Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.085 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Column Mohammed Chahim PvdA

Als je in het nieuwe jaar mag aftrappen met een nieuwe column dan is het natuurlijk logisch om vooruit te blikken. Zo wordt aanstaande maandag (5 januari 2009) Achmed Aboutaleb de eerste Marokkaanse burgemeester van Nederland. Velen verwachten dat het een harde burgemeester zal zijn die ons in een klap van de Marokkaanse problematiek in Nederland zal afhelpen, dus ook in Helmond. Ik hoop zelf dat Aboutaleb, in tegen stelling tot de rest van de PvdA top, een iets mildere koers zal varen in Rotterdam. Dit omdat ik bang ben dat veel (Marokkaanse) jongeren zich anders van hem af zullen keren en we hierdoor een groter "probleem" zullen krijgen. Nee, de milde Aboutaleb zal ervoor zorgen dat veel (Marokkaanse) jongeren zich kunnen identificeren met hem en zullen gaan geloven in het gelijke dromen, gelijke kansen principe waar wij hier in Nederland zo erg op vertrouwen. Ja, dames en heren, de installatie van Aboutaleb in Rotterdam kan goed zijn voor Helmond.

Het tweede waar ik even bij stil wil staan is de inauguratie van president-elect Barack Obama. Ook hier is het verband met Helmond een beetje ver, maar de keuzes van Obama zullen wel degelijk effect op ons hebben.  Het allerbelangrijkste zal zijn de keuzes die hij zal maken met betrekking tot de economie. Indien de V.S. zal gaan voor een meer protectionisme van de eigen economie zullen zij daar als open economie nog het een en ander van voelen. Dan vrees ik dat het einde van de financiële crisis nog ver is. Hoe de werkloosheidcijfers zich exact zullen ontwikkelen weet nog niemand, maar stijgen, zullen ze zeker. Laat ik maar niet beginnen over de problematiek in het vastgoed in Helmond.

Een ander belangrijk thema zal zijn de oorlog tegen het terrorisme. Obama wil meer troepen naar Afghanistan om zo het "kwaad" bij de kern te bestrijden. Ik vraag me af hoeveel extra troepen Nederland zal sturen (en natuurlijk zullen er ook uit Helmond mensen bij zitten), want Nederland zal, zoals minister-president Jan-Peter Balkende altijd zegt, haar internationale verantwoordelijkheid nemen. Als sociaal democraat vind ik internationale solidariteit belangrijk, maar Nederland mag van mij, als het gaat om deelname aan internationale krijgsmissies, een stap terug doen. Wordt 2009 trouwens het jaar van het Irak onderzoek?

Verder nog een aantal losse opmerkingen. Ik vraag me af of 2008 het jaar wordt waarop Helmond Sport zicht krijgt op een nieuw stadion. Ik denk zelf dat dit pas in de volgende periode wordt besloten. Ik vraag me af of het goed komt met Suytkade in 2009?

Als laatste wil ik afsluiten met iedereen het beste te wensen in 2009. Ik denk dat het een mooi jaar kan worden als de juiste besluiten worden genomen al moet ik stiekem toegeven dat ik uitkijk naar 2010. Allemaal een fijn 2009 en een nog beter 2010.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

3 reacties:

@Mohammed,
Ben ook benieuwd hoe het in Rotterdam gaat verlopen. Ik denk dat Aboutaleb het niet snel goed zal doen.

Ik vraag me af of 2008 het jaar wordt waarop Helmond Sport zicht krijgt op een nieuw stadion
Dit is in ieder geval niet het geval of 2009 in dat opzicht beter zal zijn is nog afwachten, maar hoogst waarschijnlijk zal Helmond Sport tot minstens 2011 moeten wachten.

Beantwoorden

@Ad

inderdaad ik bedolde 2009.

groet

Beantwoorden

Laten we positief blijven over het verloop van Suytkade. De hoop is (nog) niet verloren.

Als dit jaar Helmond Sport geen zicht krijgt op een nieuw stadion, dan weet ik het niet meer… De bal gaat van links naar rechts, nu nog een keer in het doel (het stadion zien te score!)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *