33reacties

Q&A Parkeerboetes bij defecte automaat

Mohammed Chahim en Abdel Tijani van de PvdA stelden zojuist schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over parkeerboetes bij defecte parkeerautomaten.
Vandaag hieronder hun vragen (Questions). Zodra de antwoorden (Answers) van het college bekend zijn, plaatsen we die in zijn geheel in de reacties.

De fractie van de PvdA Helmond werd gisteren onaangenaam verrast door onderstaande tweet van Stichting Stadswacht Helmond.

Dat bevestigde de stadswacht daarna op een reactie van Mohammed Chahim.
De PvdA vindt dat als een betaalapparaat defect is, de gemeente verantwoordelijk is voor een zo snel mogelijk herstel, zodat gebruikers kunnen voldoen aan hun betaalverplichting. Mensen verplichten een andere parkeerlocatie op te zoeken als het apparaat defect is, in plaats van de eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het defect, ziet de PvdA als de omgekeerde wereld. Vanaf 1 januari 2013 schrijft Stichting Stadswacht Helmond hiervoor voortaan boetes uit.

Op basis hiervan stelden zij de volgende 8 vragen:

  1. Bent u op de hoogte van bovenstaande tweet?
  2. Zijn parkeerplaatsen met een defecte parkeerautomaat niet beschikbaar voor gebruikers die alleen via de parkeerautomaat kunnen betalen?
  3. Zo ja, bent u het met ons een dat dit niet duidelijk is voor de gebruikers en dat hiermee de verantwoordelijkheden worden afgeschoven op de gebruikers?
  4. Hoe vaak zijn hiervoor boetes uitgeschreven?
  5. Is deze specifieke boete in overeenstemming met wet- en regelgeving en jurisprudentie?
  6. Kunnen gebruikers niet gewezen worden op het dichtstbijzijnde niet defecte parkeerautomaat die geldig is voor hetzelfde gebied/parkeerplaats?
  7. Graag ontvangen wij een overzicht hoe vaak een parkeerautomaat defect is en de locaties hiervan in het jaar 2012?
  8. Hoe lang duurt (gemiddeld) de reparatie van een parkeerautomaat?