Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief

Helmond Aktief feliciteert speerwerper Pieter Gruijters die op de Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille won! Gruijters wierp de speer maar liefst 42,27 meter ver en bezorgde zich met deze prestatie eeuwige roem in Helmond. Benieuwd of het college tussen al het gekwebbel over het plaatsen van een paar geraniums langs de Traverse nog tijd heeft gevonden Pieter een gelukstelegram te sturen.

Wie echter geen felicitaties van Helmond Aktief krijgen, zijn achtereenvolgens oud-wethouder Ruud van Heugten en de huidige wethouder Trix Houthooft. Van Heugten beloofde Helmond een groene golf zodat het voor de automobilisten een pretje zou zijn over de Kasteeltraverse door Helmond te rijden. Een voornemen dat zoals iedereen weet wederom een fiasco in de loopbaan van Van Heugten is geworden. En Trix Houthooft is tijdens haar lange carrière als wethouder nooit op het idee gekomen ook maar één stoplicht in Helmond op non-actief te zetten. Mijn fractie heeft al herhaaldelijk aangetoond dat er in Helmond teveel stoplichten staan die er voor zorgen dat automobilisten na het stoppen voor stoplicht A binnen enkele meters weer moeten stoppen voor stoplicht B. Een van de hoogtepunten op het gebied van feestverlichting is de Heeklaan waar het verkeer op nota bene een voorrangsweg herhaaldelijk tot langdurig stoppen kan worden gedwongen door één toevallig passerende auto vanuit een zijstraat. Alsof de bestuurder van deze laatste auto geen rijles heeft gehad en niet zou weten hoe een voorrangsweg op te rijden.

Kijk, dat het college niet weet welke stoplichten er weg kunnen is nog tot daar aan toe. Van een college dat zich meer druk maakt over de vraag of de vismarkt om half een of twintig over elf dicht moet en welke kleur geraniums op de Traverse moeten komen, kun je niet alles verwachten. Vandaar dat Helmond Aktief pleit voor een enquête waarin u voorstelt welke stoplichten beslist weg moeten, waar een rotonde kan komen en of de stoplichten op voorrangswegen voortdurend op groen moeten staan om slechts kort(!) op rood te gaan bij kruisend verkeer. Laat het Helmond Aktief maar vast weten welke oplossingen u zou bedenken om van deze stad een prettige stad voor automobilisten  en fietsers te maken.

Nog even terug naar die formidabele 42,27 meter van Pieter Gruijters op de Olympische Spelen. Hopelijk kunnen de Helmonders in de toekomst met de voortvarendheid van zijn speer reizen in onze stad, niet gehinderd door vijf stoplichten binnen deze afstand.

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter Helmond Aktief

6 reacties:

Reactie….? Nee, laat maar!!

Beantwoorden

Ik dacht al dat mijn geheugen me in de steek had gelaten, Ik meen meende me idd toch te herrineren dat er een groene golf was beloofd na de werkzaamheden op de deurnese weg/traverse/europalaan??
Had de hoop al opgegeven en dacht dat ik het gedroomd had

Er is ook ooit eens een onderzoek gedaan hoe snel je vanuit eindhoven deze wegen door helmond kon doorkruisen, was idd een toptijd.
Alleen deze toptijden zie je niet in de spist als het nodig is. Als in maastricht zoiets geregeld kan worden met de doorstroom van 1 van de druktse verkeersaders, dan moet dat ik Helmond toch zeker te regelen zijn, zeker met de spist van bv 15:50 tot 18:20 en smorgens vroeg?

Ik denk dat je daar heel wat doorreizigers blij mee maakt en veel frustratie weg zal nemen.
Zeker als de plannen met de snelweg door gaan!!

Beantwoorden

@Vital
Helemaal met je eens, de politiek belooft maar levert maar soms.

Beantwoorden

Ik lees net dat het plan wat betreft de snelweg zo goed als doorgaat, er is zelfs al heel wat geld voor uitgetrokken.

Wat ik niet snap(en ik heb niet geleerdvoor dit soort dingen dus kan er goed langs zitten) is dat de mensen die de projecten ontwikkelen toch ook rekening moeten houden met de toe en afstroom van het verkeer in deze wijk.
Waarom is dit dan niet mee genomen in het plan zodat er nu weer extreem veel geld uitgegeven moet worden om de snelweg aan te passen tot een 80 km weg, met de vele frustratie’s van de mensen die daar dagelijks langs moeten.

Ook lees ik (niet in dat stukje) dat de gemeente 250.000,00 euro uit gaat geven om te kijken om iemand aan te stellen die het imago van Helmond neter kan maken.
Let op die 250.000,00 euro is alleen voor een persoon aan te stellen om een start te maken, verdere kosten voor de betere naam zijn dus nog niet meegerekend.

Nou, ik ben trots op Helmond en ook op het verleden, wat mischien wel zijn min puntjes kan, maar ook zijn pluspunten.
Maar om nu iemand aan te stellen om het imago te verbeteren, ik denk dat we dat geld veel beter ergens anders aan kunnen passen.

Ik persoonlijk(en ik zeg hier persoonlijk want er zullen er genoeg zijn die dit mischien wel begrijpen) snap niet dat men zoveel geld uitgeeft voor zoiets terwijl het in andere dingen zo hart nodig is.

Leg dit eens uit aan gezinnen die het hard te halen hebben, die de hele week werken, en hun geld wat elke keer overblijft aan het eind van de maand steeds minder zien worden.
Mensen die moeten overwerken voor het schoolgeld van de kinderen om om eens een keer met het gezin naar de Efteling te gaan.

Maar goed ik drijf af van het onderwerp.
Hier de link naar het artikel in het ED.
ff kopieren en in je adrebalk plaatsen.

http://www.ed.nl/regio/helmondstad/3710469/Sluitende-begroting-met-risicos.ece

Beantwoorden

‘Vroeger’ kon je in minder dan 10 minuten van Eindhoven naar Helmond rijden (andersom wilde natuurlijk niemand). Maar met steeds meer stoplichten en (dus) snelheidsbeperkingen, duurt dat steeds langer. En dan gaan ze nu bij Brandevort nog een paar afslagen aanleggen. Ligt Eindhoven nog verder van Helmond af…

Beantwoorden

idd veel overbodige stoplichten, en wat te denken van het ,,UTOPIA ” systeem wat van mij persoonlijk meteen op de schroothoop mag, je wordt er toch akelig van op de meeste plekken heb je 10 seconden om te reageren als je achter 2 vrachtauto`s staat en een Pool die de weg zoekt, ben je 15 minuten kwijt voor je er door bent.Wat dit allemaal aan benzine scheelt ???? Voorheen deed ik er 10 minuten over om van mijn werk naar huis te komen (+/- 5 km.) nu ben ik blij als ik het in 25 minuten haal.
Nee dat we door dit systeem snel door de stad tuffen is en blijft voorlopig UTOPIE !!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *