Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Vanaf vandaag heeft PvdA-raadslid Mirjam van der Pijl hier elke 6 weken haar column met haar bespiegelingen over Helmond. Wij wensen Mirjam alle succes.
_______________________________________________________________________________

Column Mirjam van der Pijl PvdA Helmond

In de politiek ben ik geen nieuweling. In Helmond wel!
In mijn eerste weblog op dit echt Helmonds en interactief informatiekanaal zal ik me dan ook eerst even aan jullie allen voorstellen.
Mijn naam is Mirjam van der Pijl, raadslid voor de Helmondse PvdA. Ik ben geboren in 1956 (je vraagt tenslotte een vrouw niet naar haar leeftijd), ik ben getrouwd en ik ben mijn echtgenoot al ruim 35 jaar trouw en we hebben samen 3 volwassen zoons die op zichzelf wonen. Echtgenoot Wil is najaar 2008 fulltime in Eindhoven gaan werken en dat was de reden om naar deze kant van het land te verhuizen. Dat deed ik graag want 35 jaar geleden werd ik in Eindhoven 2x verliefd; op mijn huidige man en op Brabant! Dat het Helmond werd was min of meer toeval, maar ja, als je het mooiste woonplekje van Brabant kunt kopen en het staat in Helmond, dan ben je gauw verkocht.
Mijn kennismaking met Helmond en de Helmonders is me heel erg goed bevallen. Ik vind het echt geweldig om hier te wonen.
Mijn wieg stond in Hilversum en daar ben ik ook opgegroeid. Na een kort maar hevig verblijf van 3 jaar in Eindhoven zijn Wil en ik naar Duiven verhuisd want Wil ging bij de Kema in Arnhem werken. In Duiven ben ik lang politiek actief geweest. Ik was er onder meer 12 jaar raadslid waarvan 4 jaar wethouder. Ook heb ik een aantal jaren deel uitgemaakt van de Provinciale Staten van Gelderland. Je zou zeggen dat ik wel weet hoe de hazen lopen in de politiek.
Toch heeft de Helmondse politiek me verbaasd. Dat uit zich namelijk in het vergaren van veel voorkeurstemmen, het van de ene naar de andere partij gaan, en met name het oprichten van nieuwe lokale partijen. De reden van het fenomeen is me nog steeds niet helemaal duidelijk; is het een groot ego-gehalte, de ons-kent-ons mentaliteit, een straatvechters-inslag of een uiting van strijdbaarheid? Feit is dat politici in Helmond heel goed voor zichzelf kunnen opkomen. Soms beter dan voor hun eigen partij en daarmee voor de Helmonders. Dat laatste vind ik zorgelijk. Binnen de PvdA heerst nu gelukkig het gevoel dat we de les wel hebben geleerd. We vormen een hecht team en jullie zullen ons als eenheid zien optreden de komende 4 jaar! Ik hoopte even dat ook bij andere partijen was doorgedrongen dat de versnippering in de politiek niet goed werkt. Bij de coalitievorming gingen drie partijen op in één fractie, dat leek een positief signaal op weg naar minder splinterpartijen. Jammer dat de samenwerking geweld aan gedaan wordt door het constante hameren van de fractieleden van deze samenwerkingsfractie op de naamsvermelding van hun club. Het moet voluit: Esdeeoohaadeezessenzestighelmondsebelangen!

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

9 reacties:

Mirjam, welkom in helmond.
Bedankt voor je inzet in de weblog.
Ik hoop op veel leuke (discussie) stukken.
Succes

Beantwoorden
Pieter….Warnovi

Welkom in Helmond Mirjam! Tja, zo gaat het (ook)in Helmond. Je kunt er maar beter aan wennen 🙂 Overigens, zal dit voor de PvdA niet zo lastig zijn.

Beantwoorden

Goed om te lezen dat de ruzies in de PvdA voorbij zijn. Een sterke oppositie bij dit rechts stadsbestuur is wel zo prettig natuurlijk. Esdeeoohaadeezessenzestighelmondsebelangen (de naam zegt voldoende) is natuurlijk niet één fractie maar drie fracties die moeten doen alsof ze één fractie vormen. Vind het van bijvoorbeeld D66 al knap dat ze nog steeds netjes meestemmen met alles. Pijnlijk, maar wel knap. Maar hoe lang zal dat nog duren?? Heel veel meer inbreng dan een wethouder merk ik niet.
Succes met je raadswerk en column hier!

Beantwoorden

Kijk, dat maakt Helmond dus zo’n fijne stad om in te wonen: dat warme welkom en de ondersteuning die ik krijg!!! Kritiek verwacht ik ook! Zelf heb ik ook hier en daar kritiek.
Deze kritiek probeer ik in de gemeenteraad om te kunnen zetten in een pleidooi voor een nog beter Helmonds woon en leefklimaat!

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Ook alle succes van mij. Ik hoop op vele mooie columns en een inkijkje in wat er in de Helmondse politiek leeft. Als nieuweling met jouw ervaring zul je de Helmondse politiek vaak een spiegel kunnen bieden, denk/hoop ik.

Beantwoorden

Beste Mirjam,

Succes. Ik hoop wel dat de PvdA zich eens goed achter de oren krabt. De interne strubbelingen zijn (logisch?) immers nog niet voorbij.

Helmond moet vóóruit en ambitie tonen! En wat mij betreft: met óf zonder PvdA is irrelevant.

M.v.g.,

Jacques van Es

P.S. In Nederland heerst al jarenlang een trend die laat zien dat lokale politieke partijen steeds groter worden.

Beantwoorden

Mirjam van der Pijl welkom in hellemond
Ik heb ook eens in hilversum gewoonteen hele tijd geleden … opleiding bij de KNM marva )beroeps militair)

ik denk dat je heel veel met ons kan regelen alleen begrijp nou ook eens het standpunt van de invloed van de moslims in ons brabant
ons nederland jij als lid van de pvda
de gemeente betaald duizende euro’s voor b.v het buitenlands vrouwencentrum …..weet je ook wat er allemaal met die gemeente subsidie gedaan word ?
Ik wel heb n.l jaren vrijwillig in het vrouwencetrum gewerkt
En of je me gelooft of niet als de subsidie op het eind van het jaar niet op is gaan ze gewoon dingen verzinnen b.v met de taxie naar het zwembad voor zwemmen alleen voor moslim vrouwen (want mannen mogen er niet bij )
Ook de moslim kinderen worden op woensdagmioddag in het vrouwencentrum gratis geknipt van de hellemondse belastingbetaler zijn zuurverdiente euro’s

tja ik ben voor eerlijk verdelen en zeker als iemand hard moet werken voor zijn geld erger ik me eraan als ik zie hoe andere er mee omgaan ……kun jij hier wat aan doen ?

Beantwoorden

een cursus nederlands voor vrijwilligsters is wellicht een goede investering…..
overigens: subsidies worden toegekend voor projekten, dus “zomaar iets doen” is er echt niet bij.

Beantwoorden

@anoniem: ik wil er graag eens over in gesprek met je maar dan moet je wel uit de anonimiteit willen komen!Piko heeft in principe gelijk overigens over het verlenen van subsidies. En weet je dat de meeste sauna’s ook vrouwendagen kennen? Dan mogen er ook geen mannen bij en dan komen er veel vrouwen waaronder weinig moslima’s……..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *