Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Column Mirjam van der Pijl PvdA Helmond

A.s. donderdag is het een spannende dag. Niet alleen voor de leden van het College van B&W maar zeker ook voor de Raadsleden. De begroting van 2011 moet namelijk die dag worden vastgesteld.
Dat betekend dus ook een spannende dag voor talloze organisaties, verenigingen en met name inwoners van Helmond. Immers er staan heel veel bezuinigingen die vele Helmonders zullen raken in deze begroting. Wij als PvdA-fractie zijn nogal verbolgen over de bezuinigingen die met name in de "zachte sector" vallen. De investering in mensen van de afgelopen jaren, die juist de laatste tijd duidelijk bewees haar vruchten af te werpen, dreigt teniet te worden gedaan. Wij zullen niet alleen kiezen voor solidariteit maar er ook onze nek voor uitsteken! Over de voorgenomen bezuiniging op de bibliotheken is erg veel commotie ontstaan. Over de mogelijke sluiting van de filialen als gevolg van deze bezuiniging zijn inmiddels tientallen brieven verstuurd, honderden e-mails verzonden, duizenden handtekeningen verzameld (en deels al ingediend bij de verantwoordelijk wethouder). Ook de mensen, met name vanuit scholen, die vrezen voor het voortbestaan van het Natuur en MilieueducatieCentrum hebben massaal van zich laten horen om maar niet te spreken over de gepikeerde hondenbezitters die de rekening van de crisis wel heel erg oneerlijk op hun bordje krijgen. Zij mogen rekenen op verzet vanuit de PvdA tegen deze voorgenomen maatregelen. Wij als PvdA-fractie denken dit beter te kunnen oplossen!
Wij gaan hiertegen in oppositie en rekenen erop dat we daarin niet alleen zullen staan. Waar we op hopen is dat de coalitiepartijen opnieuw een rechte rug kunnen tonen tegenover de collegeleden. Afgelopen dinsdag heeft de Raad unaniem gestemd tegen de uitbreiding van het bedrijventerrein BZOB in het BZOB-bos. Op de SP en GL na, die helemaal tegen uitbreiding van bedrijventerreinen zijn, stemde de Raad voor het eerder door de Raad en ook het College ingenomen standpunt om Diesdonk als uitbreidingsterrein aan te wijzen. Na 3 amendementen tegen de Collegevoorstellen van de coalitie verzuchte onze fractievoorzitter Jos Boetzkes dat het erop leek dat de coalitie ons de oppositierol niet eens gunde…. Maar alle gekheid op een stokje, we waren natuurlijk erg blij met deze eensgezindheid. Hopelijk kunnen we ook eensgezind de vele onzalige bezuinigingsvoorstellen van tafel vegen. De raad heeft ten slotte het laatste woord, de macht zo u wilt.

Maar weet u al dat Helmond binnenkort in het centrum van de Brabantse macht komt te staan?
Voor de provinciale verkiezingen zijn al een aantal lijsttrekkers bijna zeker bekend. Van hen komen er 3 uit Helmond! Als dat de opkomst van de Helmonders bij de Statenverkiezingen niet gaat verhogen dan weet ik het ook niet meer……… Helmonders grijp uw kans! Bij het CDA zal Ruud van Heugten zeer waarschijnlijk de kar gaan trekken, bij GroenLinks is de jonge veelbelovende Paul Smeulders zo goed als zeker van zijn lijsttrekkerschap en bij de PvdA hoeft er alleen nog een officiële bevestiging te komen nu de Brabantse PvdA-leden voor het Helmondse Statenlid Annegien Wijnands hebben gekozen als lijsttrekker. Kijk maar eens op www.annegienwijnands.nl wat zij voor u kan betekenen!
Maar nu eerst de Helmondse begroting door de Helmondse Raad op 11 november a.s.

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

4 reacties:

Ik hoop van harte dat de raad besluit om de filialen van de bibliotheek niet te sluiten en om niet de hondenbelasting schandalig te verhogen en te bestempelen als algemene middelen.
Er zijn enorme kapitalen verbrast te laatste tijd. Laten we nu maar eens beter om gaan met de euro’s zodat al die ingrepen niet nodig zijn.
De Helmonders zitten niet meer op prestigeprojecten te wachten maar willen graag dat er verantwoord omgegaan wordt met hun geld.

Beantwoorden

De schuld van deze maatregelen ligt niet bij dit college, maar enerzijds bij de crisis en anderzijds bij de partij van deze mevrouw hierboven. Zij hebben namelijk de afgelopen jaren veel onnodige subsidies verbrast.

Beantwoorden

Het binnenhalen van subsidies is nooit verkeerd. Het probleem is het onrembare geldsmijten. Het ene na het andere prestigeproject wordt opgezet en gefinancierd uit algemene middelen.

Kijk eens naar die verschrikkelijke Traverse. Heeft een vermogen gekost en het ziet er totaal niet uit. Had dat geld maar in de bibliotheek gestoken!

Beantwoorden

Ik denk dat het College eens aandacht dient gaan besteden aan de Geluidswal Rijpelberg.

Is een oriënterend onderzoek boven B-waarde dan is nader onderzoek wettelijk verplicht

Is nader onderzoek boven C-waarde, dan is saneringsonderzoek en sanering wettelijk verplicht.

CLUSTER IBS-code Gemeente Naam stortplaats Oppervlak Diepte Volume
07BS-1998 250/027 Helmond Geluidswal Rijpelbg 2.5 ha. 2.5 mtr. 2.500 m3

Stoffen Concentratie Gedaan onderzoek Kosten provincie Aandeel gemeente
Pesticiden groter dan C-waarde oriënterend 1989 f. 15.000,- f. -,-
EOC-1 groter dan C-waarde nader ondzk 1991 f. 50.000,- f. 50.000,-
Minerale olie groter dan B-waarde
Cadmium groter dan B-waarde

Zie verder hoe Helmond alles laat verzieken na 15 jaar..en de erfenis doorgeeft aan de volgende generatie.

http://www.sdnl.nl/helmond-stort.htm

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *