Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.358 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

Een nieuw jaar. 2011. Al weer het twaalfde van deze eeuw; want met 2000 begon het al. Wie herinnert zich nog de angst voor de millenium-bug bij het overgaan van 1999 naar 2000? Al weer het derde millenium na 0 t/m 999 én 1000 t/m 1999. De hele wereld zou wel eens 'plat' kunnen gaan; computer-technisch gezien dan. Het mobieltje – nou ja 'mobiel' klinkt beter want het waren vaak nog zogenaamde 'ijskasten' – was inmiddels echter gemeengoed. En we waren ook al weer een aantal jaren aan het internetten. Deze jaarwisseling heeft echter noemenswaard nauwelijks écht indruk gemaakt. Misschien dat het de diverse voornemens zijn die mensen en organisaties (zoals ook politieke partijen) hebben gemaakt. Hoewel naar het schijnt de meeste voornemens niet tussen kerst en nieuw máár tussen nieuw en kerst worden gemaakt! Met voornemens moet je in de politiek overigens voorzichtig zijn. Hoewel wat vager geformuleerd, zijn dat toch eigenlijk een soort van beloftes. Niet dat Helder Helmond geen voornemens heeft! De belangrijkste is toch wel het luisteren naar wat er in de stad leeft en ons o.a. verder sterk(er) maken voor die typische culturele Helmondse eigenheid, goede zorg, fijne en veilige woonomgeving en een dagbesteding – werk of vrijwillig – die een ieder bekoort.
Maar daarnaast vraag ik me ook een aantal zaken af!
Komt er dit jaar een (aanzet naar een) ander, compacter?, centrumplan? Waarbij de westzijde van 't Speelhuis niet meer verder zal worden verstopt? Waarbij niet nog meer leegstaande winkels worden toegevoegd? Waarbij meer rekening wordt gehouden met de Helmondse cultuur-historie?
Gaat Helmond Sport dit jaar komen met een plan voor een nieuw multifunctioneel stadion bij Berkendonk? En zo ja is dat dan een haalbaar plan? Zeker omdat de club toch financieel gezien min of meer onder curatele staat bij de KNVB? Of valt dat allemaal wel mee?
Zouden de twee onlangs gefuseerde heemkundekringen niet samen gehuisvest kunnen gaan worden in de voormalige marechausseekazerne aan de Molenstraat (later sociale dienst en weer later gemeentelijk archief)? Samen met misschien nog wel méér cultuur-historische clubs?
Gaan we een begin maken om een aantal al jaren leegstaande (ook nieuwe!) kantoorgebouwen om te vormen tot b.v. studentenflats?
Zou er dit jaar inderdaad worden gestart met de bouw van appartementen in het voormalige ABN-gebouw aan de Markt?
Gaat Fitland dit jaar dan toch eindelijk beginnen met de bouw van een groot sport en welness gebeuren op Suytkade?
Blijft orgelman van Gehlen ons plezieren met zijn draaiorgel in het Helmondse centrum?
Gaan de mensen die afhankelijk zijn van zorg niets merken van de bezuinigingen?
Gaat politiebureau centrum misschien dit jaar voortaan 24 uur per dag open?
Zal de taxbus binnen zeer afzienbare tijd van de kinderziektes af zijn?
Gaat de coffeeshop vanaf 1 april weer open?
Gaat ………………. ?
Vraag u zich ook het een ander af? Ik hoor het graag.
Een gezond en bovenal helder 2011 !!!

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

2 reacties:

Een goed 2011 michael 🙂 .

Beantwoorden

Niet zoveel afvragen maar heldere antwoorden……………. ?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *