Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondOnder een goed gesternte, –er hingen 2 verlichte engelen boven onze kraam die in de muziekkoepel stond en er scheen een heerlijk zonnetje-, is afgelopen zaterdag op de Markt de campagne van de PvdA-gemeenteraadskandidaten gestart in Helmond. We hebben 550 rood-geglazuurde slagroomsoesjes en ruim 750 nieuwjaarskaarten mogen uitdelen. Uiteraard werden die door zowel mee- als tegenstanders van de PvdA goed ontvangen. Nou ja, behalve dan door die enkelen die duidelijk zichtbaar hun hoofd afwenden, een niet te missen signaal dat wij niet de club zijn waar deze persoon bij wil horen. Veel vaker hoorden we echter positieve reacties en dan niet alleen over onze soesjes en kaarten maar ook over de politiek, zowel landelijk als die van onze fractie in Helmond. En natuurlijk ook reacties die minder positief waren, van mensen die teleurgesteld waren over specifieke onderwerpen. Juist die gesprekken zijn erg waardevol. Waar moeten we beter uitleggen, waar moeten we bijstellen, waar moeten we nog meer aandacht aan besteden… En de te verwachten vraag is keer op keer: waarom zien we jullie alleen als er weer verkiezingen aankomen. Ons antwoord daarop is 2-ledig. Allereerst zoeken wij ook regelmatig onze kiezers op, zonder dat verkiezingen daarvoor aanleiding geven, met enquêtes, themabijeenkomsten en canvasacties deur-aan-deur. Daarnaast zijn verkiezingen natuurlijk juist een goede aanleiding. Kiezers moeten immers weten waarvoor wij staan en dat brengen we graag onder de aandacht, het liefst met een vriendelijk gebaar. Naast de inhoud van onze standpunten willen we graag dat de kiezers kunnen kennismaken met onze kandidaat-volksvertegenwoordigers. Onze kandidaten waren daarom (beurtelings) bijna allemaal aanwezig op de markt en lijsttrekker Mohammed Chahim heeft nagenoeg onafgebroken van 8.00 tot 16.00 uur bij onze kraam mensen te woord gestaan. Onze leus is: SOCIAAL EN BETROUWBAAR! En zoals onze Nieuwjaarswens het verwoordde: “De Partij van de Arbeid wil er zijn voor alle inwoners van Helmond! Wij kiezen voor een sociaal en betrouwbaar beleid. Hierbij hebben we extra aandacht voor het welzijn van ouderen en de zorg voor de jeugd. Maar ook de zorg voor onderwijs, een impuls aan de economie, de verantwoordelijkheid voor het milieu en de aandacht voor cultuur klinken nadrukkelijk door in het partijprogramma van de PvdA Helmond”. De komende tijd zult u ons vaker aantreffen op de markt en wellicht ook aan uw deur. Vertel ons wat er beter kan, wat er niet moet gebeuren en vooral wat er wel moet gebeuren want wij willen als volksvertegenwoordigers niet alleen dat ene rode hokje op een kieslijst van u maar voortdurend uw reactie op gevoerd en te voeren beleid! DE PARTIJ VAN DE ARBEID WENST U EEN GELUKKIG 2014 Mirjam van der Pijl Raadslid PvdA

22 reacties:

Goh Mirjam wat kun jij met heel veel woorden weinig zeggen. Is dat typerend voor jou of moet ik dat ruimer zien?

Mijn eerste gevoel na het lezen van je schrijven: veel geschreeuw in de ruimte, maar weinig garen op de klos … en dat onder de noemer campagne voeren.

1) “Veel vaker … weer verkiezingen aankomen.” (regel 11 e.v.)
Wat voor reacties? Concrete voorbeelden graag.
2) “Onze leus is … PvdA Helmond” (regel 28 e.v.)
bijv. aandacht voor welzijn ouderen … Wees eens concreet, wat gaan jij en je PvdA doen? Losse flodders, loze beloften of echt beleid?

Beantwoorden

Ik heb de PvdA gemist tijdens de nieuwjaarsduik. 🙂

Het blijft ook vreemd dat de meeste partijen eerst hun verkiezingsprogramma schrijven en dan pas intensief de straat op gaan. Hoezo bijstellen van beleid als je alles al vastgelegd hebt? Niet dat het altijd erg is, soms moet je ook beredeneerd keuzes kunnen maken die impopulair zijn. Maar het geeft wel te denken hoe serieus de mening van de inwoners van Helmond wordt meegewogen.

Beantwoorden

Ik heb PvdA afgelopen jare in zoveel zaken gemist. Vind verkiezingen tamme boel. Wilde eerst helemaal niet meer stemmen. Vind wel het enthousiastme van D66 aanstekelijk. Daar verandert zelfs dhr zyJanssen niets aan.

Beantwoorden

@stapper
Helaas heb ik maar beperkte ruimte in een column op de weblog en dat maakt dat je niet alles uitvoerig kan behandelen. zou ik best willen maar leest iemand een stuk van meer dan 20 cm lang nog? In de komende tijd zal er heus wel een aantal onderwerpen nader belicht worden. Wil je meer weten? Kijk op onze website http://www.pvdahelmond.nl . onder het kopje ‘verkiezingen’ vindt je het hele verkiezingsprogramma.

@Michiel van Geel
We luisteren 4 jaar lang naar de inwoners. Dat hebben we in ons programma verwerkt. Maar omdat politiek nooit ‘af’ is blijven we dat in de campagne natuurlijk ook doen! En inderdaad, dan kun je altijd nog bijstellen en daar zijn we bij goede argumenten graag toe bereid! Wij houden ons aan afspraken, binnen en buiten de partij gemaakt maar passen ons aan als de omstandigheden daarom vragen. Ook dat hoort bij SOCIAAL en BETROUWBAAR.

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Mirjam, je snapt het niet, geloof ik. Stapper zegt dat je in het artikel al teveel woorden gebruikt zonder inhoud. Dus niet verwijzen naar nog langere teksten, maar kort inhoudelijk weergeven waar je voor staat. En dan bedoel ik niet voor de elzas-passage.

Beantwoorden

Beste Mirjam

Eerst maar eens van die misselijkmakende ex walvisvaarder af zien te komen en alle andere graaiers en oplichters en van de PvdA weer een echt links bolwerk maken die opkomt voor de ARBEIDER en dan mag je weer een keer een stukje schrijven op de weblog maar tot aan die tijd lekker zwijgen

Beantwoorden

Dat campagne voeren van de PvdA kan nog leuk worden. Als ik de krant van vandaag lees herleven oude tijden. Met de verkiezingen voor de deur rollebollend de straat over. Een de laan uit gestuurde en zich daardoor genaaid voelende Boetzkes die publiekelijk in de clinch gaat met het bestuur en de nieuwe partijleider Chahim, die als de eerste de beste onbenullige figurant wordt weggezet.

Zorg er b.v. nou eerst eens voor dat de kiezer weet wie er bij jullie de baas is en wie hij tot 19 maart a.s. mag/moet geloven. Dit soort informatie de waarde van je bijdragen aanzienlijk verhogen.

Beantwoorden

Mevr vd Pijl zwijgt.

Beantwoorden

@manuel

Op beledigingen ingaan heeft nu eenmaal weinig zin…
Het zwijgen was dus mijn eigen keuze en niet ingegeven door welke glibberige schrijver dan ook.
Wie zijn gal wil spuien op de weblog mag zijn gang gaan, anoniem, met een zelfgekozen pseudoniem. Ik vind dat prima, ik leer er zelfs van, maar ik heb de illusie al lang verloren dat ik zulke “spuiers” ooit zal overtuigen of tevreden kan stellen. Ik heb al menigmaal gereageerd overigens op dit log….. onder mijn eigen naam.
Mirjam

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Allemaal goed en wel Mirjam, maar geef nou eindelijk eens een ter zake doend antwoord waar de kiezer recht op heeft. Wie maakt er bij de Pvda tot aan de verkiezingen de dienst uit: Boetzkes of Chahim Zo moeilijk is dat toch niet. Of ben je bang dat met het noemen van de naam Chahim (lijkt het meest logisch) Boetzkes de achteruitgang kiest en de Pvda (met alle heisa vandien) bewust in zijn val zal willen meesleuren.

Beantwoorden

@ Willi
Tjeu…. Willi, je zit er nogal mee zo te lezen!
Maar ik kan je snel uit de ongemakkelijke twijfelsituatie helpen hoor: Jos Boetzkes was en IS onze fractievoorzitter en Mohammed Chahim is onze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Om die reden heeft Jos het politiek leiderschap aan Mohammed overgedragen maar zoals gezegd; in de fractie blijft hij voorzitter.

Ik zou het wel fair vinden dat je je hele naam bekend maakt en ook de partij die jouw voorkeur heeft of waar je waarschijnlijk lid van bent.
Ik antwoord maar weet niet aan wie, al heb ik vermoedens…
Beetje raar gevoel geeft dat. Het gevoel van niet met open vizier…..
Je bent wel zo flink me de wacht aan te zeggen op deze log maar niet flink genoeg om jezelf bekend te maken?

Dat laatste geldt ook voor Skruwlelik, Olienutje, Manuel, Stapper en nog vele anderen die wel openheid van zaken eisen van politici maar zichzelf lekker achter pseudoniemen blijven verschuilen.

Mirjam van der Pijl

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Mevt vd Pijl. Niet te gemakkelijk aanames maken .Ik ben geen lid van een partij en ik heb morgen een afspraak met uw lijsttrekker. En de Hr Boetzkes hoef ik nooit meer te spreken. Zo ziet u maar.

Beantwoorden

@Mirjam.
Wat voegt mijn naam toe aan mijn reacties? Ik ken jou niet; jij kent mij niet.
Ik reageer puur op jouw schrijven; onderbouwd / met argumenten.
Indien jij mijn reactie(s) schaart onder “eisen van openheid van zaken van politici” dan vraag ik me af wat jij de politiek doet. Je hebt een publieke functie en je bent gekozen door het Helmondse volk, of ben je dat inmiddels vergeten? Het kan natuur ook zo zijn dat je het niet begrepen hebt; dan is het inderdaad zonde om daar nog verder enige energie aan te besteden.

Beantwoorden

@Stapper
Van mij mag je ook openheid van zaken eisen, dat hoort inderdaad bij het volksvertegenwoordiger zijn. Het gaat meer over de toon waarop dat gebeurt. Persoonlijk ken je me dan wel niet maar je weet wel wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta. Je ziet ook mijn foto bij de columns dus je hebt letterlijk een beeld. Prima, daar heb ik voor gekozen. Maar ik heb geen idee wie er achter de schuilnamen zitten. Dat maakt het wel ongelijk vind je ook niet?
Als volksvertegenwoordiger zal ik me moeten verantwoorden. Dat doe ik met liefde want ik wil graag laten weten dat wat ik in de politiek doe niet voor mijn eigen gewin is maar voor de inwoners van deze stad. Maar ik ben niet verplicht naar iemands pijpen te dansen!
Bevraag je me uit interesse of omdat je een beter idee wilt aandragen dan kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen maar probeer je me in een hoek te krijgen dan ben je uit op winst voor anderen. Moet ik daar gretig op in gaan???????

Mirjam van der Pijl

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Mirjam,

Als de kiezer wil weten wie hij moet geloven als de een a. en de ander b. zegt is dat een doodnormale vraag, waar een doodnormale kiezer vervolgens een doodnormaal antwoord op mag verwachten en geen overdreven geïrriteerd en neerbuigend geneuzel over wat randzaken. Als je dit basale democratisch spel (waarvoor je bent ingehuurd) niet wenst of kunt spelen moet je wat anders gaan doen.

Verder nog dit. Op het bos ingestuurd worden met de onnozele mededeling dat de een fractieleider en de ander partijleider is, terwijl ieder normaal mens begrijpt dat de gezagsrelatie tussen beiden wordt beoogd, zit een kiezer echt niet te wachten. Ga, als je het zelf ook niet precies weet, desnoods eens wat nadrukkelijker in op mogelijke afspraken die er liggen en wat die behelzen, maar verschuil je niet achter een tenenkrommende, aandoenlijke retirade vol zelfbeklag.

Gewoon een flinke meid zijn. Problemen aanpakken en onduidelijkheden wegnemen. Een simpele, in kiezersland algemeen gangbare opvatting die bij de PvdA klaarblijkelijk is ingeruild voor volledig misplaatst, de kiezer miskennend struisvogelgedrag. Het valt voor je te hopen dat de gevolgen hiervan niet al te pijnlijk zullen uitpakken.

Ps Zag net je reactie op Stapper. Ben zoals gezegd niet geïnteresseerd in een litanie over randzaken. Wel in heldere concrete antwoorden op gestelde vragen.

Beantwoorden

@ Willi
Dank voor je reactie.
Bij de PvdA kunnen we samenwerken.
Daarom werkt de constructie zoals eerder uitgelegd.
Mirjam

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

@Mirjam van der Pijl op dinsdag 14 januari 2014 om 13:42:

Ik mag al jaren graag op dit weblog lezen, maar reageer eigenlijk nooit op het scherm. Ik hoor dus bij de overgrote meerderheid van Helmond. Maar nu wel een keer een reactie op het scherm.

Pluim
Mevrouw Van der Pijl, ik vind dat u en enkele politici hier geweldig goed bezig zijn door mensen te voorzien van antwoorden op hun vragen. Vaak een verdieping en soms zijn de antwoorden ook voor mij nuttig omdat ik het niet wist en wel wilde weten. Ik heb een bloedhekel aan die (gedwongen?) columnisten die nooit een antwoord geven op vragen. Niet betrokken vind ik dat en een niet-betrokken-iemand hoeft voor mij niet in de raad of waar dan ook. Daar hebben we niks aan.
Dus vooral doorgaan met antwoorden geven graag!

Namen van reageerders
Trekt u niet te veel aan van het ontbreken van achternamen en zo, zo werkt dat nu eenmaal op internet. De meeste Helmonders kent u toch niet en uw antwoord wordt er niet anders door (hoop ik). Zelf sla ik de reacties van enkele namen al lange tijd over omdat die nooit iets zinnigs te melden hadden of het beter zeggen te weten (wat nooit ergens in hun reacties uit blijkt). Overslaan doe ik noodgedwongen ook reacties zonder interpunctie, zoals iemand dat laatst hier zo mooi verwoordde.

Beantwoorden

@Frits,

ik volg het weblog pas sinds enige maanden, en U zult mijn reacties misschien ook wel overslaan. Ik vind het goed dat politici proberen te communiceren met de helmondse bevolking. Maar uw reactie dat vd Pijl goed bezig is, dat verbaasd mij. Met de laatste twee artikelen, de hennepgeurkaart en campagne voeren heeft ze alle kritische vragen omzeild en niet beantwoord. De argumenten van het anoniem reageren en doe er zelf iets aan, hebben we al genoeg gehoord. Het log wordt gelezen door kritische volgers, die vaak scherpe er toe doende opmerkingen en vragen stellen. Het is dan jammerlijk dat bv vd Pijl niet goed kan of wil antwoorden.
Voor mij word het duidelijk op wie ik niet moet stemmen, nu nog een partij zoeken waar ik wel op kan stemmen, suggesties????

Beantwoorden

@skruwlelik op dinsdag 14 januari 2014 om 19:54:

Ik zie dat anders, ik denk dat zij antwoord geeft en dat niet iedereen dat antwoord goed vind, kan gebeuren. Ook daarmee kunt u uw mening vormen.
Ik heb geen stemsuggesties, behalve: kies voor betrokkenheid. Twee andere politici die hier geen column hebben maar wat meer publiciteit krijgen zijn bijvoorbeeld de heer De Vries en Wethouder Van Mierlo. Totaal verschillende standpunten over Helmond hebben zij, maar zij geven zich voor 100% voor Helmond. Dat mag ik graag zien.

Beantwoorden

Gisteren gesproken met de lijstrekker van de PvdA. Een oprecht betrokken man.

Beantwoorden

Zag hier net het log “Christen Unie in Helmond” voorbij komen.

Beetje gedateerd, maar afgezien of je het met hem eens bent, laat den Breejen daar wel zien hoe het ook kan; hoe een politicus ook op een welwillende en heldere manier de kiezer te woord kan staan.

Wat een verademing….

Beantwoorden

Maar krijgt dan ook de hulp van boven. Sinds nog niet zolang.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *