Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

16reacties

HVV Helmond is vanmiddag kampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen Bavos werd met 5-1 gewonnen en daarmee was het kampioenschap in de 4e klasse G een feit. De voetbalvereniging liet vanochtend al weten dat alles op het zonnige Sportpark Houtsdonk in gereedheid was voor de kampioenswedstrijd. Al voordat er werd afgetrapt  werd al een voorschot genomen op de feeststemming en zorgden rookpotten langs het veld voor de juiste sfeer.

Het eerste van Helmonds oudste voetbalclub maakte het in het begin van haar laatste wedstrijd dit seizoen nog spannend. Het was wat onachtzaam en kreeg in de 14de minuut de 0-1 tegen. Ze hadden weliswaar een veldoverwicht en waren dreigend maar eerlijk is eerlijk: de mannen uit Bakel waren in de beginfase gevaarlijker.
Het leek voor de geel-zwarten goed te komen, een speler van Bavos maakte hands en de scheidsrechter legde hem op de stip. Nummer 10 Said Azarfane schoot de pingel feilloos in: 33ste minuut 1-1. HVV kreeg de geest en in de 40ste minuut haalde Yassir Javouani na een goeie combinatie de trekker over. 2-1. HVV bleef goed voetballen en ging rusten met 2-1. 
Tijdens de tweede helft had HVV duidelijk de controle  Binnen een mum van tijd scoorde het 2 doelpunten en stond er 4-1 op het scorebord. Maikel Verkoelen en Yassir Javouari gooiden met die doelpunten de wedstrijd in het slot. Daarna deden de geel-zwarten het wat rustiger aan want de kat was in het bakkie. Ilias Adda scoorde nog de 5-1 met een zuiver hard schot.
Het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse is gerealiseerd. De sfeer zit er op Sportpark De Houtsdonk al goed in. Straks volgt een rondrit op de platte kar door de stad en daarna een feestavond in de kantine. Daarover komen vanavond in updates (in de reacties hieronder) meer foto’s, een verslag en 1 of meer video’s. 

Vanaf de begane grond maakte Willie Nijssen de bovenstaande foto’s.
DvdR maakte vandaag alle beelden vanuit de lucht.

16 reacties:

Gefeliciteerd mannen

Beantwoorden

Klasse, mijn felicitaties en hulde voor de club met maar één voetbalveld.
🟡⚫️

Beantwoorden

Gefeliciteerd hvv

Beantwoorden

Update 1:

Beantwoorden

Proficiat HVV met het behalen van het kampioenschap.
Hoorde eerst het vuurwerk en later kwam de platte kar langs het huis.
De stoere kerels hadden veel feest plezier met elkaar + muziek.

Beantwoorden

Update 2:
Feest HVV Helmond reclame voor de voetbalwereld
“Het kampioenschap van HVV Helmond is het kampioenschap van het collectief”, aldus penningmeester Mike Sleegers. “Er is een wisselwerking tussen het team en coach Mo Yahia. Dat is HVV Helmond ten goede gekomen.” De sfeer zit er goed in bij de kantine op De Houtsdonk. Een apetrotse Hanske van Hoof, het boegbeeld van de geel-zwarten, die in is om met iedereen een praatje te maken. De vreugde staat op zijn gezicht te lezen, Hans heeft de dag van zijn leven.
Van tevoren hebben de spelers een rondtocht op de platte kar door Helmond gemaakt. Er is een typische voetbalsfeer met smartlappen en meezingers. Bij de mensen is er een groot vertrouwen dat de geel-zwarten het volgend seizoen goed gaan doen in de Derde Klasse. Men kijkt uit naar de Helmondse derby’s die heel goed mogelijk zijn. Bruheze en Stiphout Vooruit zijn immers nog niet gepromoveerd en SV Brandevoort kan ook nog naar de Derde Klasse promoveren. Volgend seizoen kan weer een seizoen worden met vele Helmondse voetbalfeesten. De supporters hebben het vandaag gezellig. Hun HVV is kampioen!

Beantwoorden

Proficiat met dit geweldig resultaat!! Met enkele goede aanvullingen moet het mogelijk zijn om ook volgend seizoen weer een mooi resultaat te boeken. Maar ook hulde aan de trouwe sponsoren die dit team al jaren een hart onder de riem steken. Uiteraard gaan de felicitaties ook uit naar de technische staf en de trouwe supporters.

Beantwoorden

De HVV , de club die ook buiten het veld moet strijden om een overwinning.
Gemeente Helmond kan trots zijn op deze club.
Ik hoop dat het allemaal goed komt met die nieuwbouw plannen en dat de HVV er weer volledig bij zal horen.

Beantwoorden

gefeliciteerd HVVers

Beantwoorden
Patricia Anthony

Ook gefeliciteerd HVV ers mijn vader is ook een kampioen geweest lang geleden
Prima boys

Beantwoorden

Gefeliciteerd!

Beantwoorden

Beantwoorden

Zojuist kregen we dit filmpje in onze mailbox van de feestende HVV-ers op de platte kar die gisteren door de stad reed.

Beantwoorden

Meer aandacht voor Helmonds kleinste amateurvereniging dan voor de plaatselijke betaald voetbalclub. Leuk dat kampioenschap maar het lijkt wel alsof we het over de landskampioenen hebben. Anyway, gefeliciteerd!

Beantwoorden

@Roland:
Eindelijk de positieve aandacht die ze verdienen, kan nooit te veel zijn.
Steeds maar weer moeten vechten tegen de gemeente, tegen alle negativiteit omtrent Helmonds’ oudste voetbalvereniging.
HVV moet noodgedwongen dankzij de gemeente, alles zelf doen en bekostigen en nu dan eens terecht positief in het nieuws.

Beantwoorden

Gefeliciteerd nog één keer! 🍻🍻🍻🤜🤛
Positief denken is belangrijkste😇😇🙂😏

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *