Buiten is het 3 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Als het aan de politieke partij Mì Hellemonders ligt, krijgt de oliebollenkraam van Patrick van Hout voortaan een meerjarig wintercontract voor op de Markt. Die vraag heeft de nieuwe partij van Michael Rieter neergelegd bij B&W. Deze Helmondsche Gebakkroam heeft al tientallen jaren een ‘vaste’ winterseizoensplek op de kop van de Markt. Zij verdienen zo’n contract vindt de partij. Zo’n 20 jaar geleden leek het er even op dat Helmonder Harrie van Hout, de vader van Patrick, met zijn oliebollenkraam van de Markt af moest. Indertijd vond de gemeente namelijk dat die kraam niet (meer) op de Markt paste.
Mì Hellemonders: “Naast de politiek hebben ook de Helmondse inwoners zich toen nadrukkelijk uitgesproken dat juist die jaarlijkse winteroliebollenkraam nadrukkelijk hoort bij de huiskamer van de stad, zoals toen de Helmondse Markt terecht werd, en nog steeds wordt, genoemd. Die zorgt ieder jaar weer voor gezelligheid en een goede sfeer in ons centrum, was, en is nog steeds, het veel gehoorde geluid.”
Alleen vader Harrie kreeg destijds telkens een meerjarencontract. Zijn opvolger zoon Patrick van Hout moet echter ieder jaar weer opnieuw een aanvraag indienen. Hij moet maar afwachten of het hem ook dit jaar weer wordt gegund om op de hoek staat van de Markt met de Veestraat te staan.

11 reacties:

Zou wel heel erg zonde zijn als die kraam met de lekkerste oliebollen van Helmond daar niet meer mag staan!!
Succes Patrick.

Beantwoorden

Een nieuwe partij die meteen even laat weten waar de politieke prioriteiten liggen…

Beantwoorden

Die kraam hoort gewoon in Helmond punt uit,het enige vrolijke punt op die hoek,veel succes.

Beantwoorden

Met enige trots was ik èèn van de voorvechters van ‘t idee om de befaamde oliebollenkraam permanent op de kop van de Markt te plaatsen. Samen met de recent overleden Hans Verbakel kregen wij de toenmalige wethouder Aad Meijer warm voor onze voordracht, temeer omdat ook èèn ondernemer behoorlijk dwars lag!

Beantwoorden

Dorpspolitiek dit.

Beantwoorden

Niet alleen in de decembermaand. Een oliebollen kraam hoort ook altijd op de markt te staan. Dag in dag uit. Maand in, maand uit. Jaar in jaar uit

Beantwoorden

@Fred op donderdag 9 december 2021 om 11:38:

Spijker op zijn kop Fred lijkt ook nog eens op belangenverstrengeling

Beantwoorden

@karel, verklaar je nader wat heeft het te maken dan met belangenverstrengeling? Snap je punt niet zo

Beantwoorden

@Fred
Dit is toch ook precies wat het volk nodig heeft?

Beantwoorden

@Jacqueline……ben benieuwd waar je die wijsheid vandaan haalt, of heb je misschien voorkennis?

Beantwoorden

@martin dekkers… opdeborstklopperij… niet doen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *