Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.234 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Column Mirjam van der Pijl PvdA Helmond

De vakantie is bijna om. De meeste reizen zitten er op, een enkeling mag nog gaan genieten (die heeft het dan wel verdiend na al die weken regen). Maar velen van ons (Nederlanders, Brabanders, Helmonders) hebben al een mooi kleurtje gekregen. Was het niet in een ver, altijd zonnig oord, dan was het wel gewoon in de achtertuin in de maanden juni en juli…..
Met de moderne communicatiemiddelen is het zelfs aan de andere kant van de wereld tegenwoordig mogelijk het nieuws uit je woonplaats te volgen. Waar je ook bent, internet bied je die kans. Ik kon dat natuurlijk niet laten en klikte dus regelmatig het ED aan op een beschikbare computer. Nou, ook al niet om van achterover te vallen… Tja, een vervelende brand maar verder? Fietsendieven, mannen die hun vrouw slaan, dronken automobilisten….. Ernstig, daar niet van, maar niks nieuws onder de vakantiezon. Een klein beetje triest nieuws is er ook. Had u al eerder afscheid moeten nemen van de bloggers Paul Smeulders en Mohammed Chahim, onlangs namen we afscheid van Theo van Mullekom en nu ook van Ron Peters. Gezien de reacties heeft u hun columns zeer gewaardeerd. Ik waardeer het dat zij de Helmondse politiek op deze manier onder uw aandacht hebben gebracht. Het goede nieuws is dat na Ling Ko en mijzelf er weer nieuwe columnisten zullen aantreden. Wie dat zijn zult u als trouwe lezer van de weblog wel ontdekken.
De afgelopen weken was er van alles dicht; scholen, bedrijven, winkels. Vele bureaustoelen bleven onbezet. En toch draaide het leven volop door. Zij het vaak op een lager tempo of met minder intensiteit. De brievenbus bleef bv ook wat leger. Met name bij de raadsleden vielen wat minder en vooral minder dikke enveloppen door de brievengleuf.
Maar deze week gaat ook het gemeentebestuur weer volop aan de gang. De inhoud van eerste dikke enveloppen is al weer gelezen, de commissievergaderingen staan voor de deur.
Daarin wel goed nieuws voor de vakantievierders van de komende jaren. Voor allen die ons mooie Helmond wel eens wat beter willen leren kennen en voor alle Helmonders die hun vakantie liever vlak bij huis vieren. De gemeente wil nl dat het aantal hotelkamers, bed-and-breakfast gelegenheden en vakantiewoningen wordt uitgebreid. Ook wordt nagedacht over pleziervaart op "de Knaal". Het lijkt me dat de gemeenteraad hieraan, met hier en daar wat restricties t.a.v. groen en natuur, zeker de medewerking zal verlenen. Volgende vakantie dus in Helmond Haven, aan de "Costa del Elmon" of in "Zum Hinterstrasse"?????

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

2 reacties:

Beste Mirjam, ik vind jouw columns een ware aanwinst voor deweblog. De frisse manier waarop jij schrijft en verschillende dingen aan elkaar rijgt om echter nimmer ons Helmondse uit het oog te verliezen. Ik lees ze iedere keer weer met veel plezier en hoop dan ook dat je dit nog een hele tijd blijft doen.
Redactie weblog…chapeau…

Beantwoorden

Ik krijg er een kleur van…. maar die past mooi bij mijn partij! Dank! Mirjam

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *