Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Column Paul Smeulders Helmond

Dit is waarschijnlijk een van de laatste columns die ik schrijf op De weblog van Helmond. Ik heb me namelijk niet kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Dat was geen gemakkelijke beslissing.

Ik ben op mijn 16e lid geworden van GroenLinks omdat ik o.a. iets wil doen aan de honger in Afrika, me wil inzetten om de klimaatverandering tegen te gaan, eraan bij wil dragen dat er in Nederland niet langer 300.000 kinderen in armoede opgroeien. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het lastig is om deze zaken op gemeentelijk niveau aan te pakken.

Op dit moment is er sprake van een economische crisis, een energiecrisis en een klimaatcrisis. Ik zie het als een uitdaging om deze crisissen aan elkaar te verbinden en gecombineerd aan te pakken, zodat we er sterker uitkomen. Ik denk dat dat kan binnen Provinciale Staten. Als lid van de Provinciale Statencommissie voor Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid merk ik dat het abstractieniveau in de Staten hoger is dan in de gemeenteraad. Zo bepaalt de Statencommissie waar ik deel van uitmaak hoe we in Brabant het komende decennium met energie omgaan. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de provincie nu echt kiest voor duurzame energie. Voor zo'n keuze is de steun van alle partijen nodig, ook die deel uitmaken van de coalitie. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken om ook de coalitiepartijen zover te krijgen, aangezien Provinciale Staten zich vaak dualer en minder volgzaam opstellen als de Helmondse raad. En dat maakt de politiek ook weer zoveel leuker!

Een andere, praktische reden waarom ik na de raadsverkiezingen niet terugkom, is dat ik simpelweg niet weet hoelang ik in nog in Helmond woon. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie voor de studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Ik doe dit bij Brainport in Eindhoven. Dit is goed te combineren met de Helmondse raad: Eindhoven is immers vlakbij Helmond. Stel dat ik over een half jaar in Den Haag ga werken, dan is in Helmond wonen een stuk minder voor de hand liggend.

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op vier jaar in de Helmondse poltiek. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd! Die ervaring neem ik graag mee naar Den Bosch.

Eerst ga ik me nog vol inzetten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Helmond verdient meer dan 1 zetel in de gemeenteraad. Mijn fractievoorzitter Rudi van der Made is in mijn ogen het beste raadslid, en dat zeg ik niet omdat we van dezelfde partij zijn. Daarnaast zijn we de afgelopen jaren ook volop in de stad actief geweest. Denk aan de Kasteeltuinpicknicks en aan het Groenste Idee van Helmond. Binnenkort presenteren we een prachtige kieslijst en ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst van GroenLinks Helmond.

Met mijn vertrek verlaat de jongste persoon de Helmondse politiek. Het is geen afscheid voor goed, jullie gaan zeker nog van me horen. En ook vanuit het provinciehuis blijf ik natuurlijk betrokken bij onze prachtige stad!

Paul Smeulders
BurgercommissielidGroenLinks

2 reacties:

Beste Paul,
Je had me dit persoonlijk al verteld. Ik wens je dan ook heel veel succes met je ambitie richting Den Bosch, waar je overigens al zit als burgerlid. Ik zie je denk ik ook wel weer vertrekken uit Den Bosch……… Ik herken je gevoelens maar als raadlid van Helder Helmond, een lokale politieke partij, mis ik de regionale, provinciale en landelijke partijgenoten en structuren. Ik zal het – overigens van harte en met héél véél plezier – met Helmond moeten doen. Wij waren de afgelopen bijna 4 jaar trouwe buren in de commissie Ruimtelijk Fysiek en heb genoten van o.a. je gedrevenheid. Ik hoop dat we elkaar zullen blijven zien en spreken. Nogmaals succes.

Beantwoorden

Paul, ook ik wens je veel succes en hoop dat je met je gedrevenheid heel veel kunt bereiken wat dan weer ten goede komt van ons allemaal en de toekomst.

Paul, ben geen vreemde in de toekomst!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *