Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
41reacties

Tja, waar schrijf je als politiek columnist over als ook ‘de lokale politiek’ stilgelegd is door COVID-19? Wat mij betreft is dit niet het moment om de besluiten van de Veiligheidsregio en het Helmondse college onder een politieke loep te leggen. Wat ons nu overkomt overstijgt partijpolitiek.
Ik wil het hebben over de Helmonder van het Jaar 2020. Ja, nu al. Het is eind maart, maar we weten met elkaar dat de genomineerden voor de Helmonder van het Jaar eigenlijk nu al bekend gemaakt kunnen worden. In dit soort tijden staan helden op. Mijn voorzetje aan de Rabobank en de gemeente voor de eerste kandidaat-genomineerden.

Het Elkerliek ziekenhuis
Als we de strijd tegen COVID-19 zien als een oorlog, dan vormen de mensen in het Elkerliek de frontlinie. Voor veel van ons is COVID-19 gelukkig een behoorlijk onzichtbare vijand, voor de strijders in het Elkerliek niet. Zij kijken iedere dag in de bek van dit verwoestende virus. Zij vechten ertegen, steeds vaker met te beperkte middelen. Ik heb heel veel bewondering voor hun tomeloze inzet, met gevaar voor eigen gezondheid.
Gerard Feijen
Gerard Feijen is personal trainer en zet zich in via JIBB+. Hij is een van de initiators van de beweegtuinen, die in Helmond inmiddels een begrip zijn geworden. Gerards lessen kunnen vanwege COVID-19 nu niet doorgaan, maar Gerard is niet voor één gat te vangen. Vol positieve energie is hij direct begonnen met het opnemen van oefeningen voor thuis. Zo geeft hij bijvoorbeeld prima bicepsoefeningen met behulp van een kratje bier.
De weblog van Helmond
Deze nominatie is een beetje preken voor eigen parochie, want als columnist mag ik ook een klein beetje deel uitmaken van het team van de weblog, maar iemand moet toch ook even de spotlight op hen zetten. Met een heel klein team vrijwilligers verzorgen zij dagelijkse nieuwsberichten voor, door en over Helmond. Dat betekent met COVID-19 letterlijk dag en nacht werken, want heel veel Helmonders hebben behoefte om informatie tot zich te nemen en er met anderen over te kunnen praten. De weblog biedt hiervoor een platform.

Ik ga natuurlijk niet over wie de genomineerden voor Helmonder van het Jaar worden, maar feit is dat iedere Helmonder kandidaten mag aandragen. Dus laten we samen nu alvast een mooi lijstje maken voor de organisatoren. Kom maar door met jullie kandidaten!

Nathalie Peijs
Raadslid PvdA Helmond

41 reacties:

Elkerliek natuurlijk, mijn moeder werd daar met veel liefde verzorgd (ook een beetje partijdig dus)

Beantwoorden

Met de genoemde volgorde van Nathalie ben ik het eens.

Het Elkerliek-ziekenhuis staat met stip op nummer 1.

Geheel onafhankelijk van Covid-19.
365 dagen per jaar, 7 per week, 24 uur per dag paraat. Al jarenlang.
In het belang van gezondheid.

Complimenten daarvoor. Helmonders van het jaar, al jaren en voor jaren.
Houden zo!

Als argeloze voorbijganger sta je er niet bij stil. Het lijkt een automatisme.

Beantwoorden

@Nathalie
Wat geweldig leuk ???? dat jij de weblog aandraagt als kandidaat-genomineerde voor Helmonder van het Jaar 2020. Dankjewel. We blozen ???? ervan.

We hopen dat er hieronder veel kandidaten worden genoemd.

Beantwoorden

Jeroen (meer info niet nodig denk ik. En anders op aanvraag).
Zonder Jeroen had de toegankelijkheid van Helmond nóóit zo sterk op de kaart gestaan als dat het nu doet.
En dan op het breedste vlak die je kunt bedenken, vanuit armoede platform, GOH, buurtpreventie én Helmond Toegankelijker.
Alles om ervoor te dat iedereen mee kan doen in Helmond.
Rijk, arm, handicap of niet.
En dit doet hij vanuit positief perspectief en verbinding.

Beantwoorden

mijn lijstje:
alle vrijwilligers van het Elkerliek
mijn zus die in alle stilte voor papa zorgt in deze klote tijd
alle medewerkers van de Vlisco

Als die laatste onzin is omdat alles toch goed ging, dan Nieky Holzken

Beantwoorden

Jeroen Lenssen ja! Dat is de Helmonder van het jaar 2020. Een aanwinst voor de binnenstad.
Dank voor al jouw goede werk Jeroen. Ik geef het een ander te doen.

Beantwoorden

Op dit moment kun je zeker wel 1000 mensen nomineren. Zorgpersoneel. Politie, brandweer.schoonmskers, winkelmedewerkers. Enzovoort

Beantwoorden

Heel goed van je Nathalie om nu aan mensen te denken en niet aan prestigeprojecten!

Het is natuurlijk niet gemakkelijk iemand nu in het zonnetje te zetten want in deze tijd van problemen komen we heel veel Helmonders tegen die zich inzetten voor anderen. De saamhorigheid is weer terug! We mogen niemand vergeten en dat is een onmogelijke opgave.
Laten we daarom niet één persoon Helmonder van het Jaar 2020 noemen, maar laten we deze titel symbolisch schenken aan iedere Helmonder die nu anderen met raad, daad en hoop bijstaat!

Mensen maken de stad en Helmond waardeert dat!

Beantwoorden

Ook ik stem op Jeroen Lenssen ! Hij heeft zich al erg ingezet voor mij … en zelfs nu in deze moeilijke tijden sleept hij me er doorheen !
Hij verdient deze titel echt een persoon met een hart van goud !

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op dinsdag 31 maart 2020 om 09:49:

Saamhorigheid is een groot woord. Juist nu merk je in Helmond het verschil tussen taal en cultuur. Welke rol de politiek daarin speelt weet ik niet. PvdA (Asscher) heeft goede bedoelingen. Praktijk is weerbarstiger.

Beantwoorden

Noem mij maar cynisch of zuur. Maar ik vind dit dus werkelijk een grote poppenkast. Waarom is de horeca eigenaar geen Helmondse van het jaar? Waarom de hardwerkende helmonder die ondanks alle ellende kei hard probeert te werken om hier door heen te komen? En alle vaders en moeders die hun kinderen thuis moeten onderwijzen? Of alle Helmonders die hun sociaal leven zien verdwijnen door de crisis?
Iedereen in deze crisis draagt zijn steentje bij. Dat doen ze allemaal uit hoofde van hun functie in de maatschappij. Zou toch gek zijn als een nieuwsdienst geen nieuws zou brengen of een verpleegkundige maar geen Corona patiënten zou behandelen. Ja, zij werken hard maar dat moet een ander net zo hard doen.

Iedereen Helmonder van het jaar.

Beantwoorden

Ben het wel eens met het rijtje van Mathalie, maar ik wil er de te vroeg overleden Mies van Bree uit ‘t Haagje aan toevoegen. In de media kreeg ze alle aandacht, maar (voor zover ik weet) 0,0 van het gemeentebestuur. Dat kunnen ze dan nu goedmaken. 🙂

Beantwoorden

Wethouder Cathalijne Dortmans stuurde deze foto van Gerard Feijen van JIBB+ de wereld in. “Zo kan het ook, hulde aan deze buurtsportcoach!” schreef ze erbij.

Beantwoorden

De Weblog van Helmond … met stip op één!

Elkerliek ook mooie kandidaat maar doen ook hun werk, net zoals iedereen die de maatschappij draaiende houdt.

De Weblog betekent echt iets voor de Helmondse maatschappij.. een platform die voor iedereen benaderbaar is en een onderbouwde website met kloppende feiten over het wel en wee van de Helmonder.

Succes!

Beantwoorden

Ik nomineer de weblog van helmond, dag en nacht updates mbt relevant nieuws voor helmond..altijd..en vooral nu in deze onzekere tijden..24/7..chapeau

Beantwoorden

Heb bewondering voor iedereen die in de zorg werkt altijd al gehad en nu nog meer.Gerard Feijen heeft mijn man het leven gered en zo zijn er veel mensen die goed doen

Beantwoorden

@Ingrid op dinsdag 31 maart 2020 om 05:26:

Helemaal mee eens @Ingrid
Jeroen is stille kracht achter veel van deze initiatieven in Helmond en houdt de vinger aan de pols bij veel zaken die anders onder het tapijt zouden verdwijnen. Hij “corrigeert” instanties en ambtenaren en geeft ze een positief advies om verbeteringen aan te brengen. Gelukkig worden die ook omarmd.
Met recht een man met hart voor Helmond met bijzondere aandacht voor de mensen met een beperking.

Beantwoorden

Ik wil hierbij Bloemnist Tinni Roelofs nomineren voor Helmonder van het jaar ivm wat hij allemaal doet met de actie Kleurige Chemo, hij zorgt dat de patiënten op de afdelingen oncologie van Elcerliek elke week een leuke attentie ontvangen al is het met een bloemetje of een leuke traktatie o.a.met de Paasdagen, Sinterklaas en de Kerstdagen en het hele jaar door.

Beantwoorden

De Weblog van Helmond is een mooi initiatief. Geboren uit ideologie. Het…

We hebben deze reactie van Edwards 1 op 1 verplaatst naar onze rubriek Vragen staat vrij. Daar is die on topic en beantwoorden we die vraag graag. Bij dit topic is het immers de bedoeling dat er kandidaat-genomineerden genoemd worden voor de eervolle verkiezing van Helmonder van het Jaar 2020.

De weblog van Helmond

Beantwoorden

Mijn lijstje:

1. Elkerliek ziekenhuis ❤ ❤
2. De weblog van Helmond ❤
3. Geert Blenckers als vertegenwoordiger van de zwaar getroffen Helmondse horeca en die zonder dat veel mensen het weten heel veel moois in de stad organiseerde (bv Kasteeltuinconcerten, de Bluesroute en wat langer geleden: Impact) ❤

Beantwoorden

Is nog een beetje vroeg, maar voor nu, Als eerste het Elkerliek natuurlijk in deze moeilijke periode en daarna de Weblog, omdat die altijd als eerste het belangrijkste nieuws brengt uit Helmond en als laatste Gerard.

Beantwoorden

Het personeel van het Elkerliek ziekenhuis

Beantwoorden
Peter van der Vrande

Wat tof dat velen het met me eens zijn dat Jeroen genomineerd zou moeten worden

Beantwoorden

Gerard Feijen is een topper ,hij mag van mij de winnaar zijn????????

Beantwoorden
Pirosca Nieuwenhof

Tiny Roelofs de bloemist voor wat hij in deze nare dagen weer allemaal doet, en niet te vergeten wat Tiny ook nog doet voor Kleurige Chemo

Beantwoorden

Voor mij is het Kitty de Laat, de nieuwe baas van SMO
Elkerliek, De weblog en Feijen Feijen een gedeelde de publieksprijs.

Beantwoorden

Voor mij staat de weblog van Helmond op nr 1.
Niet te veel poespas .
Altijd de laatste ins and outs van onze ogeving, top!

Beantwoorden
Tony Eichelsheim

Tiny Roelofs die altijd voor iedereen klaar staat, en nooit eens aan zich zelf denkt die in deze tijden altijd voor iedereen een luisterend oor heeft vele extra uren maakt en voor alles wat hij doet voor kleurige chemo

Beantwoorden

Natuurlijk moet dat Gerard Feijen worden.

Beantwoorden

Laat Gerard Feijen maar winnen!

Beantwoorden
Hannie van der Heijden

Elly Blanksma ????

Beantwoorden

De zorgmedewerkers doen meer dan uitmuntend hun best, maar doen ze niet waar ze voor geleerd hebben, hun hart ligt en netjes voor betaald krijgen

Kijk eens naar Martin van Stiphout van Helmond Skon. Hij probeerd de winkel gebieden een beetje leefbaar te houden door ze bijna dagelijks schoon te maken. Dit terwijl hij ook een full-time job heeft.

Nogmaals niets ten nadele van de zorgmedewerkers die keihard werken en hun best doen.

Beantwoorden

De zingende tweeling Irma en Erika ♥️

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Stanley Hazes…. ik vind het top wat hij voor de ouderen doet

Beantwoorden
Cherelle Stollman

Voor mij is Gerard Feijen een Topper die de titel absoluut verdient. Een goed mens, met een goed hart, die iedereen…jong of oud met plezier laat bewegen, of het nu thuis is of in de speeltuin…als zou het gewoon in een auto zijn (die stil staat he..) hij krijgt je in beweging.
Voor mij een voorbeeld en dus mijn nummer 1! ????????????????????

Beantwoorden
Bianca van Bruinisse

Gerard Feijen vind ik die is zeven dagen in de week bezig voor jong en oud en ook nog eens op tv dat is pas een kanjer

Beantwoorden

Alle mensen die zich inzetten voor ons bij het Elkerliek

Beantwoorden

Gerard Feijen ondanks corona hebben we thuis toch kunnen sporten.Petjeaf

Beantwoorden

De zorgverleners.

Beantwoorden

De vrijwilligers van de Rivierenhof. Ze mogen binnen niets organiseren maar weten buiten steeds iets leuks voor de mensen te verzinnen. Zelfs Willem en Maxima waren op bezoek. Kanjers zijn het.

Beantwoorden

De onbekende Helmonders die we door de corona moeten missen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *