Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.185 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondAls er ergens kansen zijn op werk, dan is het in de techniekbranche. De arbeidsmarkt kent namelijk een groot tekort aan technisch opgeleid personeel.
Toch kiezen veel leerlingen niet voor de techniek. Deels door onbekendheid en deels door het slechte imago. Dat is jammer, techniek is juist ontzettend leuk, gevarieerd en uitdagend!

Mede dankzij de inzet van de VVD beleefden onlangs kinderen techniek op de Automotive CampusNL. Leerlingen van groep 7 en 8 volgden een twee uur durend programma, waarbij ze elk een half uur een andere workshop volgden. Bij alle workshops mochten de leerlingen vooral veel zelf doen.
De ervaringen van de kinderen en leraren waren erg positief. Zo mochten ze vrachtwagens met katrollen vooruit proberen te trekken, sleutelen aan robots, een pantservoertuig maken, botsproeven doen, bruggen bouwen en een zeepkisten-Grand-Prix houden.
Op deze dag was een delegatie van de VVD-fractie aanwezig en wij hebben aan den lijve ondervonden hoe de kinderen genoten van deze ontmoeting met de techniek

De Helmondse VVD-fractie vraagt al jaren structureel aandacht voor Techniekeducatie op (basis)scholen. Wij hebben bij de voorgaande begrotingen verschillende moties ingediend om Techniekeducatie te bevorderen.
Techniekeducatie zou naar de mening van de VVD echter een permanente plek moeten krijgen in het onderwijsprogramma.
Wij zijn er van overtuigd dat techniekeducatie op scholen een belangrijke bijdrage levert om jongeren enthousiast te maken om voor de techniekbranche te kiezen.
We hopen dat er veel van deze kinderen gaan kiezen voor techniek, want daar liggen volop kansen!

Serge van de Brug
Raadslid
VVD

1 reactie:

Beste v.d Brug,

De kop: “kies techniek” ben ik het mee eens: is namelijk een vrije/liberale keuze en de keuze hopelijk gemaakt omdat iemands technische brein goed werkt.
De zin “Techniekeducatie zou naar de mening van de VVD echter een permanente plek moeten krijgen in het onderwijsprogramma” is natuurlijk niet liberaal en dus niet des VVD’s. Het woord moeten is geen eigen/liberale keuze.
Ik werk met kinderen tussen de 12 en 18 jaar waarvan sommige een heel goed technisch brein hebben maar omdat deze kinderen ‘autistisch’ zijn kunnen ze juist op school niet goed taal maar zijn ze alleen maar technisch. Ik denk dat bedrijven deze jongeren al vanaf 12 in hun bedrijf mee moeten laten lopen ipv naar ‘speciaal onderwijs’ sturen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *