Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Column Mohammed Chahim PvdA

Op het moment dat ik mijn kandidaatstelling voor de PvdA had geaccepteerd, ging er heel veel door mijn hoofd. Onder andere de gedachte dat ik met mijn jeugdigheid veel kon gaan betekenen voor de Helmondse jongeren. Tijdens de verkiezingen heb ik veel met deze jongeren gesproken om te kijken wat de behoeften waren/zijn. De jongeren in Helmond zijn niet ontevreden over de stad, maar voor hun kleding en vrije tijd gaan ze liever naar Eindhoven of andere omliggende steden. De jongeren zouden liever hiervoor in Helmond willen blijven.

De vraag die ik mijzelf altijd stel (en dan ook probeer te beantwoorden) is: Hoe kunnen wij (gemeenteraad) de stad aantrekkelijker maken voor onze jongeren? Als het gaat om het winkelen, moet ik zeggen dat met de centrumplannen deze behoeften over een aantal jaar bevredigd zullen worden. Ik moet ook zeggen dat de gemeente Helmond hier heel hard en werkt en wie door het centrum loopt ziet dat met de metamorfose van het centrum hier al een begin mee is gemaakt. Hiermee bedienen we niet alleen de jongeren, maar natuurlijk alle Helmonders.

De tweede behoefte van de jongeren heeft betrekking met het uitgaansleven in Helmond. Ik moet zeggen dat met jongeren van Festival Impact hieraan het een en ander al is veranderd. Echter de jongeren willen meer ze zouden graag een discotheek willen zien in hun eigen gemeente. Het enige wat wij als raad kunnen doen is de mogelijkheden bieden aan en samenwerken met ondernemers die hier een soort gelijk project willen beginnen. Helaas denk ik dat deze ondernemers er niet zijn. Ik bedoel met een The Zenith (Venray) en een Time Out (Gemert) hebben we twee megadiscotheken in de buurt en hiermee concurreren, zal erg lastig worden.

De vraag blijft hoe wij als raad het uitgaansleven in Helmond aantrekkelijker kunnen maken. Als we uitgaan van het huidige aanbod weet ik dat er voor iedereen wel iets tussen zit om naartoe te gaan echter is het zo dat de kroegen hier wel erg vroeg dicht gaan (drie uur). Terwijl in de regio (Deurne, Eindhoven) de meeste kroegen rond vier uur dicht gaan. Afgelopen maand hadden we kans in de raad om hieraan verander te brengen. Als PvdA hadden wij een motie in gediend die uitsprak de kroegen de mogelijkheid te bieden tot vier uur open te blijven. Dit was geen verplichting, de kroegbazen die hieraan niet mee willen doen zijn vrij. De eigenaren waren het met dit voorstel eens, maar het heeft het, met een stem verschil, niet gehaald. De aankomende jaren zie ik hier geen verandering in komen en weet ik nog maar een uitweg voor de jongeren. Als de politiek de stad op uitgaansgebied niet wil verbeteren dan moeten wij als politiek maar het vervoer naar uitgaansgebieden in de regio verbeteren. Ik ben dan ook helemaal voor aansluiting op het nachtnet. Laten we hopen dat dit binnen een jaar alsnog geregeld kan worden. Dan hebben we de jongeren van hun tweede behoefte ook voorzien.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

1 reactie:

Goede plannen Mohammed.

Het is in ieder geval goed om iemand te zien die zich echt in wil zetten voor de jeugd in helmond, ook al is de medewerking dat wat minder.
Het alternatief om dan beter vervoer te zoeken is perfect.

Het zal redelijk moeilijk blijven om juist voor deze groep iets gedaan te krijgen, maar als niemand het doet weet je het nooit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *