Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Column Michael Rieter Helder Helmond

“Vur welleke club bende gai? Ik ben vur Helmond Sport!” Zondagmiddag 29 mei om kwart over vier barst stadion De Braak – sorry: het Lavans-stadion – uit haar of zijn voegen! Na bijna 30 jaar promoveert Helmond Sport weer eens naar de Eredivisie. Na 4 wedstrijden in de nacompetitie sinds donderdag 19 mei is het de Helmondse betaald voetbal organisatie (BVO) die na een zinderende wedstrijd aan het langste eind trekt. Zo’n tienduizend enthousiaste supporters én sympathisanten komen later die middag én avond samen op het kasteelplein waar de Helmondse helden uitbundig worden toegezongen: “Vur welleke club bende gai? Ik ben vur Helmond Sport!” Het bleef nog lang héél gezellig druk in het Helmondse uitgaanscentrum rondom het Havenplein.
Luchtfietserij? Droom? Illusie? Fantasie? Wens? Angstdroom? Vur welleke club bende gai?
Het zou toch écht zo maar kunnen zijn! Natuurlijk kan zondagmiddag 22 mei de zeepbel al knappen als bij de return van de eerste twee wedstrijden Helmond Sport al aan het kortste eind trekt. Maar wat als het wél gaat lukken? Vur welleke club bende gai?
IK ben vur Helmond Sport! Uiteraard niet tegen elke prijs maar als we als politiek recentelijk nog stellen dat we unaniem vóór het behoud van de BVO Helmond Sport zijn. Dan moeten we durven, willen én kunnen accepteren dat wanneer het resultaat daartoe leidt, we het komende voetbalseizoen mét een Helmondse Eredivisieclub te maken hebben!
Wat gaat dat voor Helmond betekenen? Ik heb er op dit moment nog geen enkel idee van. Ik kan én zal me natuurlijk wel van alles afvragen. Heeft Helmond Sport een draaiboek klaarliggen als het zover komt? Heeft de gemeente Helmond een draaiboek klaarliggen voor als het zover komt? En dan doel ik niet alleen op de huldiging al dan niet op platte kar, open bus, met een rijtoer, diverse biertenten of wat dies meer zij. Néé, ik bedoel dan met name hoe gaan we het komende seizoen voetballen. De club zal het in principe moeten doen met haar 2,1 miljoen Euries van haar begroting. Maar is het huidige Lavans-stadion op De Braak in amper 3 maanden in gereedheid te brengen voor de Ere-divisie? Of voldoet het er al aan. Staan er in Helmond en/of regio een of meerdere zogenaamde mecenas (mensen die ineens ontzettend veel geld geven) op die daarmee de reddende hand reiken? Of betekent e.e.a. toch dat sowieso de gemeente Helmond een bijdrage moet doen om er voor te kunnen zorgen dat Helmond Sport álle clubs, dus ook kersverse landskampioen Ajaxxx, kan ontvangen? Het zal in ieder geval meer politie-inzet vereisen; zeker bij diverse zogenaamde risico-wedstrijden. Is dat dan daarmee meteen de keerzijde van het succes van promoveren? Nee! Vur welleke club bende gai? Ik ben vur Helmond Sport!

Michael Rieter
Fractievoorzitter
Helder Helmond

14 reacties:

L.S.,

Ook ik ben zoals bekend vur Hellemond Sport. Reden om te reageren.

Mocht HS promoveren, dan zal men het eredivisiejaar kunnen benutten om financieel gezond te worden. Michael Rieter stelt niet geheel juist dat de begroting 2,1 miljoen zal bedragen. Bij eredivisieschap wordt dit aanzienlijk meer (door tv-gelden). Ik hoop dat men op de Braak de wijsheid in pacht heeft de middelen verstandig in te zetten. Communiceer dat in geval van promotie ook duidelijk naar buiten toe: handhaving zou niet noodzakelijk zijn, wel leuk.

Wat me wel ernstig zorgen baart, is de stilte rondom een nieuw stadion. Meerdere malen heb ik gehoord dat er ‘snel nieuws zou komen’. We schrijven mei 2011 en naar mijn inschatting (ik weet natuurlijk niet alles) zijn we net zo ver als vier jaar geleden.

Daar waar de VVD eens met een posteractie op de Braak aanwezig was (met de VVD scoor je voor Berkendonk, of iets van die strekking), daar hoor je van deze politieke partij hoegenaamd helemaal niets meer nu de verkiezingen geweest zijn. Hetzelfde geldt voor andere partijen, overigens. Een gemiste kans. Daarbij opgemerkt dat het mij niet geheel duidelijk wie nu ‘aan de bal is’; de gemeente of de club. Niettemin stoort het dat het zo oorverdovend stil blijft.

Wellicht dat de Helmondse politiek de handen eens ineen kan slaan en werk gaat maken van de stadionkwestie. En niet ieder voor zich, waarbij de een halsstarrig vasthoudt aan Hartman en de ander aan Berkendonk om zich maar te kunnen profileren. Dan ben je als raad niet goed bezig. Berkendonk is het geworden, daar gaan we nu met zijn allen dus voor. “De politiek” mag zich deze boodschap toe-eigenen. Nogmaals: sla de handen ineen. Dan zullen wij supporters de Spurs donderdag gaan aanmoedigen in Veendam, om de eerste horde te nemen.

Deal?

Beantwoorden

Waarom zo moeilijk doen?
Volgend seizoen staat het PSV stadion leeg.
Misschien kunnen we dat voor één jaar leasen.

Beantwoorden

Ik ben vur Helmond Sport,maar niet als het de Gemeente Helmond geld kost!

Beantwoorden

@ Dirk
Dat stadion? De bal ligt letterlijk en figuurlijk bij het bestuur van HS ( en haar investeerders. De gemeenteraad heeft ( allang) besloten om ruimte vrij te maken / te reserveren voor een mogelijke vestiging op Berkendonk. Alleen de plannen laten (nog) op zich wachten. Vur welke club bende gai! Vur HS natuurlijk! Hopelijk gaan de Helmonders het team massaal steunen met een volgeladen stadion! Alleen jammer dat ik er zondagmiddag niet live bij kan zijn! Vrijgildefeest in Aarle-Rixtel en ik denk dat ik Michael daar als gildebroeder ook tegen ga komen ( en met mij hopend op een goede afloop van deze paly-off ronde tegen Veendam !) @ Berry

Beantwoorden

Als je écht vur Hellemond Sport bent, ga je ook als gemeentebestuurder naar Veendam. Ik heb (nog) niets gehoord dat een Helmondse politicus naar de Veenkolonie afreist. Ennuh zondag? Dan is het “tois” tegen Veendam, dan zijn i.i.g. Berry en wellicht Michael er niet bij. Maar we hopen natuurlijk wel op een vol stadion, dus… begin bij jezelf. Tenslotte was de waarschijnlijke datum van 22 mei al lang bekend !

Beantwoorden
Echte supporter.

Er licht wel iets van een draaiboek klaar…. Op de brief voor de verlenging van mijn seizoenskaart staat dat de preis voor verlengen nog met 25% omhoog gaat bij promotie, en 40% voor nieuwe kaarten. Ook toeganskaartjes gaan 40% omhoog.

MAar dat ter zeide als we 29 mei promoveren is het FEEST!!!!!

p.s. wordt er een scherm opgesteld in het stadion voor de uitwedstrijd tegen excelsior op 29 mei? Want excelsior krijgt het thuisvoordeel.

Beantwoorden

40% verhoging da’s niet niks.Ben benieuwd hoeveel seizoenskaarten er verkocht zullen gaan worden, over de losse kaartjes nog maar niet te spreken.
Maar mocht HS inderdaad tot de laatste wedstrijd doordringen dan zie ik toch weer de wedstrijd tegen Sparta voor me.

Beantwoorden

Ad,

De prijzen van HS zijn anders erg (m.i. té) laag. Daar ligt het niet aan…

Beantwoorden

Echte Supporter en Dirk,
De VVD zet zich nog altijd in voor een stadion op Berkendonk, daaraan is niets veranderd! Binnenkort komt het onderwerp weer op de agenda in de commissie en zal er dus ook weer wat over naar buiten komen. Zondag zit ik zeker op de tribune. Uit naar Veendam zat er echter niet in maar Berry heeft ons in de raadzaal goed op de hoogte gehouden!

Beantwoorden

Helder Helmond: Wat te doen bij promotie Helmond Sport?
"Aanstaande zondag 29 mei om 16.15 uur, ná het laatste fluitsignaal van de uitwedstrijd Excelsior tegen Helmond Sport op Woudestein in Rotterdam, promoveert Helmond Sport naar de Ere-Divisie!!! Het is een meer dan denkbeeldig scenario ná de winst van hedenmiddag van 'onze' jongens thuis" zo schrijft Michael Rieter, de fractievoorzitter van Helder Helmond, in een brief aan de leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.
In het kader van regeren is vooruitzien, vraagt Rieter hen wat te doen in die situatie. Daarbij stelt hij de volgende 3 vragen waarop hij graag een spoedige reactie wenst. Wat gaan we verder doen ten aanzien van een eventuele huldiging? Heeft de gemeente Helmond en/of Helmond Sport een (eventueel gezamenlijk) draaiboek klaarliggen inzake de thuiswedstrijden komend seizoen? Is de gemeente bereid om indien daarom gevraagd wordt (buiten de huidige lening) financieel bij te springen?

Beantwoorden

Voor het gemeentebestuur zou promotie niet goed uitkomen denk ik, want dat gaat nogal wat betekenen. Maar er zal natuurlijk heus al wel een plan of draaiboek klaarliggen voor een promotiefeest zondag (weer bij West-Ende?) en thuiswedstrijden in de eredivisie.

Beantwoorden

Helmond Sport krijgt geen extra subsidie van de gemeente bij promotie
Het college van burgemeester en wethouders is niet bereid, buiten de huidige lening om, financieel bij te springen als Helmond Sport zou promoveren. Dat laat zij weten op bovenstaande vragen van Helder Helmond.
Als Helmond Sport promoveert zal er zondag een huldiging plaatsvinden. Helmond Sport en de gemeente voeren daarover momenteel overleg. Daarnaast zal de gemeente Helmond de komende week aandacht geven aan de prestaties van Helmond Sport dit seizoen, ook als de promotie niet wordt behaald. Ook de behaalde 3e plaats in de competitie is immers een felicitatie waard.
Zowel de gemeente als Helmond Sport hebben draaiboeken voor het komende seizoen in voorbereiding, die in onderling overleg verder op elkaar worden afgestemd. Uiteraard is de inhoud mede afhankelijk van de vraag of Helmond Sport promoveert.

Beantwoorden

Huldiging Helmond Sport op Havenplein
Als Helmond Sport komende zondag promoveert naar de Eredivisie, dan is er die avond een feestelijke huldiging op het Havenplein in Helmond. Voorafgaand is er een rijtour in een open bus door het centrum. Wanneer Helmond Sport niet promoveert, vindt er geen huldiging plaats. Dat maakte de gemeente zojuist bekend.
Om 20.00 uur begint de rondrit van de spelers door het centrum. De route is als volgt: Noord-Koninginnewal, Ameidewal, Watermolenwal, Torenstraat, Oostende, over de Julianabrug, Julianalaan, Wesselmanlaan, linksaf Rooseveltlaan, Steenweg tot aan het kanaal, een stukje Kanaaldijk Noord-West tot aan de brug bij het Havenplein. Daar eindigt de rondrit.
Rond 20.30 uur betreden de spelers het podium op het Havenplein. De huldiging duurt tot ongeveer 21.30 uur. Bij verlenging en strafschoppen verschuift het hele programma een uur.
Bij een eventuele huldiging wordt in het centrum een grote drukte verwacht. Om parkeerproblemen te voorkomen, roept de gemeente de feestgangers op daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.
Morgen (donderdag 26 mei) speelt niet alleen Helmond Sport thuis tegen Excelsior, voor Helmondia staat om 18.00 uur een nacompetitiewedstrijd op het programma. De geplande wedstrijd van MULO is verzet naar aanstaande zondag.
De parkeerplaats van Helmond Sport kan donderdag niet gebruikt worden door spelers en supporters van Helmondia en tegenstander RKMSV. Zij kunnen parkeren bij Con Brio op de Rembrandtlaan. Van daaruit kan via de noordkant het veld van Helmondia worden bereikt.
Het is mogelijk dat er de komende dagen nog wijzigingen en/of aanvullingen in het programma komen. Dat zal de gemeente dan tijdig bekendmaken.

Beantwoorden

Zijn er de afgelopen jaren vaker dit soort plannen gemaakt door de gemeente? We zijn toch al vaker zo dichtbij geweest… Herinner me nog een keer Sparta thuis, jaar of 10 geleden… Kan me niet herinneren dat er toen al zo concreet nagedacht was over een huldiging…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *