Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar ­čś╗

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

“Nee sorry, ik heb geen tijd. Ik ga naar de stad, ik moet nieuwe kleren hebben… Daarna? Nee, dan ga ik uit eten… Nee vanavond ook niet, ik ga uit met vrienden, een filmpje pakken en daarna naar het Havenplein…”

Komt jou dit bekend voor? Heb jij ook geen tijd? Altijd druk, druk, druk?

Hoewel we meer vrije tijd hebben dan ooit, lijkt het wel alsof Helmonders geen tijd meer voor elkaar hebben. Wat doe je d├ín in al die tijd? Van hot naar her vliegen om maar niets te missen. Het ├ę├ęn is nog niet afgelopen of je bent alweer bezig met het volgende. ’s avonds snel een hapje eten en daar gaan we weer. We willen meer, veel meer. Turbo consumptie noemt men dat. Geen wonder dat jij je buurman niet kent!

Heb jij ook zo’n druk bestaan of doe je het rustig aan? Hoe ziet jouw leven eruit? Hoe ga jij om met je geld, je vrije tijd? Dat willen we graag weten. Vertel je verhaal aan je buurman.

SEM organiseert aanstaande zaterdag de tweede bijeenkomst over ‘hoe zijn jouw manieren’, een serie van zeven workshops over ‘de’ Helmondse identiteit. Antropoloog Huub de Jonge zal deze bijeenkomst begeleiden. Hij is vooral ge├»nteresseerd in de relatie tussen cultuur en economie, levensstijl en identiteit, ondernemerschap en etniciteit.

Hoe zijn jouw manieren: zaterdag 24 januari 2009, 16:00 – 18:30 in Filmhuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 6.
Meer informatie op www.stichtingsem.nl en bij de inleiding van de 7 workshops.
Contact: [email protected]

4 reacties:

Hallo allemaal,
zaterdag was een leuke bijeenkomst. Moet toch even terug komen op mijn mening. Goed initiatief en ik ben er zaterdag zeker weer bij.

Groetjes
Theo Epels

Beantwoorden

Het was een hele interessante middag en sfeervolle middag, het openingswoord werd gedaan door wethouder Yalcin Yeyden.

Het onderwerp was , Identiteit, Multiculturaliteit en behoud van tradities.

Het woord werd vooral gedaan door Francio Guadeloupe, hij legde het een en ander uit je kon daar ook gelijk op inhaken dus het werd al gauw een discussie met de zaal, dat vond ik een goed ding het houd het onderwerp ook levendig.

Het ging b.v. over call and respons, een reactie ontlokt weer een reactie. Antiphony , hier wist Francio Guadeloupe de vertaling niet voor, maar in mijn ogen is dat gewoon anticiperen. Anticiperen: leidt tot het accepteren van verschil zonder onderscheid. Nou dat is toch een hele duidelijke.

Wat is cultuur: tradities. Er werd over gepraat dat de politiek zo vaak het woord "cultuur" in de mond neemt op een verkeerde manier.
Er werden filmpjes vertoond van YouTube als voorbeeld, zoals Rita Verdonk en muziek van verschillende groepen. Teveel om hier allemaal te vertellen/uitleggen.

Wat is je fundamentele IK. Fundamentele Ik = identiteit. B.v. ik ben blank = identificatie.

Dit waren zo wat onderdelen waar we over gepraat hebben.
Verder wil ik niet gaan met wat er allemaal besproken is, want dan wordt dit verhaal te lang + dat ik ook een stuk gemist heb omdat ik jammer genoeg halverwege weg moest omdat ik nog naar een receptie moest, maar a.s. zaterdag ben ik er weer bij.

Misschien dat jij na dit kleine stukje gelezen te hebben ook wel zin hebt om ook te komen het is beslist de moeite waard om eens aan zo'n discussie mee te doen. En de sfeer was heel goed.

Beantwoorden

Dit is een van mijn manieren.
Workshop 1 van 7 Een interessante middag.
SEM, graag wil ik mijn omgeving hierop attent maken.
Ben je geboren en getogen in Helmond dan heb je je identiteit in Helmond. Kom je van weet ik waar vandaan dan heb je identiteit in Helmond.De “Helmondse identiteit” bestaat niet! Het werken aan de ontwikkeling van je eigen identiteit en het openstaan van de ander zijn identiteit leidt tot acceptatie binnen de Helmondse samenleving; dit zou ik de “identiteit in Helmond” willen noemen. Binnen een omgeving die onder voortdurende veranderingen in beweging wordt gehouden. Deze omgeving moet zijn afgebakende grenzen ruimte van overschrijding toelaten. De moderne communicatiemiddelen zijn hier een essentieel onderdeel van. High culture and low culture they need each other. Tot de vlogende keer.

Beantwoorden

Vodafone Nederland komt naar de workshop “hoe zijn jouw manieren”. Sabah Oustouis is kennismanager bij Vodafone Nederland en komt graag mee debatteren. Wil je met haar en veel andere Helmonders in debat? Het Onderwerp is Consumptie en Identiteit. Laat je horen en kom naar de Workshops!
Tot morgen groetjes
Leon

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *