Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.529 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
54reacties

De gemeenteraad sloot het jaar in stijl af; tijdens de laatste commissievergadering spraken we uitgebreid over hondenpoep.
De aanleiding was een petitie van dhr. Aussems, waarin hij de gemeente Helmond oproept om de hondenbelasting af te schaffen. Deze petitie is overigens in diverse gemeenten en Provincies ingediend (www.hondinbrabant.petities.nl).

De roep om de afschaffing van de hondenbelasting komt niet uit de lucht vallen en klinkt al langer. Televisieprogramma Radar peilde hier twee maanden terug nog naar en maar liefst 81% van de respondenten gaf aan dat de hondenbelasting op de schop moet. Men vindt het niet eerlijk om honden te belasten en andere huis- en gezelschapsdieren niet en men vindt dat de belasting niet ten goede komt aan de hond(enbezitter) maar op de grote hoop bij de gemeente terechtkomt. 

Inmiddels weten we dat zo’n 30 gemeenten in Nederland de hondenbelasting hebben afgeschaft, maar meer dan 200 gemeenten heffen deze belasting nog steeds. Sommige van deze gemeenten innen de belasting en voegen deze toe aan de algemene middelen (de grote hoop), anderen hebben hondenbelasting als doelbelasting gelabeld en besteden het geld aan voorzieningen voor honden. Dat laatste gebeurt ook in Helmond.

Met de jaarlijkse opbrengst van de hondenbelasting (€ 562.099) legt de gemeente Helmond hondenloslaat- en uitlaatplaatsen aan, zorgt ze voor depodogs, reinigt ze hondenloslaat- en uitlaatplaatsen, enzovoort. Dus het geïnde geld komt in Helmond ook weer ten goede aan de hondenbezitter. En daar zit ook meteen een groot probleem als we de hondenbelasting zouden afschaffen. Want waar betalen we al deze noodzakelijke voorzieningen dan van? Dan zouden alle Helmonders waarschijnlijk meer gemeentelijke belastingen moeten gaan betalen.

Hondenpoep is in Helmond al jarenlang een van de allergrootste ergernissen. En wist u dat uit onderzoek in 2018 naar bijtincidenten in Brabant bleek dat in Helmond verhoudingsgewijs veel bijtincidenten met honden plaatsvinden? Honden zijn dus niet alleen maar een bron van plezier… Tijdens de commissievergadering kwamen de anekdotes over hondenpoep in geuren en kleuren over tafel. Werkt hondenbelasting juist niet in de hand dat er zoveel hondenpoep is, vroeg ik me af? “Ik betaal voor mijn honden, dan ruimt de overheid de drollen maar op.” Maar wat denkt u, zou er echt minder hondenpoep in de openbare ruimte terecht komen als de gemeente de hondenbelasting afschaft?

Voorlopig blijft Helmond hondenbelasting heffen. Maar het laatste woord is hier vast nog niet over gesproken.

Nathalie Peijs
Raadslid PvdA Helmond

54 reacties:

Zou is tijd worden……

Beantwoorden

Wordt tijd, ik betaal én ruim alles netjes op. De buren betalen niks voor hun kat en ook die stront mag ik opruimen, zit dagelijks in mn tuin ????

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Men heeft het wel de hele tijd over hondenbelasting, maar hoe zit het dan met de kattenbelasting?

Beantwoorden

Ik vind ook dat get af geschaft moet worden vind het niet normaal een hond betaal je 55 en als je er twee heb betaal je 280 vind het adnormaatl dat je zo veel moet betalen voor 2 honden als je toch moet betalen ben dan schapelijk en vraag gewoon voor een 55 en de twede ook 55 dat vint ik eerlijk en redelijk

Beantwoorden

wat ik er zo van lees is er helemaal geen sprake van dat de hondenbelasting in helmond afgeschaft gaat worden

Beantwoorden

Je merkt er anders weinig van dat de gemeente het geld van de hondenbelasting besteedt aan het reinigen van de uitlaatstroken en loslaatvelden. Deze zijn ontzettend vies.

Beantwoorden
Sarina Jansen-Moekardanoe

Nee, dan zou er echt niet minder hondenpoep in de openbare ruimte terecht komen als de gemeente de hondenbelasting afschaft.

Beantwoorden

Als men hondenbelasting blijft heffen dan ook voor katten en overige dieren die buiten hun behoeftes doen. Ook die geven veel overlast.

Beantwoorden

Mooi dan kan hij in het buitengebied alvast afgeschaft worden. Hier zijn geen loslaatstroken of speelveldjes , en er wordt ook niks opgeruimd……..

Beantwoorden

Sowieso belachelijke regel puur om de burger geld af te troggelen.

Beantwoorden

Waar moet men nou tegenwoordig niet voor betalen. Straks moeten we nog voor ons eigen lucht die we in ademen gaan betalen of leg ik nou de gemeente iets in de mond ????

En je ziet nu al wat er gebeurt nu men de hondenbelasting moeten betalen en wij dan maar netjes daar ook de nodige poep terecht zouden achter laten waar het hoort te ligge niet dus dus of men nu wel betaalt voor het luxe voor de hond of niet poep is en blijft er toch wel ligge op plekke waar het niet hoort maar hey wie zegt dat het alleen maar hondenddrolle zijn????

Beantwoorden

Echt grappig al die katten haters hier ik betaal lekker niks voor mijn 2 katten ????????

Beantwoorden

Idd heel vies op de baroniehof zijn ze al 8 weken niet meer geweest daar kun je niet meer lopen

Beantwoorden

Het is geen belastingbetalen dan ruim ik het op of wel belasting betalen en mogen jullie het lekker doen en trouwens de uitlaat plaats in Brandevoort bij hey station is helemaal stuk gereden voor 1 boom

Beantwoorden

Ik vind dat je in het buiten gebied niet hoeft te betalen. Hier zijn geen honden toilette. Wij moeten het zelf opruimen en dan ook nog betalen, belachelijk. Of kom onze poepstrook ook maar schoonmaken. Onze hond doet niks buiten.

Beantwoorden

Mijn hondje komt nooit van eigen terrein af en zo doende ruim ik zelf ook de uitwerpselen op en spoel deze door het toilet. Toch moet ik honden belasting betalen. Ik blijf het oneerlijk vinden.

Beantwoorden

Tja, hondenliefhebbers willen dat het wordt afgeschaft. Dat begrijp ik.
Voor mij mogen ze het echter véél duurder maken, vertienvoudigen zelfs. Misschien liggen er dan wat minder drollen overal, want veel hondenbezitters ruimen het echt niet op! Als je in de zomer rondfietst dan stinkt het op veel plaatsen van jewelste.
Jullie snappen nu wel dat ik niets heb met honden. Nee, helemaal niets. Zulke mensen hebben ook recht op een leven (zonder honden en stank).
Ik zal nu wel een vat hondendrollen over me heen krijgen. Kan, maar daar geef ik geen fluit om!

Beantwoorden

Ik lees in deze column geen visie van de PvdA hoe ze het willen met de hondenbelasting. Al lezende kom je erachter dat ze er eigenlijk wel mee eens zijn en op eind terugkomen met: het laatste woord is hier vast nog niet over gesproken. De bal terugkaatsen naar de Helmonder, wel erg makkelijke politiek

Beantwoorden

Veel reacties van mensen die alle kanten op gaan. Meer betalen , niet betalen. Ik denk dat we met zijn allen voor iets betalen. Er worden ook genoeg voorzieningen aangelegd door de gemeente waar ik geen gebruik van maak maar toch ook aan mee betaal. Dat is een stukje solidariteit. Dus al heb je hond die niet buiten komt, betaal je toch. Net als voor een bankje in het park waar je nooit op zit, of voor een speelveld als je zelf geen kinderen hebt. Zoveel meer moeten betalen voor de 2e hond is belachelijk. Dat hoef je voor een auto ook niet. Gewoon de prijs per dier aanhouden lijkt me redelijk . Zeker als het dan ook nog ten goede komt aan waar je voor betaald.

Beantwoorden

Er zou een gelijke belasting moeten zijn voor Honden , Katten , en Paarden
Dan is dat wat eerlijker verdeeld
Je komt van alle drie poep tegen
In je tuin op de stoep en de weg binnen de bebouwde kom ??

Beantwoorden

@punt-uit op maandag 6 januari 2020 om 13:13:

Als men de hondenbelasting veel duurder maakt zoals jij oppert, geeft dat niet minder overlast, ook niet als ze de belasting opheffen.
Het heeft met mentaliteit te maken.
Ik heb een kat, voor mij zelf, dus dat beest komt niet buiten, waarom zou ik een kat nemen om deze vervolgens op straat te gooien? Heb ik nooit gesnapt.
Ze kunnen volgens mij beter de belasting omlaag brengen naar 30 euro per hond of zoiets maar dan wel veel beter controleren en forse boetes uitdelen als men de poep niet opruimt en los lopende katten vangen, de eigenaar achterhalen indien mogelijk en deze ook fors beboeten.
Maar ja, dat kan ook niet want er zijn geen controleurs genoeg, dus niet te handhaven.
Dus het probleem zal wel altijd blijven….

Beantwoorden

Ik zou het minder erg vinden als je voor iedere hond hetzelfde betaalt. Maar voor de tweede betaal je het dubbele! Waarom?
En ja, ik heb ook een kat en zou het op zich niet erg vinden om daar ook een bedragje voor te betalen, maar dan wel voor alle dieren in privé bezit die de openbare ruimte vervuilen.
30 euro per kat, 30 euro per duif. Anders houd je je duiven maar binnen.
(Advocaat van de duivel)

Beantwoorden
Els van Duijnhoven

Ik hoor haar niks zeggen over het stopzetten van de hondenbelasting. Het is overigens al jaren geleden dat ik zo’n opruimwagentje hier ergens in de buurt heb gezien…..

Beantwoorden

Hondenbelasting wordt hier nooit afgeschaft,

Beantwoorden

@ alle webloggebruikers : De beste wensen voor 2020 !

@ Nathalie Peijs : Inderdaad de hondenbelasting is en blijft een discussiewaardig onderwerp, duidelijk te zien aan de verschillende meningen die hier op de weblog geventileerd worden door de gebruikers.
Na het opgooien van dit “balletje” zou het je echter sieren als je je eigen- en/of partij-standpunt in je column duidelijk zou vermelden. Dan weten de mensen de mensen tenminste ook hoe de politiek er zelf over denkt….

Beantwoorden

Dan ook kattenbelasting veel overlast nee word er gezegd is een roofdier nou de hond stamt ook afvan een wolf dus afschaffen die belasting we betalen al genoeg in nederlsnd

Beantwoorden

Ik betaal netjes honden belasting maar het is een lekkere melkkoe voor de gemeentes.. Geld wordt gebruikt voor de hondenveldjes ga toch weg!!! hier op de rijpelberg hebben we een omheinde zandbak niks geen gras meer… Belasting prima maar dan ook voor katten paarden

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 6 januari 2020 om 13:45:

ik had het niet over katten. Die lopen tegenwoordig overigens ook veel te veel in het openbaar rond en verzieken de tuinen van mensen.

Honden, bah. Smerige beesten, die op straat overal aan ruiken en aan z’n reet zitten te likken en daarna lief zijn voor het baasje, die dan ook een lik krijgt. Ooit er over nagedacht hoe smerig dat is. Mensen die hun hond kussen. Goor hoor!
Maar dat is dan mijn mening. En die mening mag ik hebben!! Honden liefhebbers denken anders……………

Beantwoorden

Onze kat komt nooit buiten en de kattebak maken we zelf schoon dus ga daar ook geen belasting voor betalen als ze dat in hun hoofd gaan halen…..voor de hond betaal ik wel netjes…..

Beantwoorden

Ik ruim altijd de rotzooi van mijn hond op, waar ik me aan erger is de rotzooi die mensen over straat gooien. Hondenbelasting is achterhaald idd, wie ruimt de poep op van de loslopende kat, de zakken, bekers en blikjes van de Mac, de overvolle containers waar je je huisvuil in zou moeten dumpen en niet ernaast.
Ik zou wel even door kunnen gaan

Beantwoorden

Sinds lange tijd weer een hond en natuurlijk ook doorgegeven aan de gemeente.

Ik denk niet dat er minder hondenpoep in de openbare ruimte terecht komt als de gemeente de hondenbelasting afschaft. Er is onder de mensen te veel sprake van gemakzucht en onverschilligheid.

Wat ik wel zie is dat er veel meer honden rondlopen dan, pak hem beet twintig jaar geleden en dat er vaker meer honden per adres gehouden lijken te worden
.
Ook dat er veel hondenpoep ligt op plaatsen op de openbare weg. Poep die door de baasjes niet wordt opgeruimd. Aan dat laatste erger ik me mateloos. Ik zie baasjes lopen met poepzakjes aan een hondenlijn, maar vraag me soms af of ze ook echt gebruikt worden?

Wat ik mis is handhaving en verbaliserend optreden. Maar dat is ook zo’n open deur. We leven in een land waar we om handhaving schreeuwen maar waar tegelijkertijd al decennialang de handhaving is wegbezuinigd door de rechtse partijen die ons land al jaren besturen. De terugtrekkende overheid heeft zelf inmiddels volksstammen inwoners gecreëerd die zijn gaan vinden ‘dat ze het recht hebben om….’. Tja, wat denk je dan dat er nog mogelijk is?

Oh ja, na amper een week heb ik maar een paar laarzen gekocht. Ze komen goed van pas.

Niet dat ik terug wil naar vroeger, maar vroeger was je verplicht, op straffe van boete, het trottoir voor je huisdeur vrij te maken van sneeuw en ijs. Nu is sinds de opwarming van de aarde heeft toegeslagen nog maar nauwelijks sprake van dit voorbeeld, maar met zo’n ‘verplichting op straffe van’ is ook anno 2020 niets mis.

Beantwoorden

@Jan en @Floris, de PvdA heeft tijdens de vergadering het collegestandpunt om de hondenbelasting te handhaven ondersteund. Voor ons is het belangrijk dat de middelen niet op de grote hoop komen, maar ook daadwerkelijk ingezet worden tbv honden en hondenbezitters. Tussen de reacties lees ik nog een aantal zinnige suggesties voor de inzet van de zemiddelen (bijv buitengebied, toegankelijker maken van uitlaatstroken voor hondenbezitters met een beperking, enz.). Die neem ik zeker mee terug.

Beantwoorden

Hondenbelasting prima zolang het ook gericht voor honden wordt uitgegeven. De voorzieningen in Helmond zijn voor honden gewoon goed alleen het schoonhouden van de uitlaatstroken/veldjes is slecht.
Als de hondenbelasting verdwijnt zal dat geen positieve invloed hebben op overlast van hondenpoep op straat. Dit is een kwestie van mentaliteit n goede manieren.

Beantwoorden

@Frenk op woensdag 8 januari 2020 om 09:55:

en daar zit het hem nu in: mentaliteit en goede manieren. Die zijn allang door het riool verdwenen.
Ik zie legio hondenbezitters met een zakje aan de lijn, maar als de hond zijn drol heeft gedeponeerd, wordt het zakje echt niet gepakt en de drol opgeruimd. Dagelijks zie ik dit – waar ik woon – en ik heb een goed zicht vanuit mijn flat op die vervuilers. En spreek je ze er op aan, dan kun je een hele grote mond verwachten en komt de échte agressiviteit naar boven!

Beantwoorden

Betalen voor je hond met de toezegging dat men het belaste bedrag herinvesteert vind tik prima. Maar voor twee honden het hoge bedrag betalen vindt ik alles behalve correct. Ook ik ruim alles netjes op en laat niets achter op straat.

De hondjes zijn van mijn dochter met een Wajong uitkering, dus u snapt wel dat dit erg duur is.

Beantwoorden

Punt uit scoort hier met enkele rake opmerkingen.
Ik vind dat de hondenbelasting omhoog kan.
Omdat hondendrollen nu NIET door iedereen opgeruimd worden.
Ik zou er voor willen pleiten dat gericht jacht gemaakt wordt op deze strontovertreders en deze dan met telkens duizend euro te beboeten.

En dan die onwaarschijnlijk domme asociale hondenbezitters die als argument “en katten dan” aanhalen. Hoe bestaat het dat volwassen mensen zo redeneren.
Er lopen echt niet veel katten vrij rond, en kattenstront is niet half zo slecht verteerbaar als hondenvariant. Maar hoe zielig om andere huisdieren of zelfs paarden te noemen.

Veel schokkender is het dat je drollen van menselijke proporties zelfs op het marktplein in e binnenstad ziet liggen. Stiekum niet opgeruimd.Moedwillig,bewust!
Dus duizend euro is niet heel erg hoog, dit zijn de echte vervuilers…en wanneer er jaarlijks 500 boetes uitgeschreven worden, kan de belasting dus ook fors omlaag. De vervuiler betaalt dan echt!

Maar daarom eerst; verhogen en strenge controle en torenhoge boetes, ook voor loslopende honden.(hij doet niks staat NIET in de wet )

Beantwoorden

Wordt tijd!
Je merkt er weinig van wat de gemeente met dat geld doet. Het reinigen van de uitlaatstroken en loslaatvelden? Deze zijn erg bevuild hier in mierlohout.

Beantwoorden
Demi van Knippenberg

Voor iedereen die klachten heeft over hondenpoep in zijn wijk/straat, meld het bij de gemeente Helmond: https://www.helmond.nl/meldpunt en dan naar “Overlast door afval, honden, parkeren of vuurwerk melden”.
De mensen van Toezicht en Handhaving komen dan om het op te ruimen.

Beantwoorden

Veldje dijksestraat wil je echt niet komen…op en rondom het hondeveld ligt het vol poep…en als je voor een reparatie van een slot vraagt duurt het minstens een maand voordat er actie wordt ondernomen…dus hoezo wordt het geld dan gebruikt voor hond/eigenaar
Misschien in de raadslieden hun eigen wijk maar ze moeten eens verder kijken dan hun neus lang is

Beantwoorden

Katen belasting duifen belasting vakantie gangers vinjet op de weg

Beantwoorden

Heb recent melding gemaakt bij de gemeente van hondenpoep vervuiling in mijn straat en kreeg het volgende antwoord: Om beheer-technische en budgettaire redenen grijpt gemeente n.a.v. van der gelijke meldingen niet in. Deze houding heeft o.a. te maken met beperkte omvang/beperkte overlast.
Een andere belangrijke reden is principieel: er is sprake van overtreding. We willen overtreders niet belonen met reguliere schoonmaakacties.

De omgekeerde wereld!

Beantwoorden

In aanvulling op alle opmerkingen bij deze een link naar de nieuwjaarsspeech van de burgemeester van Goirle. Naar mijn mening een speech die helemaal past bij de functie anno 2020. Ook kwesties als hondenpoep kunnen hieronder worden geschaard. Ik beveel hem u van harte aan!

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3134723/Wij-zijn-er-niet-om-uw-kinderen-op-te-voeden-burgemeester-Goirle-ongemeen-fel-over-eigen-inwoners

Beantwoorden

Hallo ik las in WeekBlad van Helmond vandaag 9-01-2020
over de Honden Belasting op de schop
staat er in dit Artiekel dat de Belasting word besteed aan vooerzingen
voor de Honden Allen op sommigen plaatsen honden poep zakjes
Maar als er Mensen klachten hebben over de uitplaats voor de Honden word deze weg gehaald maar waar deze Heeft gestaan mogen dan wel de Honden poepen en uitgelaten worden Hoe krom is dit

Dan zijn er mensen met Honden die niet buiten komen door omstandigheden. de poep gaat dan in de kliko en betalen al belasting Daar Voor voor deze hond die niet buiten komen Dan rekenen ze toch nog extra Honden belasting word je twee keer benadeelt

Beantwoorden

Aangezien het in Helmond een zogeheten Doelbelasting is en dus ook weer ten goede voor de hondenbezitters komt fijn behouden. Dan moeten de hondeneigenaren natuurlijk wel gebruik maken van die faciliteiten.

Beantwoorden

Wat heeft het aantal bijtincidenten nu met hondenbelasting te maken? Gaan we minder wegenbelasting betalen als er geen ongelukken plaats vinden?
En al die geweldige zaken voor onze viervoeter die de gemeente voor ons regelt zijn mijns inziens ook nogal ‘gekleurd’ In Helmond Noord liggen wat loslaatstroken en veldjes. Het enige wat daar gebeurd is, is het houten bordje met tekst. En 4 a 5 keer per jaar racen ze met een grasmaaier over het veld heen. Racen ja, zo snel dat de grond meteen is omgespit. En de poep wordt versnipperd verdeeld over het hele veld. Met als gevolg dat er een hoop honden ziek worden. Maar, ga je de brug over dan zie je op slechts een steenworp afstand keurige veldjes waar met regelmaat een hondenpoepzuigwagentje rijdt met speciale afvalbakjes met hondenpoepzakjesdispenser er aan. Enfin, het geld zal wel besteed worden. Alleen daar een beetje meer dan hier. En als laatst de opmerking over het opruimen van poep. Ook daar heeft de hondenbelasting niets mee te maken. Meer mensen zijn zich er van bewust dat het netter is om het op te ruimen en voor wie zich daar niet bewust van zijn, het kost een flinke boete als je het niet opruimt. Dus waarom die discussie zo lang moet duren snap ik niet. Het is een onzinbelasting die inderdaad beter over alle hoofden heen verdeeld had moeten worden. Ik heb al 25 jaar honden en ik ging al naar het losloopveldje toen het nog geen losloopveldje was. Alleen toen groeide er wel gras. Maar ja als de kapitalist maar een keurig parkje heeft voor zijn huis denk ik dan maar.

Beantwoorden

Ook hier moeten de goeden onder de kwaden lijden..
Omdat zeker de helft, ik vermoed meer, hun stront niet opruimt, en ook de hond los laat lopen waar dit niet toegestaan is, blijf ik voor een forse belasting.

Beantwoorden

Wat mij betreft moet de hondenbelasting zeker niet verlaagd of afgeschaft worden maar flink VERHOOGD. Hondenpoep is al decennialang de grootste ergernis in Helmond (en waarschijnlijk elders). Het los laten lopen is bijna net zo erg. Het argument dat de bezitters betalen voor de voorzieningen en “daarom” niet op zouden hoeven ruimen is onzin. Rokers en drinkers betalen ook veel belasting en die wordt ook niet gebruikt om roken of drinken te bevorderen. Er zou veel meer gehandhaafd moeten worden, met forse boetes; niet met waarschuwingen. Die boetes, in combinatie met hogere hondenbelasting, kunnen dan gebruikt worden om handhavers te betalen en voor algemene voorzieningen. Ik heb er geen probleem mee als ik er ook kattenbelasting zou komen maar ik en mijn gezin hebben veel meer last van poep van al die grote honden dan van kattenpoep. En van loslopende katten heb ik nog nooit last gehad.

Beantwoorden

Belasting afschaffen.
Iedere hond komt bij de dierenarts voor inentingen etc. alle gegevens van de hond en DNA verplicht registreren.
Iedere drol op straat bevat ook DNA. Monster nemen en de eigenaar opsporen.
Deze mag dan de kosten voor DNA onderzoek betalen en een fikse boete.
Van dat geld kan je de zeer uitgebreide handhaving betalen.

Beantwoorden

ik had altijd gedacht dat de centjes naar Helmond Sport gingen of was dat vroeger?

Beantwoorden

Ik kan op de website van Helmond melding doen van vleermuizen, steenmarters, ratten, zwerfkatten, honden enz.
Maar ik vind NERGENS waar ik melding kan doen van overlast van huiskatten!
Of misschien beter gezegd, eigenaren van katten die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun huisdier en daardoor andere mensen opzadelen met de lasten van hun dier.
Terwijl de overlast van huiskatten, volgens mij, VELE malen groter is dan van welk ander dier ook. Word er GEK van!

Een huiskat is geen wild dier dat moet jagen voor voedsel, dus kom niet met die slappe smoesjes om onder je verantwoordelijkheid uit te komen.

Ik ben een dierenliefhebber en heb zelf een kat, maar daar heeft niemand last van, want mijn HUISdier komt niet buiten.
Alleen als ik straks een “catio” gebouwd heb, dan mag ie daarin naar buiten….

Toedeloe

Beantwoorden

P.s.
Mijn bericht lijkt off-topic, maar hondeneigenaren moeten zich aan talloze regeltjes houden, speciale uitlaatplekken, belasting betalen, enz. maar aan die huiskatten overlast word niks gedaan. En je kan ook nergens terecht met je overlast probleem.

Beantwoorden

@Miranda, dank voor je reactie. Of een kat een zwerfkat is of een huiskat, maakt idd voor de overlast die ze kunnen veroorzaken niet uit. Ook ik heb een kat en ook zij gaat niet verder buiten dan in onze eigen tuin. Wil niet dat zij andere mensen tot last is. Helaas zit niet iedereen daar hetzelfde in…

Beantwoorden

@Nathalie op zondag 24 mei 2020 om 10:30:

Huiskat of zwerfkat maakt toch een beetje verschil vind ik…
Bij een zwerfkat kun je er niemand op aanspreken. Je zou wel kunnen proberen het beessie te vangen en naar een opvang of asiel brengen.

Bij een huiskat kan de eigenaar er op aangesproken worden en/of maatregelen daartegen genomen worden.
Ik las ook dit stukje, wellicht dat er qua wetgeving wel degelijk ook iets mogelijk is…
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4935661/huiskat-bedreiging-diersoorten-europese-regelgeving

Het is gewoon de omgekeerde wereld met katten. Kat eigenaren doen niets om hun kat in eigen tuin te houden (op uitzonderingen na dus) en de mensen die er last van hebben geven soms best wat geld uit om die katten uit hun tuin proberen te houden. Dat is toch krom??? Klopt toch nie? 😉

Beantwoorden

hondenbelasting kan ik mee leven maar omdat je 2 honden hebt het dubbele tarief betalen is niet realistisch.
Katten veroorzaken ook overlaat en die mogen gratis overal hun behoefte doen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *