Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.246 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Column Mohammed Chahim PvdAAfgelopen maand heeft de burgemeester mij op een aantal momenten positief verrast. Later we beginnen bij het begin. Ten eerste was daar het coffeeshop debat. De burgemeester van Helmond, Fons Jacobs, nam een positie in kaarsrecht tegenover zijn eigen partij het CDA. Hij bleef rationeel in het debat en schudde zijn CDA – veren even af om een besluit te nemen wat, denk ik, het beste is voor de stad. Hiermee heeft hij laten zien dat hij, zoals het een echte burgemeester betaamt, boven de partijen te kunnen staan. De burgemeester is van mening dat we in Helmond het aantal coffeeshops moeten uitbreiden van 1 naar 2, om zo de illegale deal plaatsen (denk aan Berkendonk of de Warande) tegen te gaan.

Het tweede moment heeft te maken met het onlangs uitgebracht liedje “een ode aan de kat”, door burgemeester Fons Jacobs, Europarlementariër Toine Manders en niet vergeten te vermelden Frans van Daal. Toch vind ik de opnamen van het nummer dapper. De heren vinden dat de Helmonders trots moeten zijn op hun “kat” en deze een rol moet spelen in de toekomstige promotie van Helmond. De geuzennaam “kattenmeppers” blijkt een gevoelig onderwerp te zijn in Helmond. In het Eindhovens Dagblad verwoordt de heer Ferwerda (D66) heel goed het sentiment bij de tegenstanders van de “kat”. Ik citeer: “de burgemeester legt zo zwaar de nadruk op het negatieve beeld dat veel Nederlanders in het verleden van Helmond hadden en waar we juist vanaf leken”. Ik zou wel willen weten hoe de Helmonders hierover denken, wellicht valt het allemaal mee. Jazz in Catstown, een van de beste evenementen in Helmond, pronkt zelfs met de “kat” in haar naam. Ik ben helaas niet geweest bij de release party, maar ik zal proberen een cd’tje te bemachtigen. Al met al vind ik deze Helmondse “Toppers” een grappig liedje en bijbehorende videoclip hebben afgeleverd!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik, voordat ik raadslid werd, niet altijd positief was over onze burgemeester. Zoals iedere Helmonder hoorde of las ik iets negatiefs over hem. Echter nu ik hem de afgelopen twee jaar van dichterbij heb meegemaakt moet ik eerlijk zeggen dat hij zich meer dan honderd procent inzet voor Helmond. Helaas wordt dit niet altijd gezien maar die man ademt, eet en slaapt Helmond.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

2 reacties:

Ode aan Mohammed die het toch maar opneemt voor de burgemeester!
Dat lied met de kat is, zoals ik al eerder zei, op zich niet verkeerd. Maar laten we hopen dat onze burgemeester beter regeert dan zingt. 😉

Beantwoorden

De kat werd vroeger in “heel” Nederland gegeten toen men het niet zo breed had. Helmonders waren een arm volk en deze hebben de kat dus een stuk langer gegeten dan de rest in Nederland. We hebben hieraan de naam kattemeppers overgehouden. Ik zelf ben hier wel trots op. Dit omdat het een stuk geschiedenis is van Helmond, en het volk wat Helmond opgebouwd heeft.
Dat men de kat promoot, zoals bv Jazz in catstown, vind ik prachtig. Alleen het vervangen van het Helmondse wapen wat ook al gesugereerd is, daar wil ik persoonlijk niets van weten.

Dat de Burgemeester met hun lied op internet en tv publiek gaat vind ik toch wel heldhaftig van hem. Zeker als je bekijkt wat het talent is ;o) (nee geintje)
Ik respecteer het wel van de drie mannen dat ze op deze manier de stad willen promoten..

De Burgemeester kan ik persoonlijk niet, ik doe er daarom ook geen persoonlijk oordeel over hem. Ik moet wel zeggen dat hij in zijn functie nu niet echt populair is in Helmond. Dit komt door diverse uitspraken waarmee hij de Helmonder tegen de kop sloeg.
En Helmonders zijn nu eenmaal niet zo vergevensgezind.

Ach we zullen zien. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn visie op onze Burgermeester op het moment niet echt negatief is.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *