Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.231 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Column Mohammed Chahim PvdA

Afgelopen week is het breed in de media verschenen. Toch voel ik de drang om dit platform te gebruiken om het echte verhaal naar voren te brengen.

Veel mensen vinden dat ik mijn positie als raadslid heb misbruikt om zo aandacht te vragen voor mijn zaak. Helaas is het zoals zo vaak, dat mensen reageren vorens het echte verhaal te kennen.

Nadat ik (onterecht) een klap had ontvangen, (onterecht) in de boeien was geslagen en (onterecht) in de cel voor enkele uren ben gegooid. Heb ik na mijn vrijlating, de wegen bewandelt zoals ieder ander zou doen. Ik heb geprobeerd een klacht in te dienen als burger, maar hierbij kreeg ik de nodige tegenwerking. Pas toen ik met een kluitje het riet in werd gestuurd heb ik de media ingeschakeld. Dit om dit soort misstanden kenbaar te maken. Hierop heb ik vele reacties ontvangen, zowel positief als negatief. Ik ben ook veel benaderd door mensen met een vergelijkbaar verhaal, waarvan het merendeel gewone autochtone Nederlanders. Naar mijn inziens bevestigde het laatste dat het niets met discriminatie te maken had.

In de maatschappij hoor je mensen vaak schreeuwen om een hardere aanpak. Zonder hierbij te beseffen dat dit soort zero-tolerence beleid gevolgen heeft voor de maatschappij als geheeld. Wij moeten ons afvragen of wij het acceptabel vinden dat gewone, plicht vervullende burgers de dupe worden van dit zogenaamd essentieel harde beleid. Bij een algehele harde aanpak zullen altijd onschuldige slachtoffers vallen, in mijn optiek is dit onacceptabel. Ik ben meer voor rechtvaardig optreden.

Tijdens een gesprek met de politie zijn er namens de betreffende agent excuses aangeboden. Op deze manier is mijn naam gezuiverd en hier ben ik blij mee. Ik heb de politie gezegd dat ik hoop dat iedereen die een klacht indient op een dezelfde manier wordt behandeld en dit is ook bevestigd door de politie. Ik heb er gelukkig geen rancuneuze gevoelens tegenover wie dan ook aan overgehouden. Nee, ik heb nog altijd de politie hoog zitten.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

P.S: Het grappige is dat ik het Helmondse politie project "Burgers in Blauw" waar je als burger een dagje mee kunt lopen met de politie om verschillende redenen nog niet gedaan, maar door bovenstaand incident ruim heb ingehaald. Om te eindigen met Johan Cruijff's fameuze uitspraak: "Elk nadeel heeft zijn voordeel!".

7 reacties:

Tja het ‘raadslid-incident’. Toen ik er van de week over las dacht ik ook zo, goed om hier nu te lezen hoe het werkelijk is gegaan. Kreeg je ook veel bijval of juist negatieve reacties van collega raadslieden?

Beantwoorden

@Ton

gelukkig alleen maar steun, maar ik heb niet iedereen gesproken ;-).

groet,
Mohammed

Beantwoorden

Domste reactie las ik op ed.nl, een lezer die zich afvroeg wat een Helmonds raadslid in het Eindhovense uitgaansleven doet; iets als “Je zou als raadslid in Helmond uit moeten gaan, om het uitgaansleven daar te promoten.”
Ja Mohammed, dan weet je dat dus, uitgaan, uit eten, bios, studie, etc; blijf het vooral in Helmond doen, kom eigenlijk helemaal maar niet meer buiten onze gemeentegrenzen 😉 Pfff.
Groeten
Perry

Beantwoorden

Hou toch aub op! Dagelijks worden mensen in de boeien geslagen en jah daar zit weleens een “onterechte” tussen. MOet dit nu allemaal worden opgeblazen? Moet dit perse via de media?

Denk dat deze “raadslid” of “clown” zich beter over andere dingen moet gaan beraden als “raadslid”.

Ergens heb ik het gevoel dat hij hiervan geniet en het ziet als een mediastunt.

Zand erover en vooruit kijken jongen!

Beantwoorden

@anoniem
Typisch ’n anonieme reactie. Zelfs zeker ‘ten onrechte’ met de lange lat gehad?
Nee beste mensen: politie en andere overheidsdienaren dienen zich correct te gedragen en achter echte boeven aan te gaan.

Beantwoorden

Achter boeven aan te gaan… Dat is erg kortzichtig, wellicht moet je ook een dag mee draaien met de politie om inzicht te verkrijgen wat ze doen.

Die man is gewoon goed aangepakt. Verhalen worden altijd zo verdraaid zodat ” het blauw” ten schande wordt gemaakt.

Aandachttrekkerij is voor de televisie. Laten we gewoon verder gaan met ons leven en zulke “mediastunten” achterwege laten. Meneer Shahim is geen heilige, diep in zijn hart weet hij dat zelf ook.

Beantwoorden

Het is mijns inziens en niet mijn inziens! Mijns inziens heb je geen studie genoten!

Mvg,

Jan

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *