Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

10reacties

In de Julianalaan zijn de gasleidingen oud en aan vervanging toe. Voor wie het niet (meer) wist: het gasleidingnet in die straat in de Oranjebuurt werd volgens Enexis in 1956 aangelegd. Daarom gaat de netwerkbeheerder vanaf volgende week woensdag (31 mei) de leidingen vervangen. De werkzaamheden zullen (als er geen incidenten of tegenvallers zijn) naar verwachting van de gemeente tot augustus duren.
De gemeente in haar persbericht daarover: “Om daarmee de levering van gas in de toekomst goed te kunnen waarborgen en het risico op incidenten als gevolg van de oude leidingen te voorkomen.
De lage- en hogedruk gasleidingen die aan vervanging toe zijn, liggen in het voetpad en fietspad aan de oneven zijde van de Julianalaan, zie het kaartje onderaan. De lengte van het tracé lagedruk gas is 375 meter, de lengte tracé hogedruk gasleiding is 475 meter. 
Aan die zijde komt daarom een tijdelijke halve rijbaanafzetting. Dit zal in werkvakken van maximaal 50 meter gebeuren en met inzet van verkeersregelaars. Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken wordt de afzetting alleen op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur geplaatst. Vooral de Julianalaan-bewoners aan de oneven kant kunnen overlast ondervinden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid naar de overzijde van de straat. Het nabij gelegen Medisch Centrum Vita-Liek blijft gewoon bereikbaar.

10 reacties:

Vreemd. Het hele land moet van het gas af en de Oranjebuurt niet? Onze gasleiding is nog niet afgeschreven zal de komende 50 jaar hun argument zijn om gas te houden.

Beantwoorden

@Jan met de Pet:
Hun…omdat er ergens in Helmond een doorgaande leiding wordt vervangen. U moet zich wel heel klein voelen.

Beantwoorden

@Roland op maandag 22 mei 2023 om 15:07:

Het niet vervangen van de gasleiding is de beste manier om de Oranjebuurt klimaatneutraal te krijgen.

Beantwoorden

Helmond zou toch in 2030 klimaatneutraal zijn. Nounou, linkse kletskousen. Allemaal een grote oplichtingbende dus.
En besef nu eens, voor alle zonne- en windenergie moet altijd nog achtervang zijn voor wanneer ‘t niet (voldoende) waait of zont… Soms dus voor 100 procent, bv windstille nachten. Best vaak dus ook.
Daarom, nucleair wst mij betreft en anders aardgas. Desnoods moderne kolencentrales..
Daarbij verdubbelt elektra vraag door auto’s en domme van ‘t gas af dramwerk. Minimaal verdubbelen. Dus moet ook kolen minstens verdubbelen. Want nucleair hebben we niet.

Zo simpel is het.

Maar als iemand ‘t beter weet, zeg ‘t hier, voor Helmond.

Beantwoorden

Waarom zijn mensen hier zo verbaasd over? Het klimaatbeleid is helemaal niet bedoeld voor de mensen die daarvoor stemmen, het is bedoeld om het gepeupel arm te houden en de middenklasse arm te maken. Dat zie je ook aan een wethouder Bonte die het geen probleem vond om regelmatig op en neer te reizen of een Sander Schimmelpenninck die wel 50 keer per jaar op en neer naar Zweden mag vliegen.

Het beleid is immers niet voor hen bedoeld. Als ze het klimaat allemaal werkelijk belangrijk vonden dan leidden ze wel door een voorbeeld te zijn ipv met dwang.

Beantwoorden

@Andre op maandag 22 mei 2023 om 18:38:

wat ben jij een zeverzak zeg, overal van die waardeloze reactie’s ze gaan de gasleiding vernieuwen dat is alles

Beantwoorden

@Roland op maandag 22 mei 2023 om 15:07:
Je hebt helemaal gelijk, ik was vergeten er een 😉 bij te zetten.

@Andre op maandag 22 mei 2023 om 18:38:
Waarom zet jij als beoogd PVV-politicus je achternaam niet gewoon bij jouw vaak vreemde reacties? Dat doen de anderen toch ook?! Is dat misschien omdat jij te vaak het PVV-standpunt verkeerd uitdraagt en je dat daarom door jouw partij (waarvan jij geen lid mag worden) “geadviseerd” is?

Beantwoorden

Uitstekend moment om de hele oranjebuurt gasloos te maken

Beantwoorden

@Jan met de Pet, ik volg eigenlijk gewoon wat hier merendeels gedaan wordt. Voornaam.

Wel heb je zelf een olijke koosnaam gekozen, hoe zit dat?

Ook wek je de schijn iets te weten over mij, of zelfs aansturing. Gek want ik herken me daar niet in.

Dat gezegd hebbende, er schrijven hier met regelmaat anderen onder mijn naam.

In dat licht is een anonieme botte en domme reactie van “wan ellende” tekenend voor hoe hier vaak gereageerd wordt op oprechte standpunten van echte Helmonders. Ook feitelijk een persoonlijke aanval. Heel lelijk ook.

Ik vraag me echt af waarom dit soort kolder niet gemodereerd wordt, en dat zeg ik niet zo maar, van mij zijn doodnormale serieuze bijdrage, zonder opgaf van rede verwijderd en dus gecensureerd.

Zou het dan wellicht zo kunnen zijn dat er binnen de redactionele burelen van de log een dissident werkzaam is die eigengereid zo zijn bonnetjes dopt?

En wie zijn de sneu neusjes die dus dit alles anoniem willen doen. Ik ben niet anoniem, en hoef dat ook jiet te zijn. Waarom, omdat, als ik fouten mask, of over grenzen, en dat ga ik, dat ik altijd bereid ben om mijn excuses aan te bieden, of ultiem met een “tegenstander” in elk geval tot een goede verstandhouding en volwassen manier van omgang te komen.

Wellicht mogen hier wat mensen in de spiegel kijken.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 23 mei 2023 om 21:06:

zoals eerder gezegd een grote zeverzak

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *