Buiten is het 20 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

Column Michael Rieter Helder HelmondNog minder dan 100 dagen te gaan en het 4-jaarlijkse feest van de lokale democratie vindt weer plaats! Woensdag 19 maart 2014 kan en mag iedere stemgerechtigde Helmonder weer haar of zijn stem uitbrengen. En voor mij is de keuze dan niet moeilijk. Ik stem op Helder Helmond! Dé lokale politieke partij van Helmond. Een echte mensen-partij. De partij die altijd luistert naar de Helmonders door o.a. het houden van hooravonden. Dé cultuur-partij van Helmond. Dé partij die samen met u wil werken aan een betere Helmondse samenleving waar het voor iedereen goed wonen, leven en werken is. Samen doen, samen zijn! Zo, het is eruit! Want, dames en heren van dé weblog van Helmond, de verkiezingskoorts staat weer voor de deur of is zich inmiddels al aan het verspreiden onder de Helmonders. En natuurlijk zal ík zeggen dat er voor de Helmondse verkiezingskoorts een oranje medicijn is!
Want alle straks deelnemende partijen aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen zullen weer gaan dingen naar uw stem. En ik hoop vooral dat u gaat stemmen. Want ik ben nog steeds van mening dat uw stem wel degelijk telt! Zij die niet (meer) gaan stemmen, moeten anders gewoon hun mond maar houden! Het vervelende alleen is dat bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen er minder dan 45 % van de Helmondse kiezers is komen opdagen. Méér dan 55 % nam niet meer de moeite om haar of zijn stem uit te brengen. En ik vind dat persoonlijk heel jammer. Al was het alleen maar omdat in grote delen van de wereld de mensen helemaal niet mogen stemmen. Ik probeer dan ook altijd mensen over te halen om wèl te gaan stemmen. Het maakt mij niet uit op welke partij, àls men maar gaat stemmen! Er is toch altijd wel een partij of een persoon op een van de kieslijsten die men een stem gunt!? En natuurlijk hoop ik dat als ik men heb overtuigd om te gaan stemmen dat men in de definitieve afweging óók aan Helder Helmond denkt? Dat moge toch helder zijn! Helder Helmond wil daarbij de kiezer ècht serieus nemen. Wij stellen voor om na 19 maart éérst met een raadsprogram te komen dat dan weer als basis moet gaan dienen voor het college- of coalitieprogram. Want alles wat alle partijen toch vinden of beloven moet toch op een rijtje te zetten zijn. En dan blijkt toch heel duidelijk dat er rondom diverse onderwerpen met verschillende meerderheden, een raadsmeerderjheid te bereiken moet kunnen zijn. Want zo lijkt het er b.v. op dat de Tweede Kamer inmiddels een stokje heeft gestoken voor de verbreding van de N279 (de provinciale weg aan de oostkant van Helmond). Maar als ook een meerderheid van de Helmondse politieke partijen op 19 maart ‘nee’ zeggen tegen die verbreding, dan mag er toch geen college komen dat wèl ‘ja’ zegt! Dat is heldere politiek! Daarmee kun je kiezers weer naar de stembus trekken! Het oranje medicijn! Dus, ga op 19 maart in ieder geval stemmen!

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

25 reacties:

Ik kan u nu al zeggen wat het belanrijkste thema gaat worden van deze verkiezingen.

Beantwoorden

Leuk geschreven Michael. Succes!

@manuel op dinsdag 10 december 2013 om 22:01:

Gewoon zeggen, niet bang zijn, we bijten niet hoor. 😉

Beantwoorden

Op 19 maart heb ik, al is het maar voor even, een bekend nummer van Marco Borsato in mijn hoofd.

Beantwoorden

@Noud
tomaatrood of rozenrood?

Beantwoorden

Ik ben benieuwd Rieter, vier jaar geleden heb ik oranje gestemd, maar ik hoor weinig van jullie club, terwijl er toch alle aanleiding toe is als oppositiepartij. In ieder geval is de carrousel om de gunst van de kiezer hiermee gestart, eens kijken wat ons allemaal beloofd wordt. Wat betreft de lage opkomst, in plaats van de schuld bij de kiezer te leggen, moeten jullie eens in de spiegel kijken waarom er zo weinig mensen gaan stemmen. Integriteit, betrouwbaarheid en vriendjespolitiek zijn woorden waar de laatste jaren met name de helmondse politiek te maken heeft.

Beantwoorden

Mirjam, ik denk dat Noud de waarheid bedoeld, en dus niet op jou partij zal stemmen.

Beantwoorden

Is de verkiezingslijst van HH al bekend,of heb ik iets gemist?

Beantwoorden

@Mirjam van der Pijl op woensdag 11 december 2013 om 00:27:

Ik houd wel van een bordje tomatensoep.

Beantwoorden

Vaag gedoe over tomatensoep e.d zitten we niet op te wachten. Klare wijn wel.

Beantwoorden

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de kieslijst. Ben namelijk zeer benieuwd of daar wellicht een oud partijgenoot van jou op staat? I hope so. Zou wel mooi zijn. Twee voorvechters van de cultuur in Helmond.

Beantwoorden

@ Mien,natuurlijk komt stemmentrekker Berry op de lijst,die volgens art Ed al op 28 november bekend had moeten zijn. Maar ik hoop voor Rieter niet dat hij deze blunder zou begaan

Beantwoorden

art Ed ???

Beantwoorden

mien,artikel ED 11 okt 2013.

Beantwoorden

Ik wacht wel op een fatsoenlijke stemwijzer. Dat is in ieder geval betrouwbaarder dan die mooie praatjes van alle partijen. Al dat geneuzel voorafgaand aan verkiezingen, allemaal gebakken lucht waar later weinig van waargemaakt wordt. Ik probeer het te vermijden maar dat is helaas onmogelijk…

Beantwoorden

Erg Helder vind ik het niet.

Beantwoorden

De reden dat Helmonders (ik in ieder geval) niet zo snel geneigd zijn om te stemmen is omdat de politiek veel mooie verhalen verteld en vervolgens totaal niet presteerd of juist het tegenover gestelde doet van de belofte.

Een stem is niks waard als vervolgens er niet goed mee wordt omgegaan. Pas als het tegendeel bewezen is zal het vertrouwen weer toenemen.

Beantwoorden

Een aantal van ons vragen duidelijkheid. Tot nu toe krijgen we die dus niet .

Beantwoorden

beste Michael,

Ik ondersteun je oproep dat de Helmonders op 19 maart 2014 gaan stemmen van harte, ik ondersteun je opmerkingen dat politici alles in het werk moeten stellen om uit te voeren wat ze beloven. Maar ik kan me niet vinden dat Helder Helmond exclusiviteit mag doen gelden als het gaat om o.a. cultuur en een mensen-partij is die het beste voorheeft met de stad. Hebben andere partijen dat dan niet ? En waar ik Helder Helmond zeer zeker niet in steun is het voorhouden van een verhaal dat niet klopt. De besluitvorming over de Ruit en de verbreding van N279 ligt niet bij de Raad van Helmond maar bij Provinciale Staten, en laat Helder Helmond daar nu net niet vertegenwoordigd zijn. Heldere politiek betekent ook zeggen hoe het is anders stel je de kiezers weer teleur.

groet en fijne dagen, Maarten

Beantwoorden

@Maarten, “heldere politiek betekent ook zeggen hoe het is anders stel je de kiezers weer teleur”. Die teleurstelling begon al toen iemand het artikel “de soap Helmond”schreef. Heldere politiek was het niet, en volgens D66 ( zijn eigen partij) ook niet, want de auteur werd gepromoveerd naar plaats 8 van de verkiezingslijst, waarop deze auteur (volgens het ED)zich hardop afvroeg of deze partij nog wel bij hem paste????? Hoezo, heldere politiek? Meer een teleurstelling voor het verloren pluche na de komende verkiezingen. Laat HELDER Helmond zijn eigen koers maar uitzetten, dat geeft duidelijkheid. Misshien kun je een triumvaat beginnen met Berry Smits en Peter Tielemans, die ook graag in het pluche blijven hangen, dan kun je de Helmonders vertegenwoordigen!!! Suggestie voor een nieuwe partij HBH (Helder Betrouwbaar Helmond)

Beantwoorden

@Javier op zondag 15 december 2013 om 21:39:

Waarmee de helderheid alweer direct is verdwenen, zeker ten nadele van dhr.Rieter en Helder Helmond. Andere suggestie BDH (Betrouwbaar Democratisch Helmond)

Beantwoorden

Berry Smits naar Helmond Aktief

17 december 2013 14:43

Berry Smits
HELMOND – Berry Smits staat bij de komende raadsverkiezingen op de lijst van Helmond Aktief. De huidige voorman van Helmondse Belangen had eerder al aangeven zich niet te willen kandideren voor een gezamenlijke kieslijst van HB met SDOH.

Smits stapt uit Helmondse Belangen vanwege affaire-Tielemans
Smits vindt dat SDOH niet voldoende afstand neemt van voormalig partijleider Peter Tielemans Smits maakt deze raadsperiode wel af voor zijn huidige partij. Per 19 maart 2014, de dag van de verkiezingen, stapt hij over.

Lijst samengesteld

In januari 2014 wordt de lijst van Helmond Aktief samengesteld. Enig raadslid Theo van Mullekom is wederom lijsttrekker. Jan van Aert, die overkomt van Trots, is de nummer twee. Smits fungeert mogelijk als lijstduwer.

Van Mullekom ziet in hem een stemmentrekker. “Wij denken misschien wel vier zetels te halen. Politiek gezien was hij het al vaak met mij eens.”

Beantwoorden

Hebben we al kandidaten dan die ook weten wat ze doen of moeten we het wederom doen met de pluchebezetters van nu ??

Beantwoorden

In een kapsalon is het altijd bonte kermis. Ik mag dat wel.
Vaak ook wel hanige types die kappers. Dus dat belooft.

Beantwoorden

Tja, stemmen voor de gemeenteraad… altijd weer lastig. Ik ben het met Rieter eens dat het een voorrecht is dat we mogen stemmen. Maar de stelling dat elke stem telt, vind ik toch wat lastig.

Volgens mij zijn er ontzettend veel stemmers afgehaakt omdat het lijkt alsof het toch niets uitmaakt. In de aanloop naar de verkiezingen wordt er van alles en nog wat beloofd maar als het er op aan komt, blijft er van die beloftes helemaal niets over.
Daarnaast leeft in mijn ogen ook sterk het gevoel dat de meeste raadsleden voornamelijk bezig zijn met het warmhouden van hun stoel en ter eigen eer en glorie diverse – voornamelijk ongewenste – projecten door de strot van de burgers zitten te duwen. Er lijkt totaal geen binding te zijn met de kiezers en zijn/haar wensen.

En dan moet je gaan stemmen… Maar op wie? Ze beloven allemaal van alles en maken niets waar. En uiteindelijk lijken we altijd te blijven zitten met weer een raad die jarenlang zonder kennis van zaken als een kip zonder kop door Helmond heen aan het huishouden slaat.

Beantwoorden

Het verschil tussen een raad van elf en de gemeenteraad is dat een raad van elf hetzelfde doel nastreeft en de gemeenteraadsleden hun eigen belang

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *