deed het college een brief de deur uit waarin met zoveel woorden werd gesteld dat het voorliggende nieuwbouwplan onhaalbaar is. Later op de dag bleek dat de wethouders Tielemans en Van den Heuvel afgelopen dinsdag toch nog een gesprek aangingen met Helmond Sport en zijn bouwpartners om de zaak vlot te trekken.

Over de uitkomst van dat gesprek hult zowel Helmond Sport als het college zich vooralsnog in stilzwijgen. Een definitieve afwijzing van de bouw is het echter naar verluidt niet geworden. In de brief die het college gisteren naar de raad stuurde wordt de bouw van een nieuw stadion afgeserveerd. Financieel was alles nagenoeg in kannen en kruiken, maar aan de randvoorwaarden kleefden te veel onzekerheden.

***

Ik en een ander raadslid kregen de RIB begin van vanmiddag, kan me niet voorstellen dat iemand dat gister al kreeg. En Tielemans en Van den Heuvel zijn als opvolgers van Stienen gewoon gaan praten. Weinig misterie hoor. De deur over dit dossier is nooit dicht natuurlijk. Maar voorlopig wel.

Beantwoorden

@raadslid op woensdag 3 april 2013 om 19:10:

Punt 1. ik vind het stuitend als u echt een raadslid bent dat u anoniem plaatst. Maar ik geloof er helemaal niets van.
Punt 2. Ik en een ander raadslid. Tsjonge, wat bent u belangrijk zeg. Stront voorop zei mijn moeder vroeger.
Punt 3. Een raadslid dat uit de school klapt is een onbetrouwbaar raadslid. Maar aangezien u geen raadslid bent, houden we het op onbetrouwbaar.
Punt 4. Een raadslid dat het woord mysterie niet kan schrijven kunnen we missen als kiespijn. Schei a,u. b. uit uw rotzooi hier neer te zetten. Dit onderwerp is voor veel Helmonders te belangrijk.

Beantwoorden

Huh..? We kiezen toch Piet, Willem of Marjan? Ik stem niet op ‘raadslid’!

Beantwoorden

Welke HS supporter komt ook eens met een inhoudelijke reactie op het gemeentelijk standpunt. Uit die RIB blijkt toch overduidelijk dat Berkendonk een onhaalbare kaart is. Benieuwt wat er op de conclusie van B&W is af te dingen.

Beantwoorden

Laat de Braak de Braak, veel dichterbij voor de meeste mensen en nostalgie.

Beantwoorden

Moedige column over Helmond Sport en Berkendonk. Nu zien hoe HH stemt over de motie van VVD ( weet u wel die partij van de clubfoto en na de gemeenteraadsverkiezingen zich drie jaar stil hielden over HS, behalve lippendienst) en de combinatielijst waar geen Helmonder op gestemd heeft. Tielemans van milieu en het centrum gaat HS naar Berkendonk slepen, in belang van wie? Hopelijk houdt het CDA een rechte rug en weet de moedige opstelling van wethouder Stienen op waarde te schatten. Gewoon HS op de Braak , renoveren of nieuwbouw. Dat kan veel beter uitgewerkt worden dan het huidige plan in een natuurgebied. De Groene Peelvallei is tot nu toe een grote farce, met Deurne als slecht voorbeeld voorop.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *