Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

Column Nathalie van der Zanden SP Helmond

Vorig weekend heb ik een flinke winterwandeling gemaakt. Ik moest er gewoon even uit. De aanhoudende sneeuwval had onze achtertuin, de Brouwhuisse heide, in een prachtig winterlandschap omgetoverd. Ik had de keuze, achter mijn computer blijven zitten voor het schrijven van mijn 6 wekelijks column of de natuur in.

Wandelend door het bos zag ik dat ondanks het donkere weer het bos door het ontbreken van de bladeren lichter was. Bijna doorschijnend. En dat het licht de sneeuw op de grond raakte waardoor de schemering langer leek weg te blijven. De frisse lucht deed me goed en zorgde ervoor dat de accu weer wat werd opgeladen.

Natuurlijk hoort het opladen van de accu ook bij deze tijd van kerst en Nieuwjaar.

Ik gebruik deze periode dan ook graag om even stil te staan bij wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht en het nieuwe jaar ons hopelijk zal brengen. We hopen allemaal het beste, voor onze kinderen, voor onze familie en vrienden, ons zelf en voor alle mensen.

Maar gelukkig, we hoeven het niet bij hopen te laten. Samen kunnen we ons land, onze stad, onze buurt beter maken. Ja, zelfs de wereld kan en moet beter, eerlijker, vreedzamer. Dit was, is en blijft de inzet van onze partij.

Daarom verzamel ik mijn krachten om me op te maken voor een strijdbaar jaar en wens iedereen fijne dagen en een goed en gezond 2011.

Nathalie van der Zanden
Raadslid
SP

2 reacties:

Wat een lief hoopvol stuk, waarin het goed is om te lezen hoe jullie je op gaan maken om onze stad, de buurten, zo belangrijk voor jullie, veiliger en vreedzamer te gaan
maken. Een tip: start in Helmond West en kom niet aanzeiken met rode tomaten, die helpen daar niet veel en vertaal het constante “nee” eens in een bruikbaar nee
om vedere verloedering daar tegen te gaan.
Mocht er dan nog tijd overblijven,begin dan
aan het verbeteren van de rest van de wereld.Ja, verzamel je krachten en maak je
strijdbaar 2011 wordt mmoi!!!

Beantwoorden

SP = Sprookjes Partij ?????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *