Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.744 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Jochem van den Bogaard van D66 stelde schriftelijke vragen aan B&W over de verkeersveiligheid in de Heistraat. Dit naar aanleiding van de 2 ongelukken in die straat zaterdag en maandag.
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Afgelopen zomer, net voor het zomerreces, is de gemeenteraad bijgepraat over het wijkversterkingsplan Binnenstad-Oost. Onderdeel van dit aanvalsplan was de aanpak van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de Heistraat en omgeving. In dit plan staat vermeld dat uiterlijk in oktober duidelijk zou worden welke verkeersmaatregelen hier genomen worden om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Tot op heden hebben wij hier nog niks van vernomen. D66 heeft tijdens deze bijeenkomst in juli aangegeven dat de verkeersveiligheid in de Heistraat ons grote zorgen baadt en dat wij hier graag snel actie op genomen zien worden. Grondige maatregelen, zoals tijdelijke flitspalen of hoge drempels, moeten hierbij niet geschuwd worden.
F: Harrie FotografieOp dit moment wordt de Heistraat veelvuldig gebruikt als racebaan en vinden er regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties plaats met (bijna-) ongelukken. De afgelopen week hebben twee verkeersongevallen kort na elkaar plaatsgevonden in de Heistraat. Dit laat nogmaals de noodzaak van verkeersmaatregelen zien. Op 14 januari staat er een verdiepingsgesprek c.q. informatieve sessie gepland over veiligheid. Het wijkversterkingsplan Binnenstad Oost/Heistraat is hier ook onderdeel van. Gezien de impact en de urgentie van dit onderwerp vindt onze fractie het toch van belang om deze vragen op dit moment al te stellen. D66 Helmond heeft, vooruitlopend op de bijeenkomst van 14 januari, de volgende vragen:

  1. Is het college van B&W het met ons eens dat het nemen van verkeersmaatregelen in de Heistraat bittere noodzaak is en urgentie verdient?
  2. Welke snelheid beperkende verkeersmaatregelen worden er genomen in de Heistraat?
  3. In hoeverre zijn omwonenden betrokken bij het bepalen van de verkeersmaatregelen in de Heistraat?
  4. Binnen welke termijn zijn deze verkeersmaatregelen te verwachten?

22 reacties:

Ik vanmiddag ook wilde over steken komt auto aan zeker 50 km ik liep gewoon door ik dacht rij me maar om ver het is hier 30 km .en hij remde af in de Heistraat 😡😈😷

Beantwoorden

Worden ze éindelijk wakker? Ik woon nu 2 jaar hier in Helmond en na 3 maanden had ik al in de gaten dat dit het het F1 circuit van Helmond is… 🤦‍♀️🤦‍♀️

Beantwoorden

Eindelijk na jaren van ellende gaan de oogjes (een klein stukje) open

Beantwoorden

Wij liepen er vanmiddag en schrok me rot …..
Zo hard rijden en dan vol op de rem met piepende banden omdat er iemand van rechts komt! En gewoon vol gas weer boven op je voorliger rijden. En dan zie je dat het gewoon personeel is van een shoarma zaak daar . Niet normaal zo hard dat ze rijden ! Ook al ken je de weg 😖😡

Beantwoorden

Wordt tijd hier! Ben gewoon bang als me kleindochter hier is dat ze uit mn handen vliegt

Beantwoorden

Niet alleen de in de heistraat, toon van de laarstraat is ook een racestraat voor vele

Beantwoorden

Eenrichtingsverkeer van maken en de fietspad van de hurksestraat doortrekken naar de markt en meteen binderseind aanpakken das ook een gevaarlijk punt. Of Heistraat een autovrije winkelstraat van maken.

Beantwoorden

Dan ook maar meteen de Bakelsedijk meenemen want daar scheuren ze net zo hard doorheen.

Beantwoorden

De heistraat wordt inderdaad als een racebaan gebruikt, zelfs in de zijstraten. Hierdoor zijn er veel ongelukken gebeurd, bij een van de laatste gevallen is er zelfs een persoon overleden. Hier moet er echt een einde aan komen. Flitspalen, verkeerslichten, hogere drempels of een eenrichtingsweg waar de motorrijtuigen als gast mogen rijden zal de ongelukken en racers verminderen. Ik hoop dat er z.s.m. wat gaat veranderen.

Beantwoorden

eenrichtingsverkeer van maken en die lui die dubbel geparkeerd staan auto afnemen

Beantwoorden

Ja, maak er eenrichtingsverkeer van, geen tegenliggers meer, dat zal ze afremmen…..

Beantwoorden

Wat goed dat deze vragen worden gesteld want de Heistraat is te druk en onveilig. Gedrag is helaas moeilijk te veranderen dus maatregelen zijn hard nodig. Wat m.i. kan bijdragen is om vanaf hoek Trekpleister / kapper tot hoek appartementen bij Lidl de weg te vervangen door voetgangersgebied. Auto’s rijden bij de kapper het plein op en via de andere kant er weer af. Dan kunnen mensen veilig winkelen op het winkelplein en veilig oversteken naar Trekpleister en de Poolse supermarkt. En verder de straat en zijstraten zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer maken. En kijk meteen ook naar de overlast van vrachtverkeer i.v.m. lossen van vracht bij de winkels. De vrachtwagens staan met lopende motoren minutenlang op straat. Naast het drukke verkeer veroorzaakt ook dat heel veel uitstoot van fijnstof.

Beantwoorden

Verander heel die straat en wijk probleem opgelost weg met die rotzooi daar!!!! Net als ze bij helmond west Doen kunnen ze dit ook netjes opruimen!!! 🙂

Beantwoorden

Dat vind ik een goed idee om te beginnen met een oplossing voor de ongelukken. Zoals flitsers camera’s of van die elektrische borden die laten zien hoe hard je rijdt. 😉👍😊

Beantwoorden

grote zandbak van maken kennen er kamelen races gehouden worden in de straat van het sprookje van 1001 nachten

Beantwoorden

@Buurtbewoner op woensdag 16 december 2020 om 22:55:

helemaal mee eens. Groot deel veranderen in voetgangersgebied c.q eenrichtingsverkeer en bepaalde stukken autoverbod. Kwestie van aanpakken en wennen. En natuurlijk………..HANDHAVEN!

Beantwoorden

Inderdaad handhaven, maar dat zie je nooit daar. Ga er heen op een zaterdag en je kunt aan de lopende band boetes uitschrijven. Afgelopen week was er een kind aangereden door een man zonder rijbewijs, die moet keihard gestraft worden maar dat zal wel weer niet. Door niet hard te straffen blijft dit gedrag voortduren.

Beantwoorden

Leg ten eerste normale drempels aan ipv die stomme bulten, blijft iedereen wellicht aan de eigen kant van de weg 😉

Beantwoorden

1 grote ellende rij nog liever om😅😅😅🤫

Beantwoorden

@Martijn van Dalen op zondag 20 december 2020 om 08:56:

Klopt Martijn, dat zie je vaak bij die ronde drempels, waardeloze dingen.

Beantwoorden

Veel beloven, weinig geven, dat doet de Helmonder in vreugde leven!!!! In Helmond laten ze zich allemaal voor de gek houden door de ambtenaren die voornamelijk in de oranjebuurt wonen. En die??? Die houden hun eigen straatje wel schoon. Waarmee ik vooral de bachlaan bedoel.

Beantwoorden

Er zouden toch in Helmond geen stempels (punaises) meer bijkomen ?!

Beantwoorden
LEV Scootmobielcursus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *