Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

Om te beginnen wil ik alle inwoners van Oekraïne heel veel kracht en sterkte wensen in deze ongelofelijk moeilijke situatie. Deze oorlog had nooit gestart mogen worden – geen enkele oorlog uiteraard. Wie van ons in Europa had kunnen vermoeden dat er een oorlog zou gaan uitbreken? En waarom? Alles draait in deze oorlog om macht, macht en nogmaals macht. Het is te onzinnig, triest en mensonterend voor woorden!

Maar laat ik nu inzoomen op ons eigen Helmond. We hebben als CDA vele gespreken gevoerd in alle delen van de stad. Een van de telkens terugkerende thema’s is veiligheid. Zo wordt het gevoel benoemd dat er het gehele jaar vuurwerk – zeg maar gerust vuurwerkbommen – wordt afgestoken. Dat leidt tot onrust, angst en overlast.

Daarnaast signaleren we dat de handel in drugs in meerdere wijken voor gevoelens van onveiligheid zorgen. De politiek heeft al jaren bezuinigd op politie en op Boa’s – die ons beschermen, aanspreken, controleren en als het moet beboeten. In theorie zouden Boa’s niet nodig moeten zijn. Maar de praktijk leert anders.

Wij als CDA willen verandering brengen als het gaat om veiligheid. Want iedere Helmonder heeft recht op een veilig thuis, een veilige woon- en werkomgeving. De lokale politiek heeft weinig te zeggen over de inzet van de politiecapaciteit. Maar waar we wel verantwoordelijk voor zijn is het aannemen en aansturen van Boa’s.

Daarom zet CDA Helmond in op meer Boa’s in elke wijk. Wat ons betreft werken deze Boa’s dan niet van 8.30 uur t/m 17.00 uur. Maar op de momenten dat het nodig (écht nodig) is: zeg maar in de late namiddag en de avond. En vervolgens mogen ze niet weglopen voor problemen in de wijken. Nee de Boa’s moeten er mee voor zorgen dat elke Helmonder in een veilige omgeving kan wonen.

Het CDA pleit al jaren voor een veilige omgeving. U kunt de komende weken aangeven of dat voor u ook zo’n belangrijk thema is. Laat uw stem daarom horen bij de gemeenteraadsverkiezingen. En kies de partij waarbij u een goed gevoel heeft.

Onlangs heeft u een stembiljet ontvangen met een oproep om daadwerkelijk naar de stembus te gaan. U kunt dan een keuze maken wat voor u en uw omgeving belangrijk is.
Op 16 maart zijn de stembussen open. Laat u uw stem horen? Dat is altijd van belang, zeker ook in deze moeilijke tijd. CDA Helmond zet er graag de schouders onder.

Samen moet het lukken, samen voor de stad!

Pieter Vervoort
Fractievoorzitter en lijsttrekker CDA Helmond

40 reacties:

Stukje zal goed bedoeld zijn.
Gezien mijn ervaringen met de partij van deze burgemeester en de huidige wereldwijde crisis kan ik het allemaal niet meer serieus nemen.

Beantwoorden

CDA is mede verantwoordelijk voor de aanval op Ukraine.
Neem van mij aan dat CDA 1 van de hoofdspelers is van desinformatie en framing en bedrog in ons land en de EU.
Mooi doodoenertje, die eerste alinea.

Ipv politie en strengere rechters, Boa’s…

In alle Russische, en Ukraine, steden heb je minder overlast en criminaliteit dan in welk Westeuropees dorp ook.

Weet u nog, inlegvelletje van referendum Ukraine?
CDA liegt met VVD mee.
NAVO sprak met Sovjet unie af dat ze nooit naar oosten gingenbuitbreiden.
Servië moest Kosovo opgeven.
EU bemoeit zich, niet alleen met uw mensenrechten, maar hele wereld.

99% van de wereld draait niet om holle frasen zoals in onze lhbtq etcetc woke onzin cancel lafheid.
Diversiteit blijkt zwakte.
Wees blij dat Ukraine nog echt zijn.

Vrede en liefde voor zowel Russen als Ukrainers.

OH, wat vind CDA van China, want die gaan zelfde doen. Heelafrika en Azië hierheen lokken heeft ons verzwakt.. Kansloos gemaakt.

Beantwoorden

Als Europa, NAVO/NATO, USA zo doorgaan met Rusland provoceren dan zal de oorlog nog veel heviger worden met alle gevolgen van dien, dan weet je dat ook alvast. Als je deze oorlog niet zag aankomen ben je wel erg blind c.q. wereldvreemd.

Ik stem blanco (als ik al zou gaan), het heeft geen enkele zin in mijn optiek.

Beantwoorden

Waar gaat u die BOA’s vandaan halen meneer Vervoort? Er is nu al een structureel tekort aan BOA’s.

Beantwoorden

Wie wil er nu een BOA worden? Gewoon meer blauw en buurtregisseurs die verpaupering tegengaan.

Beantwoorden

Ik wil best boa worden.
Maar dan wel een grote kerncentrale in Helmond.

Beantwoorden

Daar is ie weer! Boa’s nog te lui om uit hun ogen te kijken of een stukje te lopen, staat wel interessant dat blauwe pakkie. Zijn gewoon werkeloze figuren die op die manier een baantje krijgen via de Gemeente! Er zitten maar enkele, hele enkele tussen die hun werk doen zoals het hoort, de rest is een stelletje hazen en kijken ook vaak de andere kant uit, zeker met aso’s als ze die tegenkomen en die een grote bek hebben. Vroeger was er bij de Stadswachten ook een ‘reparatieploeg’, ook daar werden figuren te werk gesteld die crimineel waren en eerst goed voor zichzelf zorgden met alles, net als de toenmalig directeur Joop v. Stiphout en zijn plaatsvervanger en nu directeur Alex v.d. Westerlo. Joop kreeg nog een oprotpremie mee van € 75.000 en mocht later nog binnen zijn termijn van uitsluiting aan de slag als bedrijfsleider bij de Voedselbank waar dezelfde figuren kwamen te werken als voorheen bij de Stadwachten onderhoudsploeg en wederom met hun allen zich tegoed deden en heel goed voor gezorgd werd op allerlei gebied door de organisatie van de Voedselbank! Was/is geen uitzondering, gebeurd nu nog steeds. Ook hier ging het College van B&W de fout in om Joop toch als bedrijfsleider aan te stellen. Hier mag niet over gesproken worden maar veel mensen weten het toch wel. Ook de nieuwe directeur Sociaal Domein van de Gemeente Frank de Graaf heeft zich met veel ellenbogen werk omhoog gewerkt en zich als slaaf van het College an B&W te laten gebruiken, alleen voor zijn eigen gewin. Goed gedaan Frank! Ook daar werkt de corruptie door net als in de rest van het ambtenaren korps van de Gemeente. Ook dit mag men niet weten en Elly met de rest van de kliek doet er niets aan. Dus geen BOA’s erbij.

Beantwoorden

@Andre op maandag 28 februari 2022 om 10:23:

Kan je alleen maar gelijk geven, zeker wat betreft uitbreiding richting Oosten. Die van de Leyen neemt alvast een ‘voorsprong’ met haar antwoordt wat ze helemaal niet kan en mag doen! Dit werkt zeker op dit moment tegen het stoppen van de oorlog daar, maar ja, die denkt dat ze alles mag net als de rest van de grote ‘meelopende’ kliek daar. Landen bepalen ZELF wat ze wel of niet willen daar hebben we Brussel niet voor nodig. Laat de satellietlanden die Rusland vroeger had met rust, geeft meer rust en zeker ook vrede denk ik zo en EU houdt u zich aan de gemaakte afspraken met Rusland mbt de uitbreiding richting Oosten! Ik ben beslist geen communist, zeer zeker niet dat wil ik toch wel even duidelijk stellen!

Beantwoorden

@Yoko op dinsdag 1 maart 2022 om 08:27:

“Landen bepalen ZELF wat ze wel of niet willen” – is dat nou niet juist waar meneer P. zo boos over is, dat Oekraïne ZELF lid wil worden van de Navo?

Maar misschien is dit meer iets voor De weblog van Kiev.

Beantwoorden

@Sander Lam op dinsdag 1 maart 2022 om 09:47:

Nee, hij is boos dat het Westen zich niet aan de afspraken uit het verleden gemaakt met Rusland houdt. Dat Oekraïne dat zelf wil is alleen maar goed, maar net zogoed de stappen van jaren volgen zoals met andere landen.Het Westen wil alleen maar uitbreiden, Brussel probeert ieder land te intimideren wat wel en niet mag, deze EU landen hebben zelf nog een regering die voor zichzelf kan bepalen, daar hebben we geen Brussel voor nodig, zeker niet om al de euro’s allemaal maar weg te geven aan het Oosten en de deelnemende landen van de EU maar meer betalen, ook hebben ze geen geen enkele terughoudendheid m.b.t. het maar zogoed mogelijk uitstippelen hoe meer ze salaris en bonussen kunnen opstrijken dit bij de eventuele vergoedingen e.d. die ze al hebben.

Beantwoorden

@yoko en @sander,

Mee eens.
In ogen Rusland bestaat Ukraine niet. Leer de geschiedenis, en je zult zien dat ‘t niet zo ver gezocht is ook.
Ja, leuk dat “landen” zelf beslissen… Maar zo is het niet. Want Kosovo was geen land maar werd doodleuk van Servië afgepakt Catalonie wil ook wel, referendum 95% voor, maar nee dus.
Taiwan was oorspronkelijk het enige echte China.
Totdat, na in 1955 het VK, in 1971 ook de VS (Nixon) besloten dat de Volksrepubliek die rol moest krijgen.
Taiwan uit de VN en China erin. Doodleuk. Om de handel.
Iedereen, vooral politici, die nu het hoogste woord voer ‘n, zonder daarbij Nu te pleiten voor erkenning Taiwan, als bescherming tegen overname China, is niks waard. (Hele EU, behalve ik meen Litouwen en Vaticaanstad).
Ik denk eraan om naar Ukraine te gaan, meer als daad dan om te vechten of te doden.
Maar ik ben de laffe neo liberalen spuugzat.
Dat deel ik dan met Putin.
Dat is, dan ook alles.
@yoko..ik vind mezelf opmerkelijk vaak aan uw kant.
@sander, ik kan je altijd goed volgen in je gedachten en meningen, hoezeer we soms verschillen hierin.

Beantwoorden

@Yoko op dinsdag 1 maart 2022 om 07:20:

Bedoel Frank Rietveld!

Beantwoorden

Hoe interessant ik deze discussie van onze buitenland – experts ook vind vraag ik me wel af wat dit allemaal te maken heeft met de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen.

Beantwoorden

@Peter, dus Helmond valt overal buiten?

Ik vind het een goed idee om dit jaar alle vrijkomende woningen aan Ukrainers te geven.

Zo goed?

Beantwoorden

Gemeentelijke politiek is zeer verweven met de landelijke. Zo zijn raadsleden begaan met wat Helmonders in de portemonnee overhouden na regeringsbeleid. Ik ben blij met Hoekstra (CDA) en zijn uitspraak: ‘We zijn de afgelopen dagen ingehaald door de werkelijkheid en zullen de bakens moeten verzetten. We moeten terug naar de tekentafel”, zei hij.
Hoekstra is bereid het regeerakkoord open te breken, als defensie meer prioriteit en extra geld moeten krijgen. “Geopolitiek houdt zich niet aan het Nederlandse coalitieakkoord.” Hij wil “in de volle breedte” kijken naar de gemaakte afspraken.
Daarmee lijkt hij te suggereren dat er ook met geld geschoven kan worden, en dat de investeringen in defensie ook ten koste kunnen gaan van andere zaken, zoals het budget voor klimaatbeleid. Om de gevolgen van de klimaatverandering terug te dringen wordt er 35 miljard euro in een fonds gestopt, zo staat in het regeerakkoord.
Ik heb een beperkt besteedbaar inkomen, benzine is extreem duur, de AOW wordt niet verhoogd, mijn energiekosten zijn haast onbetaalbaar en ik vrees schulden. Toch zegt D66 geen compensatie toe en blijft het bij 35 miljard naar klimaat (klein Nederland heeft geen invloed) en 25 miljard naar stikstof (bewijs ontbreekt). Alsof ik als gemiddelde Nederlander en wonend in Helmond ergens toch geld zou hebben. Hoekstra doet het goed, stop de groteske en dure plannen van D66 en geef ons meer geld in de portemonnee. Hoe denkt onze Helmondse D66 over onze portemonnee, dure plannen voor warmtepompen en het uitblijven van compensatie?

Beantwoorden

@Sjoerd op donderdag 3 maart 2022 om 09:34:

De burgers worden van alle kanten gefopt en genaaid en 90% heeft het niet eens door, het is bijna hilarisch.

Beantwoorden

@Sjoerd op donderdag 3 maart 2022 om 09:34:

Hoekstra doet het goed? Volgens mij begrijpt Twanneman het beter.
Het enige dat Hoekstra bedoelde met zijn opmerking, is het verhogen van de bijdrage naar defensie, waar jij je benzine, AOW, energiekosten en schulden echt niet van gaat betalen!
Typisch CDA-politiek: meeliften op de actuele emoties door de oorlog en zo nog even snel en goedkoop een partijpuntje scoren en roepen dat je het defensiebudget wil gaan verhogen. Hopelijk trapt daar geen Helmonder in.

Beantwoorden

@Job
Jammer dat je te makkelijk reageert. Je zegt zomaar dat Hoekstra meelift op de actuele emoties. Wordt wakker Job, er is een zeer serieuze en onze levens bedreigende situatie door een onbetrouwbare autocratische leider in Moskou. Duitsland verhoogde het defensiebudget met 100 miljard, onze Hoekstra wil ook meer geld voor onze uitgeholde defensie en jij doet dat af als een spelletje. Vrij erg.
Ik hoop dat D66 ook eens wakker wordt en niet alleen elitair Nederland pampert, maar iets doet voor de portemonnee van de Nederlander. Dat zou goed zijn voor het welbevinden van de mensen in onze stad.

Beantwoorden

@Job op donderdag 3 maart 2022 om 23:30:

Het is echter een feit dat men al vanaf de jaren 70 aan het bezuinigen is, defensie, politie, zorg, waarschijnlijk nog vele zaken meer die ik zo gauw niet meer weet. Dit allemaal onder kabinet den Uyl als ik het goed heb. Alles maar verder ‘uitkleden’ zodat we nu weer staan met een enkele ‘proppeschieter’, i.p.v. tanks (die we huren van Duitsland!) en nog net geen ‘fiets met houten banden’ zoals aan het begin van WWII. Zelfs bescherming voor onze eigen soldaten hebben ze geen goede kogelvrije vesten, moeten schieten oefenen met het roepen van ‘pang, pang’ omdat er geen munitie is. ‘Toysoldiers’ zou je haast kunnen zeggen. Dit allemaal dankzij o.a. PvdA, D66, GroenLinks, VVD en nog een paar. GroenLinks en PvdA wilden tot ca. 2-3 weken geleden de 2 miljard voor Defensie nog ‘beter voor andere zaken gebruiken’. Hoe idioot kun je zijn…..
Als ik de figuren hier van GroenLinks op op de verkiezings reclame voorbij zie komen met een ‘vloggertje’ die zich niet houdt aan de richtlijnen van de specialist m.b.t. het verzorgen van wonden, de bekende met name door ‘zijn boek’ Tommie Niessen, dan word ik al schijt ziek en moet er van kotsen, net als van de PvdA.
Moeten groener, zuiniger, hebben bijna geen wapens of defensieve middelen meer nodig, bijna geen Marine meer, soldaten bij Defensie moeten nu al jaren gezocht worden via advertenties en reclames. Toen moest er alles zoveel mogelijk uit, nu kunnen ze er niet aan komen! Transparant en doorzichtig? Beloften van onze huidige MP (ik heb er een ander woord voor!), geen regeerakkoord? Deskundige mensen op de juiste posten? De ene van ‘functie elders’ zit nu op Defensie, de ‘tasjesdrager’ zit nu als minister van Energie en Klimaat in Den Haag. Hoe grotesk en wat voor clowns er allemaal zitten. Circus Renz kan nog wel wat mensen gebruiken denk ik zo. Pipo de Clown wordt al jaren niet meer uitgezonden maar er lopen er genoeg van rond!

Beantwoorden

@ Yoko

Je mening over poltieke clowns deel ik. Alleen was het niet Den Uyl, maar de eerste kabinetten Van Acht (CDA en VVD) die begonnen zijn met het kapot bezuinigen van met name zorg en onderwijs en het optuigen van de ‘ikke-ikke-cultuur’ waar we nu de gevolgen van merken.
Allerlei partijen krijgen al jarenlang de schuld van steevast CDA en VVD-politiek, omdat die twee partijen erg bedreven zijn weg te kijken en de schuld in andermans schoenen te schuiven. Kapot bezuinigen van jeugdzorg? ‘Efficiency’? Tekort aan leerkrachten? De wortels liggen bij de kabinetten Balkenende.
Het plotselinge geroep om meer investeringen naar defensie is hypocriet van politici. Vraag bijvoorbeeld een willekeurige CDA’er om het net openbaar gemaakte onderzoeksrapport naar de overheersing van erkend Palestijnse grondgebied door Israel en hun defensiepraatje draait volledig om.

Vreselijk wat er gebeurt in Oekraïne. Maar de politiek moet eerst eens wat doen aan het ‘in geld denken’ (wat levert de handel ons op?) door politici, in plaats van je eens écht om mensen te bekommeren. Daar zit de fout.

En het helpt inderdaad niet als politiek een banencarousel vol clowns is…

Beantwoorden

Boa’s ‘savonds op pad sturen, hop! de probleemwijken in. Dan zijn het geen scheldende kinderen meer, geen protesterende meneer die zijn hondepoepzakje is vergeten. Ook geen dronken alcoholist die in slaap is gevallen op het bankje. Dan is het donker en zijn er bijna geen mensen op straat, zeker niet op dat stukje waarvoor de Boa’s hun oproep hebben gekregen.
Ik vraag me af hoeveel ervaren rechtvaardige Boa’s dit initiatief een warme hart toedragen. Genoeg donkere plekjes waar de Boa’s hun skills bij kunnen schaven.

Beantwoorden

@Job op vrijdag 4 maart 2022 om 10:12:

kan me totaal vinden in je verhaal.
Ook dat de meeste politici nu, idd hypocriet, opeens roepen dat er meer geld moet naar defensie.
Maar helaas hebben ze nu wel gelijk met zo’n koekwaus daar in Rusland….

Beantwoorden

@Jan op vrijdag 4 maart 2022 om 22:29:

Die koekwaus verdedigt zijn land en waarschuwt hier al jaren voor. De echte koekwauzen zijn Biden en von der Leyen die maar blijven pushen en een oorlog uitlokken. Gelukkig wordt de echte koekwaus Jan is slaap gesust door de NPO.

Beantwoorden

@Kees op zaterdag 5 maart 2022 om 12:18:

Eindelijk iemand die het begrijpt!

Leg het mij eens uit, want ik begrijp het niet. Waartegen verdedigt hij zijn land, tegen burgerpassagiersvliegtuigen zoals MH17? Verdedigt hij het hele land, ook Irina en Iwan modaal, of alleen een kleine groep rijken en machtigen? En wat heeft dit alles met de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen te maken?

Beantwoorden

@Sander Lam op zaterdag 5 maart 2022 om 12:59:

Het wereldbeeld volgens Sander:
Rusland = slecht
Oekraine = goed
Putin = slecht
EU = goed
Navo = goed

Beantwoorden

@Kees op zaterdag 5 maart 2022 om 15:57:

Knap dat je mijn gedachten kunt lezen, verrassend dat ik over deze complexe onderwerpen zo ongenuanceerd en zelfs tegenstijdig blijk te denken, en jammer dat je me niet helpt daar iets aan te doen door inhoudelijk op mijn vragen in te gaan.

Beantwoorden

Aan je reacties te zien zit je al overduidelijk twee jaar te slapen. Waarom de verantwoordelijkheid om jezelf goed te informeren afschuiven op anderen? Natuurlijk, dan kun je weer met je vingertje wijzen. Je doet je achternaam wel eer aan zeg.

Beantwoorden

Ja weer een politicus van een gevestigde partij die voor een grijpstuiver mensen zoekt die de door de politiek zelf gecreëerde shit op te lossen. Ik stel voor om de verantwoordelijke politici van voorgaande jaren te verplichten om als BOA te gaan werken voor de duur van 2x het aantal jaren dat ze zelf politicus waren. En voor hetzelfde salaris als waar de BOA’s nu voor moeten werken. En met een petje op met het opschrift “Ik kom nu de shit opruimen”.

Beantwoorden

@Kees op zaterdag 5 maart 2022 om 18:38:

Als je jouw uitspraken niet zelf onderbouwt, zijn ze net zo veelzeggend als jouw achternaam.

Volgens mij roep je gewoon maar wat om reacties uit te lokken.

Beantwoorden

Ik heb me bewust een tijdje afzijdig gehouden over deze discussie. Ik vind het heel lastig om zo’n conflict te verbinden aan de lokale gemeentepolitiek. Zelfs campagne voeren voelde in eerste instantie verkeerd. Waarom zou je immers aandacht vragen voor iets dat in verhouding zo triviaal is? Ben je dan aan het navelstaren en hoe respectvol is dat richting de slachtoffers die daar vallen? Maar de laatste pogingen van Poetin om in Rusland de bevolking de mond te snoeren door duizenden mensen op te pakken en “verkeerde berichtgeving” over de “speciale missie” strafbaar te verklaren maken duidelijk hoe belangrijk het is om juist wél de aandacht te vestigen op het feit dat we hier nog gewoon mogen stemmen. Op wie je straks ook gaat stemmen, maak alsjeblieft gebruik van dat recht, want je weet nooit hoe snel het opeens kan verdwijnen.

Kort over de oorlog in Oekraine, bekijk vooral deze youtube video die redelijk neutraal uitlegt wat de beweegredenen van Rusland zijn en dat het een mix van macht, veiligheid, grondstoffen en ego is.

Zoals altijd is het weer niet zo simpel als het lijkt. Dat maakt de oorlog niet minder illegaal en verwerpelijk. En de vraag bijft of je moet hopen op een tweede Afghanistan voor Rusland, zodat er tenminste voor een paar decennia weer een afkeer ontstaat van dit soort oorlogen of dat je moet hopen dat het vooral zo snel mogelijk voorbij is.

De discussie over het inzetten van BOA’s zal ik ook niet te uitgebreid op ingaan, maar ik wil wel gezegd hebben dat het al jaren zo is dat de gemeente de gaten probeert te vullen die landelijke politiek laat vallen. Dat kost ons allemaal geld, terwijl er eigenlijk gewoon meer wijkagenten en budget voor wijkgericht opbouwwerk zou moeten zijn (het laatste extra ondersteund door meer geld vanuit het gemeentefonds). Je kunt namelijk met BOA’s brandjes blussen of gericht beleid maken op de oorzaken van de overlast. Het laatste lijkt me efficiënter.

Beantwoorden

@Michiel van Geel. Los van uw college heb ik besloten om voor het eerst niet te gaan stemmen.
Ik heb nl meegemaakt hoe onbetrouwbaar de Helmondse lokale politiek is. Hoe afspraken en toezeggingen niets waard zijn.Hoe er met gerechtelijke uitspraken wordt omgegaan en hoe een burgemeester een raad het zwijgen oplegt.
Nooit gedacht dat ik ooit niet zo gaan stemmen.

Voor degenen die het wel gaan doen.Stem op een lokale partij. Dan heeft u de minste kans op dubbele agenda’s en deelbelangen.
Politiek Helmond:Bedankt!

Beantwoorden

Over Putin en propaganda en censuur.. Denk vooral niet dat de EU en veel westerse overheden ditzelfde Niet doen. Dus wel.
Mooi voorbeeld is Trudeau in Canada, maar ook Australië, Nieuw Zeeland, Oostenrijk en sommige linkse Staten in de VS lieten zich goed kennen vanuit de onvrije communistische kant.
Ook bij ons roepen GroenLinks en D66 om het hardst om uitsluiten van andersdenkenden. CDA en VVD en PvdA hebben zich reeds decennialang bewezen als oplichters en huichelaars.
Ik denk dat lokaal FvD een mooi alternatief is.
En we kunnen die nieuwelingen allemaal helpen.
Zij staan daar open voor.

Beantwoorden

Andre Klein detail. De door u genoemde landen vallen geen andere landen binnen, verbannen anderen niet naar de zoutmijnen,plegen geen genocide.
Maar uw steun aan FvD verklaart veel.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op zaterdag 5 maart 2022 om 23:37:

Bedankt voor de verwijzing naar het filmpje. Met name de uitleg in minuten 14-22 vind ik verhelderend. Ook deze uitleg in termen van een klein aantal factoren lijkt mij te overzichtelijk om waar te zijn, maar hij is in elk geval geloofwaardiger dan de zwartwit-verklaringen die ik tot nu toe ben tegengekomen.

Beantwoorden

Waarom laat het CDA een milieu vervuilende vrachtwagen met oplegger rondrijden met de CDA koppen op het dekzeil?

Ten eerste je schrikt je een ongeluk als je die koppen ziet en ten tweede wat een onnodige milieuvervuiling.

Beantwoorden

@ Karel

Was het geen trekker? 🤣

Beantwoorden

@Job, CDA lijsttrekker?

Beantwoorden

@Andre op zondag 13 maart 2022 om 11:35:

*LOL*

Beantwoorden

@E Betgem op zondag 6 maart 2022 om 09:21:

Ja, zo denk ik er ook over. Dan hebben ze het over onveiligheid en drugs in wijken, als je iemand op de lijst hebt staan als Helder Helmond die betrokken is bij wiethandel, wietolie produceren, opzetten kwekerijen en veroordeeld is geweest, dan hebben straks ook voldoende drugs in de Raad en heb je geen 2e coffeeshop meer nodig!
Stemmen? Vertrouwen in de politiek? Alles wordt weggevaagd voor hun eigen doel, niet meer en niet minder! Inwoners laat hun koud, alleen eigen gewin!

Beantwoorden

Super, Pieter staat voor veiligheid, wat overal in ons land en zeker ook in Helmond de laatste jaren steeds minder helaas merkbaar is, we zijn al laat hiermee, dus heel goed daarvoor te pleiten, zowel ook voor de vuurwerkoverlast dat vreselijk is bijna het hele jaar door en 5 maanden vreselijk iedere avond tot in de nacht. Ook qua zonnepanelen breng deze op het industerrein of zoals in zeeland langs de autobaan tegen de geluidswallen ipv in de natuur.
En ook de drugs, de plekken zijn bekend, maar er gebeurd niets!
Laten we hopen in kader van veiligheid dat de oorlog in Oekraine snel voorbij zal zijn🙏🏼Zo oneerlijk de hardwerkende mensen zijn de dupe, verliezen alles, puur inderdaad weer voor macht! Succes Pieter onze stem heb je🍀

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *