Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.557 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondDe VVD heeft tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling aandacht gevraagd voor de huidige precariobelasting. Het is de VVD een doorn in het oog dat wij het als
ondernemersvriendelijke gemeente nog steeds presteren ondernemers aan te slaan voor kleine bedragen aan precariobelasting. Vaak is de kostprijs om deze bedragen
geïncasseerd te krijgen hoger dan dat deze belastingen de gemeente opleveren.

Wij zijn er dan ook voorstander van dat kleine bedragen aan precariobelasting tot
€ 50,- niet langer geïncasseerd gaan worden. Dit kan in de ogen van de VVD minimaal kostenneutraal, maar het zou ons niet verbazen wanneer we hier nog voordeel uit zouden kunnen behalen.
De VVD is verheugd dat het college dit onderwerp voortvarend heeft opgepakt en het al in de commissievergadering van 12 december ter bespreking wil voorleggen.
In het collegevoorstel staat dat de verordening Precariobelasting wordt gewijzigd.

In bepaalde situaties leidt een aanslag voor het gebruik van gemeentegrond via precariobelasting tot een onredelijke heffing. Om deze ongewenste effecten tegen te gaan zal de verordening worden opgeschoond en worden een aantal zaken uit de verordening geschrapt. Verder zal een belastingaanslag met een totaalbedrag van minder dan € 50,- niet meer worden opgelegd.
Deze wijzigingen passen in het VVD-beleid van vereenvoudiging van de regelgeving en vermindering van de administratieve lasten. Als gemeente dienen wij, juist nu in deze voor ondernemers zware tijden, mee te denken en de ondernemers zeker niet tegen te werken!

Serge van de Brug
Raadslid
VVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *