Buiten is het 8 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.677 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Bert van Sas van GroenLinks stelde 4 schriftelijke vragen aan B&W over de volgens zijn fractie onacceptabele vuurwerkoverlast die nu al weer is begonnen. 
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.
In Helmond lijkt oudjaar nu al begonnen. In verschillende wijken is al weer sprake van ernstige vuurwerkoverlast. Op sommige plaatsen zijn de knallen zo heftig dat het wel oorlog lijkt. Schade aan publieke en private eigendommen is dan ook weer te verwachten. Daarnaast bereiken ons verschillende klachten van met name hondenbezitters die weer een aantal onleefbare maanden voor hun huisdier vrezen. De GroenLinks-fractie vindt deze langdurige vuurwerkoverlast onacceptabel.
Daarom hebben we de volgende vragen aan de burgemeester en wethouders:

  1. Is er al een app actief waar mensen vuurwerkoverlast kunnen melden?
  2. Wordt er weer tijdig publiciteit gegeven aan zo’n vuurwerk-meld-app?
  3. Is het college het met ons eens dat maandenlange vuurwerkoverlast onacceptabel is?
  4. Hoe gaat er actief gehandhaafd worden op illegaal afgestoken vuurwerk?

19 reacties:

Goed dat er wordt ingegrepen nu. Gisteravond was het niet normaal in Helmond Oost of daar ergens. Zeker 5 minuten vuurwerk. Zelf had ik er geen last van omdat ik het zag vanaf een flat in het centrum. Medelijden met de hondjes daar in die buurt.

Beantwoorden

Bedankt dat er iets aan gedaan gaat worden. De knallen zijn het ergst

Beantwoorden

Het is zo te horen in de Rijpel en/of Brouwhuis noord ook al nieuwjaar, ik weet niet welke kalender die malloten hanteren maar het klopt niet met de onze.
Handhaven is onmogelijk, straffen te licht en de pakkans nihil.

Beantwoorden

Illegaal is illegaal en dus niet legaal en dus moet de politie dit aanpakken.
Helaas denkt links Nederland en alle rechters hier anders over.
Dus is het hier onrustiger dan in Kabul.
Jammer dat mensen hondjes erbij halen.
Gewoon legaal vuurwerk toestaan voor twee weken rond oud en nieuw.

Beantwoorden

Ooohhh…. De hondjes.
De twee hondjes van ons hebben nergens last van maar ja wij zijn zelf dan ook niet bang van vuurwerk. Net zo als dat onze kinderen ook niet bang zijn van spinnen het is namelijk wat je ze aanleert.

Illegaal vuurwerk kan je niet verbieden het is namelijk al verboden.

Beantwoorden

Nou ja de eerste vraag kun je al achterwege laten …er bestaat een app , maar of daar ook iets gedaan wordt met je melding ?!

Beantwoorden

Als politieke partij ontkom je er niet aan om je punt te maken. En dat is is ook goed. Maar het is natuurlijk van de zotte dat er nog zoiets bestaat als ‘miljoenen in de lucht laten vliegen voor je plezier’ met een zeespiegel die alsmaar stijgt, met planten en dieren die onder onze ogen verdwijnen, met een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen die met met de dag onzekerder wordt……Knap gedaan in amper 200 jaar.

Waarom stellen we geen voorbeeld en bannen we het vuurwerk in onze stad? Met twee wethouders GL moet dat toch lukken! Wanneer loop Helmond eens voorop?

Beantwoorden

Zondagmiddag was er bij Big Bazaar Veestraat Helmond ruim voldoende op voorraad.

Ouders kopen het gewoon voor hun kinderen van een jaar of 14.

Beantwoorden

Nu in de Rijpel alweer keiharde knallen. Het hele jaar door trouwens. Schaf dat maar gewoon helemaal af. Is niet meer van deze tijd. Slecht voor mens, dier en milieu.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

@F. van der Zanden op woensdag 13 oktober 2021 om 16:46:

Helemaal mee eens !

Veel mensen hebben ook niet in de gaten dat de natuur al wraak aan het nemen is. Gelukkig heb ik geen kinderen.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 13 oktober 2021 om 14:59:

Voordat je “links Nederland” weer de schuld gaat geven van alles wil ik je er even aan herinneren dat Nederland nog nooit een linkse regering heeft gehad.

Beantwoorden

Helmond-Noord, elke dag vuurwerk onder de Venus Brug (Piet van Bokhoven Pad) Het ziet er uit daar, niet te geloven. Elke dag harde knallen, ook in De Isodoor Opsomerstraat en omgeving. Nooit geen politie te zien. Diverse gasten gezien die van de zomer al zwaar vuurwerk aan het inladen waren daar op de pleintjes waar de garages staan. Ik wed om alles als daar echt iets fout zal gaan dat we een kleintje Enschede kunnen verwachten. Onbegrijpelijk dat het nog niet afgelopen is met die rotzooi. Vanaf begin September is het al aan de gang. Afschaffen, niemand is gebaat met die zware vuurwerkbommen in de wijk, zeker de dieren. Wanneer is dit gelazer onderhand afgelopen?????

Beantwoorden

@ F.v.d. Zanden

U krijgt van mij alle bijval. Helemaal juist. Ik wist voor mezelf al begin Jaren 90 dat ik met een HELDE verstand dat niet tussen m’n benen zit, nog steeds niet….dat er bij geen kinderen zouden komen. Als ik nu de aarde zie die in 75 jaar tijd door ‘mensen’ naar de klote is geholpen, Kijk nu eens om je heen, het narcisme,de agressie..de hele maatschappij. Echt niet. Het thema viurwerk en alles vernielen is aan de orde van de dag. Nergens wordt meer na gekeken. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de gemeenten en deze regering de jaarlijkse schade die vuurwerk en dergelijke met zich mee brengt nog steeds tolereerd.

Beantwoorden

Meer actie en een minder afwachtende en terughoudende houding zou op zijn plaats zijn! Vuurwerk overlast was blijkbaar weer eens bij de Braak en Helmond Sport.

Beantwoorden

We hebben toch van die Boa’s die in verschillende wijken wonen in Helmond
Kunnen die hun boterhammen eens gaan verdienen konden ze ook tijdens de avondklok doen ze ook eens wat nuttigs

Beantwoorden

@Lenie Weijnen Stienen op woensdag 13 oktober 2021 om 19:32:

Klopt Lenie ik had Amy even laten plassen, toen ik de poort dicht deed een lichtflits en harde knal voelde gewoon de lucht verplaatsing.. dit is geen vuurwerk meer dit zijn gewoon bommen

Beantwoorden

Ja.. illegaal vuurwerk (uit polen) dat word hier niet verkocht bij de zoals hier boven geschreven big bazar hahah.. dus al zou het tot een verbod komen, dat lost helemaal niets op……

Alle tradities worden afgepakt.. Kerst mag geen kerst meer genoemd worden maar feest, sinterklaas & zwarte piet gezeik en vuurwerk op oud en nieuw moet ook weg.

Oja carnaval zal helemaal nooit meer gevierd worden want dan heerst de griepgolf en mag niemand naar de kroeg..

Wat houden we dan over ? Lekker de heledag naar onze telefoon staren en als een zombie door het leven gaan. Wat ziet de toekomst er toch rooskleurig uit!!!!

Beantwoorden
Piet wiet is verdriet

@Stef op woensdag 13 oktober 2021 om 15:41:

Ik ben het met je eens over het feit dat je mens en dier kan beïnvloeden met je eigen angsten. Ik heb in mijn leven veel dieren gehad waarvan er niet 1 was die bang was van het vuurwerk. Gewoon wandelen op oudjaarsdag tussen de knallers door.
Maar onze huidige hond (werkhond) die voorheen nergens schrik van had is nu op zijn elfde doodsbang van de knallen. En omdat het nu al elke nacht hier in de buurt wordt afgestoken kruipt hij door het huis. En daarbij is het geen gewoon geknal meer als vroeger maar vaak lijkt het meer op bommen. Hoe rustig ik zelf ook ben zijn angst gaat niet weg. En dat is zielig om te zien!

Mijn ouders waren rustige mensen. Ik ben als kind ook nooit bang geweest van onweer, niemand thuis had er schrik van.
Tot ik als puber ging logeren bij een tante. Daar is tijdens een onweersbui de bliksem ingeslagen vlak langs de stoel waarop ik zat. Alles kapot in huis! Dat licht zal ik nooit meer vergeten, je denkt dat ik niet blind ben geworden!
Daarna ben ik nooit meer rustig geweest met onweer, wat mijn ouders ook zeiden.

Beantwoorden

Hier in Mierlo exact hetzelfde gelazer. Maanden lang, elke avond, van september/oktober tot februari. Tig meldingen van gemaakt maar blijkbaar valt er niet tegen op te treden. En nu met een kleine en twee honden is het helemaal ellende. Ik vervloek vuurwerk voortaan!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *